Prijs
€ 749,-
Specificaties Max. 1,815GHz • 10GB GDDR6X • 3x DP, 2x HDMI - Bekijk alle specificaties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
silverchaoz 31 mei 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Krachtige GPU met vrijwel geen RGB. Performance is uitstekend op 1440P, maar dat hoeft niet verteld te worden met dit beestje. De undervolt geeft me meer prestaties, maar belangrijker; minder stroom en temperatuur! Lees mijn review voor een korte samenvatting

Pluspunten

• Hoge prestaties
  • Undervolt is erg effectief
  • 1440P, ultra op alle games en hoge fps
  • Koelprestaties erg goed
  • Weinig geluid

Minpunten

• Verbruikt out of the box veel stroom
  • Daardoor wel een tweak nodig
  • Nog steeds wel prijzig
  • enigzins zwaar, vereist wellicht GPU bracket i.v.m. sacking

Rko 29 maart 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Deze kaart gekocht ter vervanging van een ASUS Strix 1080 TI. De prestaties zijn uitstekend. Ongeveer 2x zoveel FPS vergeleken met de oude kaart. Bij gebruik van DLSS wordt dit zelfs 3x met de DLSS Quality optie.

De bouwkwaliteit en gebruikte materialen zijn zeer goed.

Pluspunten

• Goede prestaties
  • Bouwkwaliteit
  • Dubbele BIOS functie

Minpunten

• Soms wat coil whine
  • Nog wel wat duur op moment van aanschaf

TheGoldMan1 Newbie 19 maart 2023 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Prachtige videokaart. Draait alles super goed op 1440p en zelfs 4k. Naar mijn mening is de 40XX series van Nvidia een grote flop: te duur en vraagt te veel stroom. De 3080, nog steeds best prijzig, geeft misschien niet de raytracing die je met de 40XX series krijgt maar is nog steeds een super videokaart voor gaming. Het design van deze Asus variant heeft minimale rgb dus dit kan een minpunt zijn maar als je op zoek bent naar een minimale stijl is dit de kaart voor jou.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • 1440p en 4k gamen
  • Raytracing
  • Minimaal design

Minpunten

• Nog steeds prijzig
  • Minder raytracing dan de 40XX series

Goober Newbie 6 maart 2023 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Robuuste grafische kaart die zelfs onder de meeste game load fluister stil is!
Sommige reviews hebben het over coil whine maar bij mijn exemplaar heb ik nog niets kunnen opmerken.
Een echte aanrader als je deze tegen een degelijke prijs kan vinden.
Ik ben ook fan van de minimale RGB, enkel een logo op de zijkant en meer niet.

Pluspunten

• Robuust Gebouwd
  • Stil
  • Koel

Minpunten

• Prijs

DidoDynamite Newbie 2 maart 2023 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Eind 2020 heb ik mijn eerste pc samengesteld met deze kaart. Die was helaas toen niet meer te verkrijgen. Nu 2 jaar later is hij dan eindelijk binnen gekomen. Als tijdelijke oplossing had ik een 1050ti er in geprikt. Wat een verschil! De kaart is nog steeds wat aan de dure kant (vind ik) maar is het dubbel en dwars waard!

Pluspunten

• stil
  • raytracing

Minpunten

• prijs (nog steeds wat aan de hoge kant)

NamelessNL Newbie 1 maart 2023 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Recentelijk heb ik mijn pc een flinke upgrade gegeven. Ben o.a. van een GTX1070ti naar deze ASUS TUF RTX3080 gegaan en dat is een flink verschil in performance.

De bouwkwaliteit voelt erg goed en stevig aan. Alleen de letters TUF GAMING zijn RGB en dat is voor mij een pluspunt. Wel zou ik overwegen om een GPU support te kopen, want het is (zoals veelal alle GPU's nu) een zware videokaart.

Opvallende aan deze kaart is de ingebouwde silent vs performance modus die met een fysiek knopje kan worden ingesteld. Dit knopje zit aan de backplate kant van de kaart.
In beide modus is het ook ook een zeer stille kaart. De fans gaan bv. pas aan bij 50+ °C. Ten slot ervaar ik, zoals sommige andere reviews, geen coil whine.

Pluspunten

• Goede prijs
  • Robuuste bouwkwaliteit
  • Stil
  • Mooi ontwerp (weinig RGB)

Minpunten

• Vereist wellicht een GPU support

Robindt Newbie 11 februari 2023 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Een krachtige GPU met uitstekend performance en uitstekende koeling, deze had ik al veel eerder moeten kopen. Is zeker een aanrader voor deze mooie prijs.

Pluspunten

• Redelijk stil
  • Betaalbaaar

Minpunten

• Soms wat coil whine

ensermo 8 december 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Bij het opstellen van een nieuw workstation op basis van Tweakers Desktop BBG Juli 2022 zat deze ASUS Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC als best Allround videokaart. Op Black Friday MeGekko tegen een scherpe prijs gekregen! Prima voor zowel zware games als geavanceerde photoshop en video editen

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Draait Koel

Minpunten

• Simpel LED
  • Prijs op dit moment

chizzywick Newbie 24 november 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Deze kaart gekocht ter vervanging van een GTX1060. Een wereld van verschil ten opzichten van mijn oude kaart. De prestaties zijn uitstekend. Ziet er goed uit weinig toeters en bellen. Top product!

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Goede prestaties
  • Mooi design

Minpunten

• Prijs
  • Coilwhine

TRDT 24 oktober 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Hele dikke kaart. Topkoeler van ASUS. Geheugen en chip blijven op keurige temperaturen. Simpel design. Of dat een plus- of minpunt is hangt af van je smaak. Alle software en drivers werken goed. Het verbruik is wel wat aan de hoge kant, al geldt dat voor bijna elke 3080.

Pluspunten

• Uitstekende koeler
  • Clean design
  • Fijne software

Minpunten

• Videokaarten zijn duur tegenwoordig. Deze ook.
  • Hoog verbruik
  • Geen RGB (blijft subjectief)

t0mmiiiii 12 augustus 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Goed exemplaar, had ik 2jr eerder moeten kopen. Super cooling (stil onder load) en eigenlijk als enige nadeel iets coilwhine.

Pluspunten

• Cooling
  • Uiterlijk
  • Betaalbaarheid

Minpunten

• Warmte komt in kast terecht
  • Coilwhine

warddekinderen 25 juni 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Inmiddels redelijk goed betaalbaar, maar helaas (in mijn geval) ontzettend veel coil whine. Ik lees dit in meerdere reviews, dus lijkt een structureel probleem van dit design te zijn. Het product heb ik dan ook geretourneerd.

Pluspunten

• Inmiddels redelijk betaalbaar

Minpunten

• Coil Whine

2 van 5 sterren (Slecht)
Vigg0 18 mei 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Ik had een RTX3070ti gekocht (premium model). Goed maar toch luid daarom retour. Toen de 3080 besteld. Veel stiller, ook bij fullload.
Mijn vorige gtx 1660 super was luider. Als je een fatsoenlijke kast hebt is de kaart stil.
Ik heb geen last van coil whine.

Prestaties zonder overdreven looks

Pluspunten

• Stil
  • Geen coil whine
  • Prijs kwaliteit

Minpunten

• Geen

roflpantoffel 17 mei 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

De kaart biedt uitstekende performance en goede koeling. De grootste nadelen zijn de coil whine en de hoge prijs. De RGB software heb ik meteen weer gede-installeerd, omdat het bloatware is met veel problemen zoals te lezen is op forums. Ik heb echter wel een vaste kleur kunnen instellen.

Pluspunten

• Goede koeling
  • Redelijk stil
  • Goede performance

Minpunten

• Coil whine
  • RGB software slecht
  • Nvidia Geforce Experience

Repeace 3 februari 2022 Product gekocht

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR

Nu een paar dagen in gebruik, prestaties zijn zoals verwacht met lichte coilwhine beginnend bij 160 fps.
perfect voor 1440p gaming op high refresh rate.

metalen backplate is zeker een voordeel, contructie is erg robust.

Valt zeker aan te raden mits voor een mooie prijs.

Pluspunten

• blijft relatief koel
  • relatief stil
  • stevige constructie

Minpunten

• lichte coilwhine

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC Edition met LHR?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren