Review door de redactie

Best Buy Guide - De beste ultrawide monitors

Vind jij het ook tijd voor een ultrawide? In deze Best Buy Guide gaan we op zoek naar de beste ultrabrede schermen voor werk en gaming op basis van een lcd-paneel.

81 7 dec

Best Buy Guide - Monitor Best Buy Guide - November 2023

Voor deze BBG zochten we naar de beste betaalbare schermen tot 250 euro, betaalbare gamingmonitors tot 350 euro, ultrawides en oledmonitors.

140 30 nov '23

1 van 5 sterren
martward02
10 januari 2023 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Hele fijne ultrawide voor wie werk en entertainment op dezelfde plek heeft. Ik heb deze monitor in de aanbieding gekocht voor €450 en voor dat geld is het een ontzettend goede deal.

Pluspunten

• IPS
  • Ultrawide
  • 144Hz
  • Prijs
  • KVM

Minpunten

• Plat
  • Mini beetje ghosting

robert.s
5 oktober 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Goede ultrawide-monitor voor de prijs. De beeldkwaliteit is goed, en de poortselectie en KVM zijn ook uitstekend. De monitor wordt helder genoeg, maar niet voor HDR.

Pluspunten

• 144Hz
  • Prijs
  • KVM
  • Poortselectie
  • Kleuren

Minpunten

• 18W USB-C power delivery
  • 2 USB poorten
  • (deels) glanzende achterkant
  • "nep" HDR
  • HDMI 2.0

MPML
16 januari 2025 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Verkocht ter vervanging van mijn 27” scherm. Keuze was of twee schermen of één 34”. Heel blij met gemaakte keuze want voor mijn werk waarin ik veel met meerdere documenten tegelijk werk super handig en groot genoeg. Mooi en rustig beeld met mooi in hoogte verstelbare voet die erg stevig staat.

Pluspunten

• Stevige verstelbare voet
  • Rustig beeld
  • Widescreen goede vervanging voor twee schermen
  • Gunstige prijs

Minpunten

• Zwaar
  • Aan en uit knop lastig
  • Net te weinig output om laptop op te laden

Bambi010 Newbie
16 oktober 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Erg fijne ultrawide monitor met zeer goed beeld, ook de KVM functie is erg handig als je bijvoorbeeld games speelt op dit scherm en thuiswerkt hierdoor is switchen van pc naar laptop erg makkelijk.

Pluspunten

• mooi beeld
  • goed uiterlijk
  • kvm

Minpunten

• korte voedingskabel

Max190 Newbie
20 juni 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Fantastische platte ultrawide gaming monitor

Pluspunten

• 2K / QHD
  • 144Hz
  • Goede bouwkwaliteit
  • 1ms reactietijd
  • Matte afwerking

Minpunten

• Zwaar

rowan.lh Newbie
16 februari 2025 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Ik was op zoek naar een all-round monitor voor kantoorwerk & gaming/mediaconsumptie. IPS panel met 144hz kwam daardoor goed uit. Erg tevreden mee.

Fijn om makkelijk tussen eigen pc & werklaptop te kunnen switchen met KVM-knop. Plat scherm zorgt ervoor dat ik meer ruimte heb op m'n bureau, in tegenstelling tot curved. Voor mijn setup met 120x60cm bureau dus fijner.

Pluspunten

• IPS
  • Ultrawide
  • Plat
  • KVM

Minpunten

• HDR
  • 18W USB-C

ultimateh2s Newbie
31 januari 2025 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Ik ben van een hele oude LG monitor uit 2017 overgestapt naar deze en wat een verschil! De kleuren zijn echt heel mooi en helder en omdat ik in een kamer met heel veel ramen zit had ik een helder scherm nodig en daar voldoet deze ook aan. Van mij had de behuizing wel wat steviger gemogen. als je op het plastic drukt deukt het overal een beetje in. je krijg zo niet het gevoel dat hj een echt premium product hebt, maar voor de prijs in de aanbieding die ik er voor hebt betaald (369) mag ik ook niet al te veel klagen :)

Pluspunten

• Mooie kleuren
  • Goede helderheid

Minpunten

• Behuizing kan wat steviger

Sintendo Newbie
26 januari 2025 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

M'n oude 22" 1080p Samsung had inmiddels z'n beste tijd wel gehad, dus tijd voor iets nieuws. Aangezien het zowel voor occasioneel gaming als kantoorwerk moest dienen leek IPS me aangewezen. Zowel hogere refreshrates als ultrawide konden me eveneens bekoren. Dit bleek allemaal verenigbaar binnen budget, en al snel kwam ik uit bij dit model.

Als je van 60Hz komt valt onmiddellijk op hoe aangenaam vloeiend het beeld is. Het ultrawide-formaat was vooral gekozen met gaming in het achterhoofd, maar blijkt gelukkig ook voor gewoon werk een troef. In Windows kan je al langer relatief eenvoudig vensters aan een helft van je scherm toewijzen, in macOS gebruik ik hiervoor Rectangle.

De kleurweergave is goed, alleen bij heel donkere scenes merk je een typische IPS glow. Wellicht valt dit met wat instellingen nog te verbeteren.

Heel tevreden van m'n aankoop. Hopelijk kan ik hiermee weer 10 jaar verder!

Pluspunten

• Stevige voet, in hoogte verstelbaar
  • IPS, 144Hz
  • Ingebouwde KVM en USB-hub

Minpunten

• Glow bij donkere scenes

DSlutter Newbie
19 januari 2025 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Top ultrawide 2k monitor die zal worden gebruikt voor werk en gamen. Kleuren zijn erg goed en na het toepassen van een kleur profiel van RTINGS alleen maar beter.
Oorspronkelijk gekocht voor 369,-, voor wat je krijgt is dat een hele goeie prijs. Onderand wel weer duurder geworden.
Enige nadeel voor de prijs zijn de dikke randen om het scherm.

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit
  • Kleuren
  • Ultrawide

Minpunten

• Dikke randen

Nomie Newbie
17 januari 2025 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Was op zoek naar een 144hz, 21:9, monitor met een KVM switch voor mijn Macbook m1. En ik ben super tevreden met deze monitor. Enige minpunt is dat de HDR niet echt goed is zoals de andere reviews zeggen maar daarvoor betaald je makkelijk het dubbelen dus ik ben tevreden!

Pluspunten

• Kleuren
  • Prijs kwaliteit
  • KVM Switch

Minpunten

• HDR

KrullieVDS Newbie
24 december 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Deze monitor nu ruim een maand in bezit en erg tevreden over. Voor zowel kantoorbaan geschikt als voor color graden. Ideaal dat ik met Adobe programma's zoals Premiere Pro nu alles op 1 scherm krijg. De kleuren zijn na wat tweaken top, het formaat is fantastisch en ik ben blij dat het geen curved scherm is. Al met al een topaankoop!

Pluspunten

• 144hz ook met Mac M1 Pro
  • IPS
  • Goed voor color graden
  • Mooie kleuren
  • Fijne voet
  • Mac opladen via USBC
  • Geen curve

Minpunten

• Knopje aan de achterkant niet op heel logische plek, maar niet heel storend.

EagleGhost
13 december 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Ik heb deze monitor gekocht voor €387 bij Azerty.nl (op Black Friday 2024) om te gamen en hoofdzakelijk te racen met extra Field of View (FOV) (omdat het een ultrawide scherm is). Ik ben zeer tevreden over de aankoop, zeker aangezien het een IPS scherm is met 144Hz refresh rate en toch aan zo'n degelijke prijs. IPS zorgt meestal voor minder ghosting en black smearing wat bij dit scherm ook het geval is, wat ideaal is om te gamen.

Pluspunten

• Prijs-kwaliteit
  • Meerdere aansluitingen (DP, HDMI, USB 3.2, USB-C, USB-B)
  • IPS
  • KVM-switch
  • FreeSync Premium
  • 144Hz

Minpunten

• Gewicht
  • Grote monitorvoet (wrs wel nodig)
  • Vettig lijkende screen coating
  • Niet officieel G-Sync compatible (maar werkt wel)

Meowsu Newbie
9 december 2024 Product gekregen

Gigabyte M34WQ Zwart

Mijn vriendin kocht het voor me als cadeau zodat ik een tweede monitor kon hebben. Het is ultrawide, 144Hz refresh rate met een 1ms reactietijd, dus het is perfect voor gaming. De kleuren zien er ook erg mooi uit en het heeft speakers, wat fijn kan zijn.

Pluspunten

• 2K / QHD
  • 144Hz
  • Ultrawide
  • Prijs
  • 1ms reactietijd

Minpunten

• Geen

Olopo Newbie
1 december 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Na vergelijken met alternatieven, beste kwaliteit voor prijs voor ultrawide scherm.
Goede Hz, mooie scherm kwaliteit, opties van ports en draai mogelijkheden omhoog/omlaag, links, rechts. voor optimale kijk hoek.
Voor gamen en werken.

Pluspunten

• Ultrawide
  • Kwaliteit

Minpunten

• aan knop settings.

eleeb
24 november 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Bij mijn zoektocht naar een ultrawide bij de Gigabyte m34wq uitgekomen. Ik wil zowel gamen via mijn desktop als werken via mijn laptop en dat gaat uitstekend met dit scherm. Dankzij de ingebouwde KVM kan ik makkelijk switchen tussen de systemen. Qua specs een ideaal scherm om te gamen en het IPS paneel geeft een mooie beeldkwaliteit.

Pluspunten

• 1ms IPS paneel
  • Scherp beeld
  • KVM integratie
  • Betaalbaar
  • Degelijk gebouwd
  • 144hz

Minpunten

• Mis laden via usb-c

Danields96 Newbie
22 november 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

De Gigabyte M34WQ 34 is een uitstekende ultrawide monitor voor zowel productiviteit als gaming. Met een resolutie van 3440x1440 en een verversingssnelheid van 144Hz biedt het scherpe beelden en vloeiende prestaties. De brede kleurendekking en HDR-ondersteuning zorgen voor levendige kleuren en contrast, terwijl de lage input lag ideaal is voor gamers. De ergonomische standaard en uitgebreide aansluitmogelijkheden, inclusief USB-C, maken het een veelzijdige keuze. Hoewel de HDR-prestaties niet perfect zijn, biedt deze monitor geweldige waarde voor zijn prijsklasse. Perfect voor wie zoekt naar een balans tussen werk en ontspanning.

Pluspunten

• Prijs
  • Resolutie
  • Kwaliteit

Minpunten

• Niets

AMMO Newbie
4 november 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Voor de prijs krijg je veel scherm! Het voelt als twee gelijkwaardige monitoren naast elkaar zonder vervelende scheiding. Er zijn veel mogelijkheden om het scherm af te stellen, maar eigenlijk werkt het al prima direct out of the box. Mooi overzicht en recht scherm, curved hoeft niet perse. Jammer van energie label G... Het scherm wordt veel gebruikt ;-)

Pluspunten

• heerlijk groot scherm
  • mooie beeld kwaliteit
  • mooi design

Minpunten

• slurpt stroom
  • aan/ uit knop achterop

sh- Newbie
12 oktober 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Dit is de perfecte monitor voor mij. Ik was opzoek naar een specifiek type monitor als upgrade voor mijn MSU MAG301RF en de UWQHD ultrawide paste het beste. Ik gebruik het voor gaming met mijn PC en werken met mijn MacBook. Op deze monitor ziet alles er mooi en helder uit, na deze kan ik nooit meer terug naar 1080p. Ook de speakers zijn verrassend goed. Alleen jammer dat de USB-C niet hoger is dan 18 W, ik kan nu niet mijn MacBook met dezelfde kabel opladen.

Pluspunten

• IPS
  • Ultrawide
  • Goede OSD
  • 1440p@144hz
  • Plat

Minpunten

• 18W USB-C PD
  • HDMI 2.0

SinneDsOnline
22 juni 2024 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

De Gigabyte M34WQ is fantastisch! De beeldkwaliteit is haarscherp en perfect voor zowel gamen als werken. Multitasken gaat moeiteloos dankzij het ultrawide scherm. Met de KVM is het wisselen tussen apparaten een fluitje van een cent!

Pluspunten

• IPS
  • KVM
  • Prijs

Minpunten

• Geen USB-C kabel

OGruurd Newbie
25 januari 2023 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

3440 x 1440, 144 Hz, IPS, en prachtige kleuren.
Top aankoop!

Pluspunten

• Kleuren springen er uit
  • IPS, dus geen ghosting zoals VA
  • Prijs/Kwaliteit

Minpunten

• Mini beetje IPS Bleeding, amper te merken
  • Contrast kan natuurlijk hoger vanwege IPS

Kazuma_Kyoshi Newbie
18 december 2022 Product gekocht

Gigabyte M34WQ Zwart

Goede beeldkwaliteit met uitstekende opties en KVM mogelijkheid. Schermgrootte (23", 24", 27" inch etc.) is via de OSD instelbaar als je bijvoorbeeld een console wilt aansluiten en je het niet "stretched" wilt spelen (wel met black borders aan de zijkanten).

Pluspunten

• Correcte kleurenweergave
  • Responsief
  • KVM
  • Poortselectie
  • Goede OSD navigatie a.d.h.v. joystick

Minpunten

• Bezels (zij- en bovenkant) zijn iets dikker dan andere modellen
  • Er is nog een dunne bezell aanwezig aan de onderkant net iets boven de rand waar "GIGABYTE" op staat
  • Helderheid is lager dan 400 nits
  • Vrij korte voedingskabel
  • Reverse Ghosting bij Balanced & Speed Overdrive modus

Heb jij ook een Gigabyte M34WQ Zwart?