Avatar: Frontiers of Pandora is een prachtige game, in de meest letterlijke zin van het woord. Helaas heeft de gameplay moeite om het hoge niveau van de graphics te evenaren. Er zijn zeker gedenkwaardige pieken, maar daaromheen zit ook veel content die minder indrukwekkend is en na verloop van tijd wat repetitief begint aan te voelen. Toch heeft de game voldoende in huis om gamers tientallen uren geboeid te houden, al was het maar omdat de spelwereld het waard is om in zijn volledigheid ontdekt te worden. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Na 20 uur spelen ben ik zeer tevreden over dit spel, je kan merken dat Ubisoft echt hun best heeft gedaan om iets moois neer te zetten. Ik voel mij helemaal thuis in de wereld van Pandora, die echt tot leven komt door de audio en vele activiteiten want elke voetstap, elk geweer en elke plant klinkt compleet anders doordat de ontwikkelaar heeft gekozen voor 3D-surroundgeluid.
Avatar FOP is een mooie game, maar net zoals veel games van Ubisoft is het veel copy paste content.
Voor de juiste doelgroep: werkelijk uitmuntend. Voor de anderen: helaas eerder frustrerend dan ontspannend. Een ware opdracht waar je je met veel volharding door moet worstelen - een uur of twee per sessie, maandenlang.
Het is mogelijk om het doelpubliek te vergroten, dmv veel meer aan/uit-opties - zoals je nu al de hacking mini-game kunt skippen. Je zou bv alle health management (eten, koken) optioneel kunnen maken, hacken mechsuits vanop 20m ipv 2m, "quick headshot when detected" toevoegen, heel snel een basis herstarten wanneer weer eens ontdekt, de afstand kunnen instellen dat het doel (de juiste planten, een quest marker, een NPC binnen een hometree, ...) aangeduid wordt: tot vlakbij, tot 50m, tot 500m of (zoals nu) vrijwel niet.
In de huidige toestand is het enkel geschikt voor gemiddeld tot hardcore RPG-fans.
(Mods die ik gebruik in Witcher 3: onbeperkte inventory, wapens die niet verslijten, onkwetsbaarheid, geen potions).
Avatar: Frontiers of Pandora is een schitterende game, veel te zien en veel planten en dierleven waar je naar kan blijven kijken. De graphics zijn mooi en de uitvoeren is goed alleen zijn de enigste minpunten waar ik kan denken dat het verhaal saai aanvoelt en lang niet zo spannend is als bijvoorbeeld de film of andere spellen die gelijktijdig zijn uitgebracht. de wapens voelen helaas slecht nagedacht aan, je bent eigenlijk altijd een pijl en boog aan het gebruiken omdat het machinegeweer eigenlijk geen of (te)weinig schade aanbrengt.
Mijn eindoordeel is dat dit een spel is dat je niet te serieus moet nemen, speel Avatar: Frontiers of Pandora als je een drukke dag hebt gehad en gewoon wilt genieten van een rustig spel.