Hou het bij een korte review aangezien ik het product net vandaag binnen heb gekregen. Mijn eerste indruk van de WD10EACS is zeer positief. De schijf is relatief stil, hoort hem slechts heel zachtjes brommen en daarnaast wordt de schijf niet warmer (~27C idle) dan m'n overige schijven (400GB RE2's), terwijl deze op het moment niet actief gekoeld wordt, wat voor de overige schijven wel het geval is. Daarnaast is de schijf lekker groot, wat zeker gezien het gebrek aan ruimte in m'n cases toch de doorslag gaf tot aanschaf van een TB disc.
De schijf maakt daarnaast gebruik van wat ze in marketing termen IntelliPower noemen, wat er op neer zou moeten komen dat de rotatiesnelheid van de platters variabel is tussen de 5400 en 7200 rpm. De Sisoft benchmark detecteerde de disc echter als een 5400 toeren model. De gemeten doorvoer snelheden en accesstime liggen echter wel in dezelfde regionen als van de overige 7200 rpm schijven
Ga de schijf eigenlijk puur als uitbreiding van mijn storage gebruiken, in eerste instantie als single disc, later in raid5, zodra ik een paar meer van dezelfde schijven heb. De schijf lijkt hiervoor ideaal, ondanks dat de prestaties van de Hitachi en Seagate 1TB discs vermoedelijk wat hoger liggen, ging mijn...
De HDD 6V250F0 - Maxtor DiamondMax 10 heb ik vervangen door deze 1tb.
Hier aantal dingen wat mij opgevallen/ondervonden heb.
Het verschil qua gewicht scheelt 100 gram.
1tb = 650gram
250=550gram
De snelheid in de praktijk; het kopiëren van de 250gb naar de 1tb is als volgt gebleken:
82gb
3652files
566folders
totale tijd = 20min
De 1tb HDD is echt bedoelt als opslag. Je merkt duidelijk wanneer je er iets naar toe kopieert of iso file's gaat runnen dat de hdd toch effen tijd nodig heeft.
zelf heb ik nog twee raptor schijven van WD. Heb deze al 3jaar nog geen problemen mee gehad. Dus kan niks slecht melden over deze firma of producten
Ik heb persoonlijk significante performance problemen met deze schijf in een Linux server. Ik wil deze review vooral gebruiken als waarschuwing voor anderen die deze harde schijf in een Linux server willen gebruiken, bijvoorbeeld vanwege het lage stroomverbruik. Indien je een schijf zoekt om je film/muziek bestanden te parkeren dan is deze schijf vanwege het lage stroomverbruik juist een uitstekende keuze.
Partitie Alignment
Deze schijf heeft intern blokken van 4kB groot in tegenstelling tot de oude 512 bytes. Verouderde utilities laten standaard de eerste partitie op sector 63 beginnen, waardoor de partitie niet gealigned is -- wat je prestaties zeer negatief beinvloedt. Moderne utilities vragen aan de schijf wat de fysieke...
Deze schijf zat orgineel in een toshiba behuizing maar hield er ineens mee op daarna ingebouwd en werkt nog steeds naar toebehoren