Gemiddelde gebruikersscore
Simpel apparaat dat voor de gemiddelde gebruiker precies doet wat het moet doen.
Tweakers kunnen met een API aan de slag om het actuele verbruik uit te lezen.
App is te onbetrouwbaar om nog echt mee te werken, veel pluggen geven steeds foutmelding.
Gekocht voor HomeAssistant. Dat werkt perfect. Je moet 'm wel eerst updaten en koppelen met WiFi. Daar is de app voor nodig, en een soort account (BS invullen werkt).
P1 meter gekocht nadat ik eerder al een stroommeter heb gekocht voor het meten van een groep, de groep waar de zonnepanelen op zit. De app werkt bij mij feilloos en geeft een goed beeld van het stroomverbruik. Ook is het monitoren van het stroomverbruik sneller, lijkt meerdere keren per seconde een uitlezing te geven. Ik heb het gratis abonnement en kan door het gebruik van de extra meter in de groepenkast goed overzicht krijgen van de verbruikte energie en relatie tot de zonnepanelen.
Leuk product, kan wat het moet doen.
Het leest keurig de meter uit, zowel gas als elektra. Van elektra is precies te zien wat je nu gebruikt en dus kun je zien hoeveel het verbruik verandert als je bepaalde apparaten uit of aan zet. Gas één maal per kwartier maar dat komt vooral omdat die meters niet vaken synchroniseren.
De WIFI van dit apparaatje is prima, hij hang hier relatief ver van het eerste accespoint en toch gewoon een stabiele verbinding.
Voordelig in aanschaf. Kwalitatief netjes afgewerkt apparaatje. Ook voor “oudere” slimme meters, maar dan voeding nodig.
Als de verbinding werkt doet de P1 meter wat het moet doen, helaas is wifi vaak instabiel en valt deze om de paar dagen weg. Deze verbinding wordt alleen hersteld als ik de P1 meter handmatig reset. Daarbij geeft deze meter alleen gegevens door als deze verbinding heeft met het internet. Het kan dus geen gegevens tijdelijk lokaal opslaan. Ik mis dus regelmatig meetgegevens in de App, helaas wordt de meter hierdoor voor mij onbruikbaar.
Erkent probleem in de app maar weigert er iets aan te doen.
Lijkt ideaal, maar naar een jaar is het weggooide geld. Ik heb nu 2 P1 meter en kan er niets mee.
Service is minimaal.
Na een half jaar geen verbinding meer mogelijk! Na vele, erg veel, uren er aan besteed te hebben nog steeds niet werkend! De chatbox is ergerlijk!
Onlangs moest ik door een internet-storing de P1 meter opnieuw koppelen met mijn telefoon. Ik heb een plus abonnement. Het koppelen ging toen ook erg moeizaam. Een paar dagen later vonden er werkzaamheden plaats door de installateur en moest de spanning in huis worden uitgeschakeld.
Nadien lukt het niet meer om de P1 Meter te koppelen met de telefoon, waardoor ik niet alle gegevens binnen krijg die horen bij het +abonnement. Ik heb werkelijk alles geprobeerd wat op de site staat aangegeven om zelf de storing op te lossen, inclusief de routerinstellingen enz. Vervolgens een bericht gestuurd via de chat wat eigenlijk geen chat is... en wacht nu al een kleine week op een antwoord. Tot heden nog totaal geen reactie ontvangen...! In mijn account is het berichten-verkeer wat ik had opgezet bovendien niet terug te vinden. Ik heb er geen vertrouwen meer in....
Deze set is praktisch geen toevoeging van de app van solis cloud, set zou autonoom slim moeten kunnen schakelen zonder bijkomend abonnement , spijt van de aankoop !!!
Super tof, inzicht in je verbruik
Prima ontworpen en uitstekende app. De lokale API van de devices is onbetrouwbaar
Heb de P1 al enige tijd en super tevreden !
Echter krijg ik soms de melding op mijn scherm van me ipad of telefoon heb m op beide staan,de melding u verbruik is de afgelopen tijd...... verder kan ik niet zien of hij is toegenomen of afgenomen de laatste tijd.
Je wilt als nerd zoiets hebben, maar niemand die het maakt. Gelukkig heeft HomeWizard het aangedurfd om hiervoor zelf een product te maken. Werkt goed en ook lokale API om hem zelf uit te lezen. Perfect voor een Tweaker lijkt mij.
App is overzichtelijk. maar helaas worden gegevens gewist naar een jaar dus nu zijn de gegevens van jan en feb al weer weg. ging vrij makkelijk stuk.. de draadjes van het stekkertje zijn heel slecht gesoldeerd. jammer
ik was het geklooi met een P1 serial over USB kabeltje flink beu. En dan is er een kant en klaar dingetje wat wifi praat, en wat homeassistant kan uitlezen - dan ben ik klaar, voor drie tientjes.
Bestellen was een eitje, en 15 minuten later zat hij al op de post. Complimenten voor de efficiente werkwijze van de shop.
setup gebeurt met de app, en dat is okee, totdat je iets bijzonders doet, bijvoorbeeld halverwege het proces bedenken dat je nog het wachtwoord gebruikt dat ze je in plain text hebben gemaild (hallo 1997) - dan is ie de weg kwijt.
Opnieuw starten werkt als een tierelier en homeassistant had hem al gedetecteerd voordat ik kon zoeken. configuratie is ook automatisch, je hoeft zelfs het ip niet te zoeken in je router.
ik heb er alle vertrouwen in dat ik de komende jaren bij mn p1 data kan.
Snelle en duidelijk installatie via de app, het wifi signaal moet wel goed zijn anders wilt hij nog wel eens gek doen. P1 kabel is vrij kort vooral als je een Sagemcom meter hebt ( 3 fasen ). Meter type met groene deksel. Verder werkt het allemaal prima en zonder problemen. Prijs is ook goed.
Met dit kleine apparaatje kan je eenvoudig je energieverbruik aflezen. Steek hem in de P1 poort van je meter en koppel hem met behulp van de app. Vanaf dat moment houd hij al je energieverbruik bij. Zo is het mogelijk om live je stroomverbruik te monitoren wanneer je opzoek bent naar energievreters of sluipverbruik.
Standaard houd hij data bij van 11 maanden, maar met een goedkoop abonnement kan je dit langer bij laten houden. Het abonnement bied iets meer mogelijkheden, bijv. langer gegevens verzamelen, eventueel schakelingen maken o.b.v. regels als je ook de Energy socket wil gebruiken.
Ik schrijf zelden reviews maar ik zag dat er een aantal onjuistheden over dit product zijn genoemd in andere reviews. Ik heb jarenlang met raspberry pi m’n verbruik uitgelezen maar dit is veel handiger. Er zijn beperkingen met de gratis app zoals 1 jaar data en functies voor zonnepanelen etc maar als je die niet nodig hebt kun je hiermee heel goed slurpverbruik opsporen en je verbruik verminderen. De extra opties zijn wat mij betreft een prima verdienmodel. Iemand zal de app toch gaan onderhouden. En als je 5 of 10k hebt geïnvesteerd in zonnepanelen kan ik me niet voorstellen dat je wakker ligt van 12 euro per jaar voor een app.
Ik had hem gekocht via Vattenfall
Ik wil met name mijn sluipverbruik weten.
Helaas wordt je niet verteld dat dat 1 euro in de maand kost .
Ik ga hem terugsturen.
De P1 meter samen met de App geeft al een enorm mooi inzicht voor een klein prijsje.
De Stand-By analyse heeft met al een enorm inzicht en flinke bezuiniging opgeleverd.
Maar door de P1 meter te koppelen met Home Assistent via de API, wordt het geweldig.
Zo het ik alle informatie van Gas/Electra, Zonnepanelen, Water en CV gekoppeld en inzichtelijk.
Geweldig meetinstrument voor elektra- én gasaansluiting.
Mooie grafieken voor vermogen en energie. Momenteel, Dag, Maand, Jaar.
De dongle doet het al 2 jaar uitstekend.
Insteken en via app aanmelden aan je eigen WiFi netwerk was volledig probleemloos.
Verder nooit meer aangeraakt, doet precies waarvoor het is bedoelt.
Wil je meer inzichten dan is de API met koppeling naar HA of een ander systeem wel makkelijk.
Mijn inziens voldoet de basis van de app prima.
Aanbevolen voor iedereen die simpel wil kunnen kijken wat je stroomverbruik doet en je zonnepanelen opleveren, uiteraard is hier het eigenverbruik al vanaf, tenslotte meet je niet direct de opbrengst in totaal.
Voor je zonnepanelen kun je een extra meter plaatsen of laten plaatsen en krijg je ook je zonnepanelen overzichtelijk in de app.
Gekocht vlak voor dat de zonnepanelen het dak op gingen, mooi inzicht in wat er verbruikt en opgeleverd wordt.
Met een beetje trail-and-error zijn de sluipverbruikers te achterhalen.
App is overzichtelijk, sommige opties zijn soms even zoeken.
Ik gebruik de betaalde versie, 99c /maand.
Voor dat bedrag heb je wat extra opties, o.a. meldingen.
Sinds kort uitgebreid met een EnergySocket.
Apparaat ontvangen. Setup ging makkelijk, maar kreeg niet alle data binnen. Meter wordt niet goed uitgelezen ondanks dat deze wel aan de specificaties voldoet. Na 1 uur stopte het apparaat er in zijn geheel mee.
Uiteindelijk wel een nieuwe gekregen na een hoop gezeur. Klantenservice is ook slecht bereikbaar (allen chat en niet normaal maal. Teleurstellend).
Werk verder mooi. Handig in gebruik. Alleen is de ondersteuning slecht. Ze zijn telefonisch helemaal niet bereikbaar. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar ook via chat(is eigenlijk geen chat) krijg je pas na een paar dagen een mail terug met een vraag over het probleem.
Homewizard geeft in 4 maanden tijd een verschil van 17m3 gasverbruik (minder) dan met het energie rapport van energiedirect.
Wat is in dit geval betrouwbaarder? De homewizard of energiedirect?
PS: Het electriciteit verbruik klopt exact!
Homewizzard, slecht te bereiken en onduidelijke antwoorden. Direct na bestelling contact gezocht ivm onjuist adres door automatische invulling van telefoon. Helaas niet bereikbaar dus pakketje is ergens bezorgd bij een niet bestaand adres… trage beantwoording.
In 1e instantie een leuk nuttig apparaatje, stopt er na een paar maanden al mee. Support via chat echter deze kan dagen duren zo traag.
je kan niet over een tijdsperiode van zeg 1 uur de verbruikte kWh bekijken. Het is real time of dag of week of maand. Met Essent kan je dat ook behalve real time. Product voegt niet veel toe en ik heb spijt van de aankoop.
Geweldige p1 dongel. na verschillende oplossingen te hebben uitgeprobeerd was deze precies wat ik nodig heb om inzicht te krijgen in verbruik en sluipverbruik. Installatie was eenvoudig. en app werkt foutloos. De app wordt nog steeds doorontwikkeld. De 99 cent per maand voor extra inzicht vind ik te overzien.
Apparaat makkelijk te installeren en goedkoop. Via de lokale api makkelijk te integreren met Homey. Dan krijg je dezelfde functies als via het dure abonnement. App schiet tekort. Geen inzicht in normaal en daluren, je kunt maar één tarief ingeven, app houdt geen rekening met prijswijzigingen. Werking traag.
Totaal onbruikbaar.
Grafisch mooi. Maar niet praktisch. Het systeem houdt geen rekening met de historische kosten zodra je de tarieven wijzigt. En dat gebeurt op dit moment bij mij maandelijks Dan wijzigt het oude verbruik onjuist mee.
Perfect product voor deze prijs. App zeer informatief, en met abo van nog geen €12 /jaar uit te breiden met IFTTT.
Als meter niet werkt of aan/uit schakelt dan is externe voeding via Micro-usb nodig. De door de e-meter aangeleverde voedingsstroom is dan te zwak. I kid u not :-)
Uitstekende P1 meter die geschikt is voor zowel de leek als de geavanceerde gebruiker. De app werkt uitstekend en geeft realtime updates. Mocht meer inzichten willen dan dien je of het Home Assistant te draaien of een abonnement af te sluiten. Maar die 99cent is snel terug te verdienen.
De P1 meter nu een paar maanden in gebruik, In het begin prima gekoppeld aan de app, werkte goed, maar gaat nu continue offline en is nu na een paar maanden niet meer te koppelen.
Goedkoop lijkt toch duurkoop
p1 werkt prima, KWh meter heeft 4 maanden gewerkt. Bedrijf niet telefonisch bereikbaar, alleen via chat. Chat beantwoorden ze als ze zin hebben, dat is niet vaak. Als ze reageren duurt zo'n chat meerdere dagen. Mijn chat is nu 3 dagen aan de gang en momenteel blijft het stil.
Prima P1 meter, alleen na installeren gaat hij na een tijdje offline. Daarna na een zelfde periode weer online en iedere keer weer opnieuw.
Dit is mijn tweede p1 meter en ze doen beide hetzelfde.
Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe?
Gerard
Een tegenvaller. Basic app is te beperkt. Extra functionaliteit alleen betaald mogelijk. Meeste apps van energieleveranciers zijn completer en tevens gratis (incl. downloads). Ik stuur dit item terug.