Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
8 januari 2009 Rapporteer

'k Heb dit bordje nu een jaartje gebruikt. Ik vind het een prettig bord met een alle voor mij relevante functionaliteiten. Stabiliteit, kwaliteit en performance vind ik prima.
Het bord blijkt echter één groot nadeel te hebben: het lijkt erop alsof er problemen ontstaan bij het gebruik van meer dan 4GB memory i.c.m. een 64bit OS. Het beeld geeft dan artifacts en om de haverklap wordt je getracteerd op BSOD's. Zelfs met geheugen die op de QVL staat, zijn problemen. Het bord zou overweg moeten kunnen met 16GB.
Omdat ik op diverse fora ook berichten heb gezien met 690G bordjes van andere merken, zou het ook kunnen zijn dat de chipset de boosdoener is.
'k Heb middels een RMA al een nieuwe bord gehad, maar die leed aan hetzelfde euvel. Voor...

Pluspunten

• Veel functionaliteiten
  • Gunstige prijs

Minpunten

• Bord ondersteund niet meer dan 4GB geheugen
  • Northbridge wordt erg warm

3 van 5 sterren (Voldoende)
16 september 2007 Rapporteer

Inleiding :
Ik zocht een goed moederbord voor het bouwen van 2 HTPC’s, 1 voor in de home cinema aangesloten aan een beamer en 1 voor bij de tv aangesloten een “oude” plasma tv die alleen een componenten aansluiting heeft voor hdtv. Na enig zoeken heb ik de ga-ma69gm-s2h (hierna s2h genoemd) gekocht voor de pc bij de tv en de asus m2a-vm hdmi (hierna m2a) voor bij de beamer zie hiervoor mijn andere review van dat bordje.
Installatie en bijzonderheden
De s2h is vooral geschikt voor het bouwen van een low-profile htpc, dit omdat de vga/dvi/hdmi en spdif aansluitingen allemaal netjes achterop het bordje zitten. Daarbij komt nog dat voor mijn specifieke situatie de componenten aansluitingen op een apart slotblik zitten. Dit slotblik kan je van de connector afschroeven, waarna je een kleine stekker voor de 3 componenten aansluitingen overhoud. Deze laat zich makkelijk in een low-profile behuizing zoals de pc-c35 van Lian li verstoppen.
De s2h heeft verder een standaard layout van het moederbord, met 1 uitzondering; De aansluitingen voor de 4 SATA poorten zitten niet naar boven gericht op het bord, maar naar rechts gericht. Hierdoor kan het lastig/onmogelijk zijn om je sata kabels aan te sluiten in een kleine...

Pluspunten

• Alle mogelijke video outputs
  • Zeer goede onboard sound met dts-connect
  • Gunstige prijs

Minpunten

• AHCI werkt niet goed bij vista
  • Sata aansluitingen haaks op het bordje

7 september 2011 Rapporteer

Gigabyte GA-MA69GM-S2H

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Gigabyte GA-MA69GM-S2H?