Wie verlegen zit om een rappe SATA-ssd, zal door de 870 EVO-serie niet worden teleurgesteld. In een tijd dat SATA-drives als volwassen en bijna uitontwikkeld mogen worden beschouwd, heeft Samsung toch extra performance uit zijn drives weten te persen. Uiteraard is de interface nog altijd de bottleneck en wie een M.2-slot voor NVMe-drives heeft, doet er veel beter aan zo'n drive te kopen; zelfs de langzaamste NVMe-budgetdrive is al sneller dan een SATA-drive. Wie echter aan de SATA-interface gebonden is, of wie een lager verbruik nodig heeft, koopt met de 870 EVO de snelste 2,5"-drive tot dusver, maar goedkoop is dat allerminst. Lees verder »
2 defect in een jaar tijd.
Defect na slechts 2 jaar normaal particulier gebruik. Gelukkig wel 5 jaar garantie.
na korte tijd in gebruik heb ik geen toegang meer tot de bestanden die er op staan
Prima SSD dat ik voor downloaden ga gebruiken: de acces time van mijn mechanische 2TB HDD was ruim onder de norm, omdat het checken van veel data vaak tot 1 uur duurde. Nu zal dat maximaal 18min zijn :-)
Meerdere gekocht op basis van positieve reviews. Deze positieve ervaringen gaan veelal niet op wanneer de schijf gebruikt wordt onder Linux. Daar blijken Samsung SSD's in de 8xx serie berucht om de slechte ondersteuning. Zoek maar eens op 'queued TRIM' en 'NCQ' waar de SSD's niet aan blijken te voldoen.
doet wat het moet doen. mar schrijfsnelheid valt tegen, black magic disk speed test maxed uit op 420 mbps, lezen gaat met 530 mpbs gemiddeld
2 dagen geleden de 2TB versie in mijn systeem gehangen als vervanging voor een even grote HDD.
Prima SSD zoals alle Samsung SSD en in ieder geval deze versie heeft een TBW van 1,2 PB dus die gaat minstens 20 jaar mee.......