![]() |
Best Buy Guide - De beste ultrawide monitors Vind jij het ook tijd voor een ultrawide? In deze Best Buy Guide gaan we op zoek naar de beste ultrabrede schermen voor werk en gaming op basis van een lcd-paneel. |
![]() |
Best Buy Guide - Monitor Best Buy Guide - November 2023 Voor deze BBG zochten we naar de beste betaalbare schermen tot 250 euro, betaalbare gamingmonitors tot 350 euro, ultrawides en oledmonitors. |
Gemiddelde gebruikersscore
Hele fijne ultrawide voor wie werk en entertainment op dezelfde plek heeft. Ik heb deze monitor in de aanbieding gekocht voor €450 en voor dat geld is het een ontzettend goede deal.
Goede ultrawide-monitor voor de prijs. De beeldkwaliteit is goed, en de poortselectie en KVM zijn ook uitstekend. De monitor wordt helder genoeg, maar niet voor HDR.
Verkocht ter vervanging van mijn 27” scherm. Keuze was of twee schermen of één 34”. Heel blij met gemaakte keuze want voor mijn werk waarin ik veel met meerdere documenten tegelijk werk super handig en groot genoeg. Mooi en rustig beeld met mooi in hoogte verstelbare voet die erg stevig staat.
Erg fijne ultrawide monitor met zeer goed beeld, ook de KVM functie is erg handig als je bijvoorbeeld games speelt op dit scherm en thuiswerkt hierdoor is switchen van pc naar laptop erg makkelijk.
Fantastische platte ultrawide gaming monitor
Ik was op zoek naar een all-round monitor voor kantoorwerk & gaming/mediaconsumptie. IPS panel met 144hz kwam daardoor goed uit. Erg tevreden mee.
Fijn om makkelijk tussen eigen pc & werklaptop te kunnen switchen met KVM-knop. Plat scherm zorgt ervoor dat ik meer ruimte heb op m'n bureau, in tegenstelling tot curved. Voor mijn setup met 120x60cm bureau dus fijner.
Ik ben van een hele oude LG monitor uit 2017 overgestapt naar deze en wat een verschil! De kleuren zijn echt heel mooi en helder en omdat ik in een kamer met heel veel ramen zit had ik een helder scherm nodig en daar voldoet deze ook aan. Van mij had de behuizing wel wat steviger gemogen. als je op het plastic drukt deukt het overal een beetje in. je krijg zo niet het gevoel dat hj een echt premium product hebt, maar voor de prijs in de aanbieding die ik er voor hebt betaald (369) mag ik ook niet al te veel klagen :)
M'n oude 22" 1080p Samsung had inmiddels z'n beste tijd wel gehad, dus tijd voor iets nieuws. Aangezien het zowel voor occasioneel gaming als kantoorwerk moest dienen leek IPS me aangewezen. Zowel hogere refreshrates als ultrawide konden me eveneens bekoren. Dit bleek allemaal verenigbaar binnen budget, en al snel kwam ik uit bij dit model.
Als je van 60Hz komt valt onmiddellijk op hoe aangenaam vloeiend het beeld is. Het ultrawide-formaat was vooral gekozen met gaming in het achterhoofd, maar blijkt gelukkig ook voor gewoon werk een troef. In Windows kan je al langer relatief eenvoudig vensters aan een helft van je scherm toewijzen, in macOS gebruik ik hiervoor Rectangle.
De kleurweergave is goed, alleen bij heel donkere scenes merk je een typische IPS glow. Wellicht valt dit met wat instellingen nog te verbeteren.
Heel tevreden van m'n aankoop. Hopelijk kan ik hiermee weer 10 jaar verder!
Top ultrawide 2k monitor die zal worden gebruikt voor werk en gamen. Kleuren zijn erg goed en na het toepassen van een kleur profiel van RTINGS alleen maar beter.
Oorspronkelijk gekocht voor 369,-, voor wat je krijgt is dat een hele goeie prijs. Onderand wel weer duurder geworden.
Enige nadeel voor de prijs zijn de dikke randen om het scherm.
Was op zoek naar een 144hz, 21:9, monitor met een KVM switch voor mijn Macbook m1. En ik ben super tevreden met deze monitor. Enige minpunt is dat de HDR niet echt goed is zoals de andere reviews zeggen maar daarvoor betaald je makkelijk het dubbelen dus ik ben tevreden!
Deze monitor nu ruim een maand in bezit en erg tevreden over. Voor zowel kantoorbaan geschikt als voor color graden. Ideaal dat ik met Adobe programma's zoals Premiere Pro nu alles op 1 scherm krijg. De kleuren zijn na wat tweaken top, het formaat is fantastisch en ik ben blij dat het geen curved scherm is. Al met al een topaankoop!
Ik heb deze monitor gekocht voor €387 bij Azerty.nl (op Black Friday 2024) om te gamen en hoofdzakelijk te racen met extra Field of View (FOV) (omdat het een ultrawide scherm is). Ik ben zeer tevreden over de aankoop, zeker aangezien het een IPS scherm is met 144Hz refresh rate en toch aan zo'n degelijke prijs. IPS zorgt meestal voor minder ghosting en black smearing wat bij dit scherm ook het geval is, wat ideaal is om te gamen.
Mijn vriendin kocht het voor me als cadeau zodat ik een tweede monitor kon hebben. Het is ultrawide, 144Hz refresh rate met een 1ms reactietijd, dus het is perfect voor gaming. De kleuren zien er ook erg mooi uit en het heeft speakers, wat fijn kan zijn.
Na vergelijken met alternatieven, beste kwaliteit voor prijs voor ultrawide scherm.
Goede Hz, mooie scherm kwaliteit, opties van ports en draai mogelijkheden omhoog/omlaag, links, rechts. voor optimale kijk hoek.
Voor gamen en werken.
Bij mijn zoektocht naar een ultrawide bij de Gigabyte m34wq uitgekomen. Ik wil zowel gamen via mijn desktop als werken via mijn laptop en dat gaat uitstekend met dit scherm. Dankzij de ingebouwde KVM kan ik makkelijk switchen tussen de systemen. Qua specs een ideaal scherm om te gamen en het IPS paneel geeft een mooie beeldkwaliteit.
De Gigabyte M34WQ 34 is een uitstekende ultrawide monitor voor zowel productiviteit als gaming. Met een resolutie van 3440x1440 en een verversingssnelheid van 144Hz biedt het scherpe beelden en vloeiende prestaties. De brede kleurendekking en HDR-ondersteuning zorgen voor levendige kleuren en contrast, terwijl de lage input lag ideaal is voor gamers. De ergonomische standaard en uitgebreide aansluitmogelijkheden, inclusief USB-C, maken het een veelzijdige keuze. Hoewel de HDR-prestaties niet perfect zijn, biedt deze monitor geweldige waarde voor zijn prijsklasse. Perfect voor wie zoekt naar een balans tussen werk en ontspanning.
Voor de prijs krijg je veel scherm! Het voelt als twee gelijkwaardige monitoren naast elkaar zonder vervelende scheiding. Er zijn veel mogelijkheden om het scherm af te stellen, maar eigenlijk werkt het al prima direct out of the box. Mooi overzicht en recht scherm, curved hoeft niet perse. Jammer van energie label G... Het scherm wordt veel gebruikt ;-)
Dit is de perfecte monitor voor mij. Ik was opzoek naar een specifiek type monitor als upgrade voor mijn MSU MAG301RF en de UWQHD ultrawide paste het beste. Ik gebruik het voor gaming met mijn PC en werken met mijn MacBook. Op deze monitor ziet alles er mooi en helder uit, na deze kan ik nooit meer terug naar 1080p. Ook de speakers zijn verrassend goed. Alleen jammer dat de USB-C niet hoger is dan 18 W, ik kan nu niet mijn MacBook met dezelfde kabel opladen.
De Gigabyte M34WQ is fantastisch! De beeldkwaliteit is haarscherp en perfect voor zowel gamen als werken. Multitasken gaat moeiteloos dankzij het ultrawide scherm. Met de KVM is het wisselen tussen apparaten een fluitje van een cent!
3440 x 1440, 144 Hz, IPS, en prachtige kleuren.
Top aankoop!
Goede beeldkwaliteit met uitstekende opties en KVM mogelijkheid. Schermgrootte (23", 24", 27" inch etc.) is via de OSD instelbaar als je bijvoorbeeld een console wilt aansluiten en je het niet "stretched" wilt spelen (wel met black borders aan de zijkanten).