Review door de redactie

Achtergrond - Videokaartprijzen in augustus - Alle gpu's onder de introductieprijs

De huidige generatie videokaarten is bijna twee jaar oud. We zetten uiteen hoe de prijzen zich hebben ontwikkeld en hoe goed de kaarten leverbaar zijn.

149 27 aug

1 van 5 sterren
Yashal
20 maart 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Beest van een kaart voor een relatief goede prijs. Blijft extreem koel, heeft ontzettend veel VRAM en is vrijwel geruisloos. Er zit een steunbeugel in zodat de kaart niet alleen in de PCI slot hangt. Alleen het logo is RGB en het design is vrij simpel.

Pluspunten

• Performance is super
  • Temperatuur blijft super laag
  • Vrij stil
  • Prijs (relatief goedkoop op moment van schrijven)
  • Veel VRAM
  • Extra steun beugel vanwege formaat
  • Geen coilwhine

Minpunten

• Basic design
  • Groot
  • Alleen logo is RGB (Kan ook plus zijn voor sommigen)

Wadlawd Newbie
19 december 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

De Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G is een indrukwekkende grafische kaart die uitblinkt in prestaties en efficiëntie. De triple-fan Windforce-koeling zorgt voor lage temperaturen en stille werking, zelfs onder zware belasting. Daarnaast biedt de fabrieksoverklok een mooie boost voor gamers die op zoek zijn naar net dat beetje extra kracht. De kaart heeft een strak design en hoogwaardige bouwkwaliteit, wat perfect past in high-end builds. Met ondersteuning voor ray tracing en hoge resoluties is deze GPU een uitstekende keuze voor veeleisende gebruikers.

Pluspunten

• Goeie performance
  • Stil

Minpunten

• Groot
  • Beugel past niet

Superman
7 oktober 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Goede kaart met hoge prestaties waardoor sommige nieuwe Games op 4k ultra kunnen maar kan luid zijn.

Pluspunten

• Goede performance voor 4k60
  • Zeer hoge clocks mogelijk
  • Heel koel
  • Voor mij beperkte rgb
  • 20gb, sommige games gebruiken al 14gb voor 4k

Minpunten

• Gigabyte control software
  • Soms luidruchtig
  • Hoge peak power
  • Voor sommigen geen goede ray tracing prestaties
  • Forse afmetingen

CaptainFlips Newbie
25 september 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Ik snap niet hoe Gigabyte tegenwoordig de beste prijzen heeft en nog ook van de beste kwaliteit. Deze kaart voelt en ziet er stevig en sleek uit. De kleine RGB accent is heel welkom en de cooling is zowel krachtig als stil. Goed bezig Gigabyte!

Pluspunten

• Robust
  • Mooi
  • Niet stored design
  • Goede prijs

Minpunten

• Enkel een moederbord antisag bracket

BaconBurger Newbie
14 augustus 2024 Product gekocht

Leuk kaartje voor weinig

Pluspunten

• Visueel aantrekkelijk
  • Veel pret voor weinig
  • AMD nu ook beter met A. I.

Minpunten

• Niet bepaald slim uitvoering van een GPU

E!Ma0RB7
1 maart 2025 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Omdat de prijzen in kamp groen echt te belachelijk voor woorden zijn, overgestapt naar AMD. Raytracing is naar verluidt minder dan Nvidia, maar voor mij ruim voldoende (ik gebruik het amper). Standaard erg luide fan curve en trekt in game 340W. Mijne had ook veel coil whine. Ik heb 'm 10% geknepen (2100 MHz, 1050 mV, Power -10%) en speel BF2042 op 1440p Ultra met 120-140 fps met heerlijk stille kaart en verbruik van 250W. Coil whine ook verdwenen. Star Wars Outlaws op 1440p Ultra (met RT!) en met 60-90 fps (zonder FG) en 140+ fps (met FG). Geweldige ervaring t.o.v. mijn vorige kaart (Nvidia RTX 3070).

Spijt dat ik in het verleden zoveel geld aan Nvidia heb uitgegeven.

Deze wordt pas vervangen wanneer AM6 uitkomt.

Pluspunten

• Goede prestaties
  • Goed stil te krijgen (tweaken)
  • Nuchter ontwerp
  • 20GB Vram is nice to have
  • Oude vertrouwde 2x 8-pin connectoren

Minpunten

• Standaard luidruchtige energievreter
  • Support bracket niet compatibel met mijn uATX mobo, maar was niet echt nodig
  • Groot (maar past prima in een midtower)

Arty149 Newbie
8 november 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Ik heb deze Kaart gekocht om ultra 1440p te kunnen gamen en hij Goet het perfect. het is een mooi uitziende kaart en hij werkt uitstekend.

Pluspunten

• Mooi
  • Sterk
  • Stil

Minpunten

• GRoot

RMJ90 Newbie
22 oktober 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Deze kaart nu in bezit, en ik vind tot nu al een goede kaart.
Het is een stillen kaart een houd de temperatuur goed laag.
Het monteren van deze videokaart is ook makkelijk ondanks deze deze groot is.
ik ben er zeker heel blij mee.

Pluspunten

• goed als stil
  • extra steun montage ivm grote

Minpunten

• beetje nadeel de grote.

fejas3000 Newbie
1 oktober 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Na dat ik de kaart voor een tijdje heb gebruikt merk ik dat hij erg veel aan kan, hij is stevig gemaakt er komt een motherboard support bracket bij en hij ziet er simpelwerg heel mooit uit, zeker een aanrader! Let wel op dat hij veel stroom nodig heeft en dat hij nog al veel geluid kan maken.

Pluspunten

• Wordt geleverd met motherboard support bracket
  • ziet er mooi uit
  • goede performance

Minpunten

• maakt veel geluid

xcting
17 september 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Erg tevreden met deze kaart en extreem goeie prestaties.
Vind de extra beugel die je op het moederbord vastmaakt echt perfect zodat het gewicht beter verdeeld wordt.
Ben niet van de RGB, maar toch ziet dit er wel mooi uit.
echt een aanrader.

Pluspunten

• Stil
  • Steunbeugel
  • performance
  • koel

Minpunten

• beugel in begin niet duidelijk dat deze ingebouwd kan worden
  • amd software soms iets buggy

Naicko Newbie
5 september 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Stevige kaart die alle games goed kan draaien. Maakt weinig lawaai en blijft relatief koel.

Pluspunten

• Relatief goede prijs
  • Zonder problemen gamen op Ultra
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

• Weinig RGB

Rhaine
26 augustus 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Een high-end GPU met ook nog eens 1 van de beste prijs/kwaliteit verhoudingen. De temperatuur blijft koel en is geruisloos. Er wordt een support beugel bijgeleverd ten behoeve van de stevigheid. Het logo op de GPU is met RGB in te stellen op de kleur die jij wil.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit / performance
  • Temperatuur blijft laag
  • Je hoort hem verder niet
  • Ziet er mooi uit

Minpunten

• Vereist krachtige voeding

Cloziks Newbie
9 augustus 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

De Gigabyte 7900 XT is een krachtige grafische kaart die zeker indruk maakt. Met 20 GB GDDR6-geheugen en een krachtige GPU onder de motorkap, draait deze kaart moeiteloos de nieuwste games op 4K-instellingen. De framerates zijn indrukwekkend stabiel, zelfs bij hoge grafische instellingen.

Wat ik ook erg fijn vind, is de efficiënte koeling. Zelfs tijdens lange gaming-sessies blijft de kaart relatief koel en stil, wat voor mij echt een pluspunt is. De kaart is wel wat groot, dus houd daar rekening mee als je een kleinere behuizing hebt. Al met al ben ik zeer tevreden met de prestaties van de Gigabyte 7900 X

Pluspunten

• Goede performance
  • Veel V-ram
  • Stil

Minpunten

• Groot

Aerest Newbie
5 augustus 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

De Gigabyte 7900 XT levert uitzonderlijke prestaties bij 1440p-gaming en veeleisende toepassingen, ondersteund door geavanceerde koeling en de nieuwste technologieën. De bouwkwaliteit is top, maar de kaart vereist een krachtige voeding, wat een nadeel kan zijn voor sommige mensen. Al met al is het een uitstekende keuze voor mij geweest.

Pluspunten

• Top voor 1440p gaming
  • Goede koeling
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

• Vereist krachtige voeding

Threeler
16 maart 2024 Product gekocht

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G

Mijn ervaring met Gigabyte videokaarten is niet geweldig geweest tot nog toe. Van deze Gaming OC 7900 XT 20GB ben ik wel enorm onder de indruk. De kaart is een van de koelste die ik heb gezien. Zo komt de temperatuur komt bij een maximale overclock (ruim 400W hitte) nog niet eens boven de 60C uit. Daarnaast zijn ook de hotspot temperaturen erg goed. Dit maakt hele leuke overclocks mogelijk. Op dit exemplaar (met 2x8 pins), kwam ik uit op 2900MHz bij 975mV. Het maximaal mogelijke stroom verbruik is ongeveer 400W. Met deze instellingen heb ik een score van 30400 weten te halen in Timespy. Dat is zelfs voorbij de reference scores van de grotere broer de 7900 XTX 24GB.

Al met al zeer onder de indruk van deze uitvoering van de 7900 XT. Wel een aandachtspuntje is dat de fans redelijk luid geconfigureerd staan. Dit kun je zelf aanpassen.

Pluspunten

• Extreem lage temperaturen
  • Redelijk formaat
  • Stil en koel na tweaking
  • Anti-sag en stevig gebouwd
  • Extreem goede overclocking
  • Dual Bios

Minpunten

• Standaard fans te luid ingesteld
  • Saai en matig design

Heb jij ook een Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G?