Gigabytes M28U is een van de betaalbaarste 4k/144Hz-schermen met HDMI 2.1. De poorten hebben op dit scherm een wat beperkte bandbreedte, wat op de PS5 kleurcompressie tot gevolg heeft. De Gigabyte beschikt over interessante connectiviteit in de vorm van USB-C en een potentieel nuttige kvm-feature. De responstijden zijn zoals elders snel; de kleurweergave is in de standaardmodus goed, maar de afstelling van de sRGB-modus kon beter. De hdr-weergave valt net als bij de concurrentie tegen en de uniformiteit van ons testsample is ronduit slecht. Ook blijkt het gebruikte paneel niet zulke goede kijkhoeken te hebben. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Na tien jaar upgraden van een Dell 1440p 60Hz monitor naar de Gigabyte M28U is een duidelijke verbetering merkbaar. De 4K resolutie zorgt voor scherpere tekst en meer detail in foto's en video's, met levendige en natuurlijke kleuren op standaardinstellingen. Het strakke, professionele design zonder RGB-verlichting past goed op elk bureau.
De setup was eenvoudig en de USB-hub is praktisch voor randapparatuur. De ingebouwde speakers zijn basic maar functioneel. Gaming is een plezier, al vereisen nieuwere titels wat graphics-aanpassingen voor 4K. De 144Hz komt vooral bij oudere games goed tot zijn recht.
Tijdens de Black Friday periode heb ik mezelf getrakteerd op deze 28" 4K Gigabyte monitor, ter vervanging van mijn vorige 27" LG. Ik wou een klein stapje groter dan mijn oude scherm, maar 31,5" leek me te groot. Het is uiteraard een flinke stap voorwaarts qua real estate op het scherm, en het beeld is wel duidelijk scherper.
Een goede monitor in deze prijsklasse
(review gebaseerd op firmware F11 via DisplayPort)
- Beste 4K 144HZ monitor voor deze prijsklasse
- Scoort soms hoger dan monitoren in een duurdere prijsklasse
- Clean design
- IPS Glow is zeer minimaal in vergelijking met andere IPS panelen
- DisplayPort kabels, HDMI, USB word meegeleverd
- Aan/uit knop zou beter onderaan kunnen in plaats van op de achterkant
- HDR weergave is eigenlijk niet te gebruiken
- Start trager op
- HDMI bandwidth is slechter dan de meeste andere panelen (kijk dus verder als je een scherm nodig hebt voor console en dus geen DP kabel kan gebruiken)
Prima prijs kwaliteit verhouding
Aan te raden voor de prijs. Helaas alleen wat nadelen van waar de OSD knop zit en het feit dat de OSD knop en power knop hetzelfde zijn en de kijkhoeken. Komt met (een beetje middelmatige) HDR, 4K en 144Hz. Wat m voor deze prijs aantrekkelijk moet zelfs met wat nadeeltjes.
Ik heb deze monitor vorige maand gekocht tijdens de Black Friday Sale. Ik gamede hiervoor op een laptop de Asus Zenbook uit 2019 om precies te zijn. Ik ben na 5 jaar geüpgrade naar een gaming PC met de Gigabyte M28U. Ik kan je zeggen het verschil is fenomenaal, de PC is super en de beeld kwaliteit van deze monitor is top! Je hebt mooi beeld ook nog is in 4K kwaliteit. Zeer tevreden over mijn aankoop
Zeer goede prijs voor hoe goed deze monitor is.
De Gigabyte M28U is een indrukwekkende 4K gaming monitor die uitblinkt in beeldkwaliteit en prestaties. Het 28-inch IPS-paneel levert scherpe beelden met uitstekende kleurweergave (94% DCI-P3) en brede kijkhoeken. De 144Hz verversingssnelheid en snelle responstijd zorgen voor vloeiende gameplay. De ingebouwde KVM-switch is een waardevolle toevoeging voor gebruik met meerdere apparaten. Hoewel er wat overshoot aanwezig is en de HDR-prestaties bescheiden zijn, biedt deze monitor uitstekende waar voor zijn geld.
Voordeel:
- Prijs voor een 144hz 4k 27/28inch display is het beste wat je hoogstwaarschijnlijk gaat vinden.
- Kleuren, volgens meerdere websites is het monitor enkel ot 8-bit gelimiteerd, maar werkelijk is het 8bit+FRC wat door mijn computer zelfs als 10-bit word beschouwd.
- Instellingen voor dit monitor reiken tot diep in de weergave, met bijna elke optie dat een scherm kan hebben. Verder kan je ook software installeren waardoor instellingen vanaf je computer geregeld kunnen worden.
Nadeel:
- De HDR is niet echt op het niveau dat je van HDR400 verwacht, en voor mij zelf is HDR uit mooier dan aan.
- De uitknop zit aan de achterkant, en lijdt vaak naar de KVM switch wanneer je hem uit wil zetten door de multifunctionaliteit van de knop.
- Het gebeurt welleens dat me moederbord of muis niet gedetecteerd wordt door de KVM switch.
Erg mooi scherm met alles wat je als gamer zou willen hebben voor een erg goeie prijs. Nadeel is dat hij bij het wisselen van resolutie kort op zwart gaat, (frequente alt tabbers beware)!
Prima product voor een leuke prijs. KVM had wat beter gemogen.
mooi groot scherm. ben tevreden van al de ingangen en dat er speakers op zitten is voor mij een meerwaarde.enkel jammer dat voor de promotie van 20 euro je je gegevens moet afgeven aan tweakers en gigabyte om een review te schrijven. maar dus hoop ik hiermee mijn plicht uitgevoerd te hebben en hoop ik snel mij 20 euro tegoed op steam kan ontvangen.
Mooi 4K scherm voor een zeer scherpe prijs
De 28-inch 4K 144Hz monitor is ideaal voor gaming en kantoorwerk. Goede kleuren, maar in HDR is de local dimming wat traag. In SDR zijn de kleuren goed, al lijken zwarttinten wat grijs vergeleken met een VA-monitor. De 144Hz zorgt voor soepel gamen, en de prijs-kwaliteitverhouding is top. Handige KVM-functie en USB-hub, met een strak en simpel ontwerp zonder RGB-verlichting. Al met al zeer tevreden.
hele fijne monitor!
Groot mooi scherm, met goede poten die flinke trillingen aankunnen
Gigabytes M28U is de goedkoopste in zijn soort en komt tevens beter uit de test dan zijn soortgenoten. Ondanks een aantal minpunten is het een van de beste prijs/kwaliteit verhoudingen in zijn soort.
Ik heb deze M28U Arm Edition gekocht na het lezen van een test op een website elders. Uit de tests die zij hadden gedaan werd duidelijk dat dit een zeer degelijke 'budget' 4K gaming monitor is.
De kleuraccuraatheid is prima, de responstijd en refreshrate zijn ook welkom als ik een snelle first person shooter zou willen spelen. De monitor heeft HDMI 2.1 voor moderne consoles, wel zo fijn als je het meeste uit je PS4/PS5 (Pro) en/of Xbox wilt halen.
Daar tegenover staat wel dat het scherm niet bijzonder helder word, wat vervelend kan zijn als je in een kamer werkt/speelt waar de felle zon naar binnen schijnt. De zwartuniformiteit valt helaas tegen, tijdens donkere scenes in je film of game kun je donkergrijze 'wolkjes' zien. HDR is niet echt een bijzondere toevoeging en ik had graag een optie in de arm gezien om de kabels te laten 'verdwijnen'.
Tot nu toe zeer tevreden met deze monitor. Ik had nog een oude 2e monitor van mijn vorige baan, dus dit was meteen een hele upgrade. Zeer scherp en vloeiend beeld voor deze prijs met als bijkomstigheid dat er een hub in zit. Dat gaf me weer wat mogelijkheden om de opstelling wat anders in te delen.
Gebruik hem nu als werk- en gamemonitor.
Dit is een erg goede 4k scherm voor een prima prijs. Ik gebruik het om mee te gamen en daarbij werkt dit scherm op 144Hz wat ideaal is voor mijn doeleinden. Het scherm heeft heldere en scherpe kleuren. De speakers in het scherm kunnen wel beter, maar daarvoor hoef je als gamer met een koptelefoon on principe geen zorgen over te maken.
Ik ben erg tevreden over de Gigabyte M28U monitor. Het 28-inch IPS-paneel biedt een prachtige 4K-resolutie en een verversingssnelheid van 144 Hz, wat perfect is voor vloeiende en scherpe gameplay. De kleurweergave is uitstekend, met een breed kleurengamma dat ook ideaal is voor creatief werk. Met handige functies zoals Adaptive-Sync en een ruime keuze aan aansluitingen, voldoet deze monitor aan bijna al mijn verwachtingen.
De eerste indruk, zo uit de doos, is meteen positief: oogt goed qua vormgeving, valt gemakkelijk in elkaar te steken, staat stevig op het bureau. De kleurweergave is goed, en de refresh rate van 144 Hz is natuurlijk top voor een scherm in deze prijsklasse.
Het grootste minpunt is de aan/uitschakelaar. Deze zit aan de achterkant, en is samengevoegd met de knop voor het aanpassen van de settings: een D-pad waarmee je ongetwijfeld e.e.a. handig kunt instellen, maar die ze misschien niet hadden moeten combineren met de aan/uitschakelaar; de eerste paar dagen na aanschaf heb ik bij het uitzetten toch vaak de verkeerde functie geselecteerd. Verder kan het scherm helaas niet zijwaarts versteld worden, en stelt de hdr niet veel voor, maar daar viel gezien de prijsklasse toch al niet veel van te verwachten.
De gigabyte m28u is voor mij de beste monitor voor next gen console gaming. Het heeft een mooie 4k resolutie en 144hz ideaal voor jouw ps5. Jammer dat de monitor niet kan draaien, maar je kunt hem wel mooi in hoogte veranderen. Echt een aanrader!
Recent de Gigabyte M28U aangeschaft. Mooie overstap naar een monitor die 120 fps aan kan voor een niet al te duren prijs. + Geluid! De speakers zelf zijn niet van al te hoge kwaliteit maar voor een YouTube of casual gamen helemaal top!
Aanrader als je een budget 120fps scherm zoekt met 1 MS reactietijd.
Het is voor mijn doeleinde (editen en gamen)een goede monitor. Goeie kwaliteit voor de prijs die eraan vast zit. Het HDR is niet echt goed aanwezig. Het systeem instellingen zijn ook lastig te vinden en te besturen. Voor de rest is het een prima monitor alleen is het handig dat je zelf te kleur instellingen goed zet.
Voor een 4k 144Hz monitor is deze relatief goedkoop. Het is niet de beste, maar ik verwacht dat deze monitor meer dan goed genoeg is voor de meesten. Een veelgenoemd probleem is ghosting, maar ik merk hier zelf niet veel van (met de juiste instellingen).
Blij verrast met deze schermen. Gekocht op aanraden van de best buy guide en gekozen voor de arm edition. Armen zijn stevig, niet mega flexibel maar is te verwachten van een meegeleverde arm.
Het product levert een mooi 4K beeld voor een zeer lage prijs als je het vergelijkt met anderen. Na een lange tijd op een scherm te hebben gezeten wat 60Hz en een aantal dode pixels had is dit toch wel een hele mooie vervanger. De 144Hz is een fijne toevoeging wat aansluit op de 1ms responstijd.
HDR valt helaas tegen in kwaliteit maar dit weegt de pluspunten er zeker niet uit. In conclusie is dit een goed product, betaalbaar en een goed beginpunt voor 4K in gamen.
Mijn monitor is zeer goed heeft een goede kwaliteit en is zeer snel en het enige probleem is dat de knop op de achterkant niet zo goed werkt
Na 10 jaar besloten een nieuwe pc te maken en tegelijk ook over te stappen naar 2 4K monitors.
De prijs-kwaliteit verhouding van deze monitor is volgens mij een van de beste als je op zoek bent naar een mid-range 4K monitor
Na in het voorjaar een nieuwe game-PC te hebben gebouwd werd het met Black Friday in aantocht tijd voor een scherm die daarbij hoort. Dit scherm gekozen vanwege de geïntegreerde KVM-switch, zodat incidenteel thuiswerken op hetzelfde scherm ook gewoon mogelijk is.
Het scherm geeft een prachtig, levendig beeld. Met de ingebouwde switch is het echt een verademing geworden om een laptop aan te sluiten, zonder allemaal kabels om te moeten pluggen.
Helaas is de USB-hub hiervoor wel beperkt tot 3 poorten. Het beperkte vermogen van de voeding via de switch zorgt ervoor dat je voor je laptop altijd nog een losse adapter moet aansluiten.
Joysticks op monitoren zijn geen vooruitgang. Gelukkig kun je via de software de instellingen aanpassen. De simpele tik naar links voor het wisselen is dan wel weer heel handig.
De Gigabyte M28U Zwart is een uitstekende 28-inch 4K-monitor die ideaal is voor gamers. Met een verversingssnelheid van 144 Hz en ondersteuning voor HDMI 2.1, levert hij vloeiende beelden en is perfect voor next-gen consoles. Het IPS-paneel biedt scherpe details, levendige kleuren en brede kijkhoeken. Extra functies zoals een ingebouwde KVM-switch maken multitasking eenvoudig. Een indrukwekkende combinatie van prestaties en functionaliteit.
Beste 4K 144Hz monitor in deze prijsklasse
Pluspunten:
Presteert soms beter dan monitoren uit een hogere prijsklasse.
Strak en minimalistisch design.
Zeer minimale IPS-glow in vergelijking met andere IPS-panelen.
Wordt geleverd met DisplayPort-, HDMI- en USB-kabels.
Minpunten:
Aan/uit-knop zou handiger geplaatst zijn aan de onderkant in plaats van aan de achterkant.
HDR-prestaties zijn niet echt bruikbaar.
Start langzaam op.
HDMI-bandbreedte is minder goed dan bij veel andere panelen. (Overweeg een andere monitor als je hem voor consoles wilt gebruiken en geen DisplayPort-kabel kunt aansluiten.)
Upgrade van mijn oudere scherm met 60Hz naar deze Gigabyte is een geweldige verbetering in beeld kwaliteit. Het is een strak beeld en op de max res ook bijzonder scherp met een schitterend mooi kleuren palet. Voor mij de huidige aanschafprijs van 329,00 (Black Friday bij Megekko) meer dan waard.
Best mogelijke 4k 144hz monitor voor de prijs. Goede bouwkwaliteit en design.
Erg mooie kwaliteit en kleuren.
Enige nadeel is dat het scherm nog iets te hoog van het bureau afstaat.
Ik heb er ondertussen 2 van deze op mijn bureau, echt perfect als je goede 4k monitoren wil voor niet al te veel geld!
100% zijn geld waard
Ik ben onlangs overgestapt op de M28U en dat heeft mijn leven veranderd. Van 1080p 60Hz 24“ naar 4K 144Hz 28” is als dag en nacht - alles ziet er verbluffend scherp en vloeiend uit. Het 28-inch schermformaat is perfect en biedt een ruime en meeslepende ervaring zonder overweldigend aan te voelen. Pixels zijn onmerkbaar en het voelt alsof ik door een raam kijk.
Het IPS-paneel levert levendige kleuren en veel betere zwarttinten dan mijn vorige VA-paneel. De combinatie van levensechte kleuren en extreme beeldscherpte maakt zowel gaming als productiviteitstaken tot een absoluut genot. HDR is echter nutteloos omdat kleuren zwaar vervormd zijn en ik het moet uitschakelen.
Tot slot, voor 319 €, maakt de prijs / prestatie verhouding deze monitor een no brainer, ver vooruit in zijn klasse categorie. DP en HMDI kabels zijn ook inbegrepen.
Max hoogte top van scherm (vanaf bureaublad waarop arm gemonteerd): 58cm. Dit vind ik ruim voldoende. Daarnaast kan het scherm 4.5cm omlaag verschuift worden.
KVM switch is een plus.
Prima beeldkwaliteit, geen dode pixels. Ik vind de standaard kleuren wat warmer dan mijn vorige monitor.
M28U blinkt uit met 4K-resolutie, 144 Hz verversingssnelheid, HDMI 2.1, en een snelle 1 ms reactietijd. Perfect voor gaming en productiviteit, met uitstekende kleuren, een handige KVM-switch voor meerdere apparaten.