Vooral op basis van diverse reviews deze router aangeschaft. Pluspunten zijn de gemakkelijke installatie, de zeer fraaie firmware en android app en de mogelijkheid om custom firmware te installeren waarmee ik een DNS adblocker wil uittesten. Aanvankelijk wel wat problemen om diverse clients te verbinden (zowel bedraad als draadloos).
Eigenlijk precies de router die ik zocht. Prima bereik en ik haal ook goede snelheden in mijn setup en mogelijkheid om custom firmware te installeren. Zoals andere reviewers al aangeven, het design moet je van houden. Het lijkt een beetje op een 60s/70s retro radio, maar dan van zwart plastic.
Ik heb deze router genomen voor de functionalteiten en hobby. Heb een centrale mini PC aan mijn TV hangen waar ik steeds meer functies van overzet naar router zelf. Heb deze nu 2 jaar in gebruik en kan niet klagen.
Megaveel entware beschikbaar en amtm is inmiddels in de firmware geimplementeerd dat het opzetten van entware en een swap file vergemakkelijkt. Kan overal in huis en buitenshuis met mijn configuratie mijn apparaten aansturen.
Transmission (via remote) is wel paar minuten onbereikbaar (remote) met nieuwe torrents initieren, mogelijk gerelateerd aan het reserveren van schijfruimte om mijn HDD (SWAP op 2GB). VPN en Killswitch werken prima.
Voorheen wou ik OwnCloud runnen op de router (MI-mini met padavan trok dat niet), maar heb nu gekozen enkel lokaal (LAN) syncthing te runnen op mijn miniPC. Neemt niet weg dat ik vanwege de oneindige mogelijkheden deze router later kan implementeren in andere projecten (NAS bv).
WRT-Merlin op geinstalleerd, werkt uitstekend.
Krachtige wireless router voor een nette prijs. Ingezet als AP omdat de Wifi van mijn Experiabox ontoereikend was voor mijn huis en deze router dekte vanaf beneden meteen al 90% van het huis. In combinatie met de RT-AX53U als AIMesh node is de dekking door het hele huis nu uitstekend.
Hele fijne router. Niet al te groot, geen gekke spacelook dus kan ook prima in de woonkamer staan.
Wifi 6 en AImesh van Asus zijn grote voordelen. Verdoet doet het precies wat je ervan verwacht
Dit is mijn tweede ax68. Vormt met twee andere ax routers van asus een prima iamesh netwerk.
Aimesh installatie is even puzzelen, maar zeker de moeite waard!
Snelle wifi 6 router met voldoende aansluit mogelijkheden voor LAN 4 poorts. Mooi piano zwart uiterlijk met zilverkleurige accenten.
Zoekende naar een betaalbare router welke asuswrt merlin ondersteunt kwam ik bij de in 2021 gereleasde RT-AX68U terecht. De VPN director functie is geniaal welke door jffs scripts via shell verder handmatig uitgebouwd kan worden. Ervaringen zijn (tot op heden) louter positief.
Spuuglelijke router van goedkoop plastic en faux chroom. Design is een combinatie van een keukenradio, dameshandtas en broodrooster. Gekocht als vervanger van haperende Netgear R7000 met XWRT-Vortex. Tot nu toe zeer snel en stabiel (standaard firmware vervangen door Asuswrt-Merlin). Minpunten voor mij geen breekpunten, daarom vijf sterren.
Ter vervanging van mijn vorige RT-AC66U_B1, wilde absoluut terug een Asus met custom Merlin firmware support. Voldoet perfect aan de verwachtingen, goed op voorhand uitgezocht. Uiterlijk niet helemaal mijn ding, maar uiteindelijk telt de performantie. Vorige AC66U_B1 is nu als node opgenomen in een AiMesh met deze router.