Prijs | |
Specificaties | Max. 1,815GHz • 10GB GDDR6X • 3x DP, 2x HDMI - Bekijk alle specificaties |
Krachtige GPU met vrijwel geen RGB. Performance is uitstekend op 1440P, maar dat hoeft niet verteld te worden met dit beestje. De undervolt geeft me meer prestaties, maar belangrijker; minder stroom en temperatuur! Lees mijn review voor een korte samenvatting
Deze kaart gekocht ter vervanging van een ASUS Strix 1080 TI. De prestaties zijn uitstekend. Ongeveer 2x zoveel FPS vergeleken met de oude kaart. Bij gebruik van DLSS wordt dit zelfs 3x met de DLSS Quality optie.
De bouwkwaliteit en gebruikte materialen zijn zeer goed.
Prachtige videokaart. Draait alles super goed op 1440p en zelfs 4k. Naar mijn mening is de 40XX series van Nvidia een grote flop: te duur en vraagt te veel stroom. De 3080, nog steeds best prijzig, geeft misschien niet de raytracing die je met de 40XX series krijgt maar is nog steeds een super videokaart voor gaming. Het design van deze Asus variant heeft minimale rgb dus dit kan een minpunt zijn maar als je op zoek bent naar een minimale stijl is dit de kaart voor jou.
Robuuste grafische kaart die zelfs onder de meeste game load fluister stil is!
Sommige reviews hebben het over coil whine maar bij mijn exemplaar heb ik nog niets kunnen opmerken.
Een echte aanrader als je deze tegen een degelijke prijs kan vinden.
Ik ben ook fan van de minimale RGB, enkel een logo op de zijkant en meer niet.
Eind 2020 heb ik mijn eerste pc samengesteld met deze kaart. Die was helaas toen niet meer te verkrijgen. Nu 2 jaar later is hij dan eindelijk binnen gekomen. Als tijdelijke oplossing had ik een 1050ti er in geprikt. Wat een verschil! De kaart is nog steeds wat aan de dure kant (vind ik) maar is het dubbel en dwars waard!
Recentelijk heb ik mijn pc een flinke upgrade gegeven. Ben o.a. van een GTX1070ti naar deze ASUS TUF RTX3080 gegaan en dat is een flink verschil in performance.
De bouwkwaliteit voelt erg goed en stevig aan. Alleen de letters TUF GAMING zijn RGB en dat is voor mij een pluspunt. Wel zou ik overwegen om een GPU support te kopen, want het is (zoals veelal alle GPU's nu) een zware videokaart.
Opvallende aan deze kaart is de ingebouwde silent vs performance modus die met een fysiek knopje kan worden ingesteld. Dit knopje zit aan de backplate kant van de kaart.
In beide modus is het ook ook een zeer stille kaart. De fans gaan bv. pas aan bij 50+ °C. Ten slot ervaar ik, zoals sommige andere reviews, geen coil whine.
Een krachtige GPU met uitstekend performance en uitstekende koeling, deze had ik al veel eerder moeten kopen. Is zeker een aanrader voor deze mooie prijs.
Bij het opstellen van een nieuw workstation op basis van Tweakers Desktop BBG Juli 2022 zat deze ASUS Gaming GeForce RTX 3080 V2 OC als best Allround videokaart. Op Black Friday MeGekko tegen een scherpe prijs gekregen! Prima voor zowel zware games als geavanceerde photoshop en video editen
Deze kaart gekocht ter vervanging van een GTX1060. Een wereld van verschil ten opzichten van mijn oude kaart. De prestaties zijn uitstekend. Ziet er goed uit weinig toeters en bellen. Top product!
Hele dikke kaart. Topkoeler van ASUS. Geheugen en chip blijven op keurige temperaturen. Simpel design. Of dat een plus- of minpunt is hangt af van je smaak. Alle software en drivers werken goed. Het verbruik is wel wat aan de hoge kant, al geldt dat voor bijna elke 3080.
Goed exemplaar, had ik 2jr eerder moeten kopen. Super cooling (stil onder load) en eigenlijk als enige nadeel iets coilwhine.
Inmiddels redelijk goed betaalbaar, maar helaas (in mijn geval) ontzettend veel coil whine. Ik lees dit in meerdere reviews, dus lijkt een structureel probleem van dit design te zijn. Het product heb ik dan ook geretourneerd.
Ik had een RTX3070ti gekocht (premium model). Goed maar toch luid daarom retour. Toen de 3080 besteld. Veel stiller, ook bij fullload.
Mijn vorige gtx 1660 super was luider. Als je een fatsoenlijke kast hebt is de kaart stil.
Ik heb geen last van coil whine.
Prestaties zonder overdreven looks
De kaart biedt uitstekende performance en goede koeling. De grootste nadelen zijn de coil whine en de hoge prijs. De RGB software heb ik meteen weer gede-installeerd, omdat het bloatware is met veel problemen zoals te lezen is op forums. Ik heb echter wel een vaste kleur kunnen instellen.
Nu een paar dagen in gebruik, prestaties zijn zoals verwacht met lichte coilwhine beginnend bij 160 fps.
perfect voor 1440p gaming op high refresh rate.
metalen backplate is zeker een voordeel, contructie is erg robust.
Valt zeker aan te raden mits voor een mooie prijs.