Vanwege het vele thuiswerken op zoek gegaan naar functioneel licht voor mijn bureau. Ik wilde geen grote daglicht armaturen gaan ophangen en bureaulampen zijn vaak onhandig om te plaatsen en reflecteren snel licht in het scherm.
Deze light bar is een mooie oplossing. Het neemt geen ruimte in en verlicht alleen mijn bureau.
Doordat je de kleurtemperatuur kunt instellen kun je hem overdag gebruiken bij te weinig daglicht (concentreren) en in de avond als sfeerlicht. Ik vind de minimale en maximale helderheid prima. Je krijgt er een leuke remote control bij die goed werkt en kwalitatief aanvoelt.
Ik begon mijn zoektocht naar een bureaulamp, maar omdat ik ook een monitor op mijn bureau heb staan, wilde ik niet een lamp waar ik last zou hebben van reflecties. Bij toeval stuitte ik op dit soort lampen die je bovenaan de monitor kunt bevestigen (nou ja, hij hangt "los" maar stabiel door het vernuftige gewichtje).
Super! En bij Techpunt vond ik hem voor een mooie prijs. Slechts één snoertje voor de usb voeding, de draadloze afstandsbediening (aan/uit, dimmen en kleurtemperatuur) is zeer handig uitgedacht en neemt niet te veel plek in op het bureau. Echt een superding en dat voor € 39,95!
Ik heb de Xiaomi Mi Light Bar nu een tijdje in gebruik en ben hier erg tevreden mee.
Momenteel gebruik ik 2 monitoren en in beide reflecteert het licht niet.
Als ik iets zou verbeteren dan zou dit de minimale helderheid zijn die voor mij alsnog iets te vel is.