Mooi van deze laptop vind ik de vormgeving en het beeld. Hij werd geleverd met een overdaad aan 'probeer'-software. Enerzijds biedt dit natuurlijk een mogelijkheid om vooraf te bepalen of je dergelijke software ook daadwerkelijk wil gebruiken, anderzijds komt het wat opdringerig over.
Ik heb het idee dat deze laptop voldoende robuust is voor normaal gebruik. De praktijk zal dit uiteraard moeten bewijzen. Mijn ervaringen met Sony-laptop zijn prima: de laptop die vervangen is was ook een Sony!
Het kan zijn dat ik een aantal stroomvreters moet uitschakelen, ik vind de gebruiksduur van de accu n.l. enigzins tegenvallen.
De blueray lezer heb ik nog niet gebruikt. Ik wacht nog op de actie-disk van Sony. Ga het dan afspeken via mijn LCD TV. Ben benieuwd!
Waarom een vaio?
Dat was simpel: Kwaliteit, 2 jaar garantie, Krachtig, Design, Licht, accuduur. Dit alles hielp bij mijn keuze om een vaio aan te schaffen. Na 2 jaar een Acer gehad te hebben die 6 keer naar de klote geweest is, was het weleens tijd voor kwaliteit. De vaio's zijn eindelijk betaalbaar, vroeger was dat wel eens anders echt stervens duur.
Waarom deze serie:
Omdat deze serie erg lichte notebooks aanbied. Tevens erg krachtig. En allemaal betaalbaar. De accu gaat na een paar tests in XP gemiddeld 2 1/2 uur mee. Dus nog best lang. Tevens heeft sony de garantie verlengt naar 2 jaar.
Eerste Indruk:
Mijn eerste indruk was goed. Hij is licht zoals verwacht, en erg stevig. Erg handige mediaknoppen rechtsbovenin. En veel aansluitmogelijkheden. 3x USB, Koptelefoon, Speakers, HDMI, VGA, S-VIDEO, S400. Wat ik ook erg leuk vind bij deze serie is de Blu-Ray speler. Ik had verwacht dat het opstarten van een blu-ray wel lang zou duren met een 2x speler, maar binnen 10 seconden draait de film zonder problemen af.
Het X-Black Scherm:
De sony laptops staan bekend om hun X-Black schermen (Zwart is ook Zwart). Wat mij erg tegenvalt is de inkijkhoek die is echt bagger. Sorry maar echt bagger. Met mijn...
Zal het maar kort en bondg zeggen: als u wilt upgraden vanaf WindowsXp machines naar deze Sony Vaio zult u bemerken dat regelmatig de software die u gewend was te gebruiken niet zal werken. Het downgraden naar XP is door Sony niet ondersteund. Na een maand van hoofdpijn heb ik het opgegeven dit downgrade klusje te klaren. Natuurlijk zijn hardware componenten van de nieuwste serie laptops van alle fabrikanten dik in orde maar het besturingssysteem wat nu per decreet van MicroSoft moet worden geinstalleerd laat de gewone consument op een verschrikkelijke manier in de kou staan. Bij deze Sony Vaio zult u nooit in staat zijn het geluid en de videokaart optimaal onder WindowsXP te laten funktioneren als u dat sowieso al voor elkaar zou krijgen!...