Gemiddelde gebruikersscore
De beste NAS die ik heb gehad in de afgelopen 10 jaar. Ben nog tegen niets negatiefs aangelopen, al moet je wel wat experimenteren om sommige opties te installeren (meer geheugen dan de extra 4GB in de specs of gebruik M.2 cache slot voor extra opslag e.d.).
Een prima koop, niet goedkoop als je ook cameralicenties en Home assistant adapters nodig hebt, maar het is het wel allemaal waard. Staat in de meterkast zonder enige noodzaak om naar om te kijken.
Snelle NAS, makkelijk te installeren, die kan worden gebruikt voor legio doeleinden. Met vier drivebays prima uitbreidbaar geheugen als je schijven vol lopen.
Deze 4 Bay NAS is uitermate geschikt om grote hoeveelheden data op te slaan. Ik gebruik deze NAS als offsite backup.
Super NAS. Als je een betrouwbare NAS zoekt met voldoende redundantie (raid 5, 6), snelheid en mogelijkheden is dit je beste keuze.
Een van de betere nassen van Synology naar mijn mening. Het transcoderen van video bestanden is op deze nas mogelijk in tegenstelling tot zijn opvolger de ds923+. Deze nas draait op een snelle 4 core Intel cpu met een onboard graphics kaart. Dit is een groot pluspunt van deze machine! Voor thuisgebruik en mkb een uitstekende nas aangezien je 4 bays tot je beschikking hebt. Eventueel later nog uit te breiden met een dx517 (totaal 9 bays). Toekomstproof dus behalve dat de uitbreidingsunits prijzig zijn. Nas is stil en zuinig in stroomverbruik. Jammer dat er geen 10gb of in ieder geval een 2,5gb netwerkverbinding mogelijk is maar dit is een bekende beperking bij de Synology machines. De beheer software maakt dit voor een groot deel wel weer goed! Wanneer je op zoek bent naar een nas waar je richting de toekomst mee vooruit kan dan zou ik deze zeker aanraden!
Mooie nette snelle NAS. Software van Synology is goed en erg uitgebreid. Als vervanger van de DS216J gekocht (omdat de J versies helaas niet alle functies van DSM kunnen gebruiken).
Gekocht als upgrade voor een ds218+, had wat extra harde schijven nodig.
Doet prima zijn werk. Draai een aantal docker containers en een VM.
Geheugen uitgebreid met 16gb, werkt prima.
Ik kom vanaf een Netgear Readynas Ultra4. Je merkt meteen dat de Synology een stuk sneller is en dat de interface een paar generaties nieuwer is. Daarnaast is de Synology eenvoudig uitbreidbaar met cache en RAM.
Minpunten ten opzichte van de Netgear zijn de bouwkwaliteit en het geluidsniveau.
Alles werkt out of the box en er zijn een hoop packages om hem uit te breiden. Ik draai een VM, Dockers en wat packages. De NAS kan gelijktijdig meerdere 1080P streams transcoden in Plex. Hij is uitgebreid met 4 Gb extra geheugen en een 500 GB SSD.
Gekocht als upgrade van een DS214. Ik merk gelijk dat hij veel sneller is en dat er veel meer mogelijkheden zijn met de nieuwere generaties van Synology. Flexibele NAS met hot swap mogelijkheden om schijven eenvoudig te wisselen.
Prima product met intuïtieve user interface, zeker handig voor iemand die niet eerder een NAS had. Hardwares zijn matig: duurt erg lang om foto's te indexeren en volume uit te breiden (4x10tb = 1 week). Daarnaast is het niet in staat om een 10bit x265 1080p video te transcoderen.