€ 448,57 bij Proshop.nl

Review door de redactie

Preview - Garmin epix Gen 2 en fēnix 7 - De beste sporthorloges nog beter?

Garmin heeft twee nieuwe topmodellen in zijn portfolio sporthorloges geïntroduceerd: de fēnix 7-serie en de epix Gen 2. Wij hebben die laatste een week getest.

120 19 jan '22

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Product gekocht

Garmin fēnix 7S Zilver (Grafiet)

Paar maanden in gebruik. Over het algemeen genomen tevreden, kinderziektes waar ik tegen aan liep allemaal verholpen.

Pluspunten

• Functies: werkelijk alles wat je wil op het gebied van sportstracking zit er op
  • Grootte; mijn pols is 17.5cm dus zou op zich prima voor de 7/7X kunnen gaan maar wilde liever een 'klassieke' maat, en daar voldoet deze prima aan.
  • Personaliseren (van horloge en van de activiteiten) werkt erg simpel en vlot
  • Vlotte verbinding met GPS en externe sensoren; veel sneller dan device (Edge 810) waarmee ik hiervoor werkte.
  • Tracking (GPS) is accuraat. Wandelen, racefietsen en MTB getest. Ook bij MTB (door de bossen) goede tracking, en dat terwijl deze versie geen multiband heeft.
  • Gemak. Het valt mij op hoe gemakkelijk het ineens is geworden om een activiteit te tracken.

Minpunten

• Prijs; toch vrij duur vergeleken met de smart-watch concurrentie.
  • Het scherm had groter gekund door de onnodige binnenrand met secondenmarkering weg te halen.
  • Beperkte keuze alternatieve bandjes Garmin; je moet echt zoeken naar goede third-party fabrikanten voor een mooi bandje.

Heb jij ook een Garmin fēnix 7S Zilver (Grafiet)?