De AXE16000 is een monster van een router met veel opties. Het monsterlijke komt niet alleen tot uiting in het gewicht van 2345 gram maar ook in de specificaties: vier frequentiebanden, twee 10Gbit/s-aansluitingen en één 2,5Gbit/s-aansluiting, naast de vier standaard 1Gbit/s-aansluitingen. Die stevige specificaties komen ook tot uiting in onze testresultaten: de router levert een pittige doorvoer als we alle frequentiebanden tegelijk inzetten. Wel lijkt er nog wat te schaven in de firmware als het gaat om het verbinden met het 6GHz-netwerk. De AXE16000 is een gamerouter; de extra opties die ASUS voor gamers meelevert, zijn leuk, maar niet essentieel als je over een goede internetverbinding beschikt. Door de prijs en het uiterlijk zal dit niet een router zijn die iedereen aanspreekt, maar als de specificaties precies zijn wat je nodig hebt, is dit wel een vrij ultiem apparaat om te bezitten. Lees verder »
Na lang wachten is eindelijk mijn ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 geleverd, omdat er zo weinig reviews van deze router op Tweakers staat heb ik besloten om maar eens een review achter te laten.
Na lang twijfelen toch maar gekocht, eerste wat me opviel was de grote maar vooral het gewicht.
Tweede was dat er geen mogelijkheid is om de router op te hangen, wat je toch wel mag verwachten van een product als dit. (Uit eindelijk zelf maar opgelost met een spanbandje)
Hiervoor gebruikte ik een Asus RT-AX88U wat een hele fijne router is, maar wegens de 1Gbit poorten toch maar vervangen en de RT-AX88U als Aimesh setup toegevoegd. Wat me erg opviel is dat de Asus web interface extreem snel is zonder haperingen alleen beetje jammer van het rommelige "Gamer sausje" er over.
Beetje zitten twijfelen tussen 4 en 5 sterren wegens het ontbreken van de muurbevestiging.
Na lang wachten, tot de prijs wat fatsoenlijker was geworden, eindelijk aangeschaft.
Kort maar krachtig, een waanzinnig apparaat. Kost een paar centen, maar met Merlin WRT en Skynet is dit een zeer stabiele en veilige router.
4 Wifi banden totaal, de nieuwere Wifi6e band, 2x 10Gbit LAN. Ideaal voor een MKB of SOHO netwerk. Heeft ook zeer uitgebreide setup mogelijkheden.