![]() |
Benchmark - Andere ventilator op je cpu-koeler - Voegt het wat toe? Processorkoelers worden met een ventilator geleverd, maar levert het wat op als je deze vervangt door een ander model? |
Gemiddelde gebruikersscore
Houdt een zeer licht overklokte 7600X in een bequiet 500DX in de stresstest netjes onder de 70 graden bij 40db.
En de bijgeleverde schroevendraaier is echt een fijn ding met een goede magneet die bij het bouwen best handig is.
Alleen dat geklooi met die beugeltjes...
Makkelijk te installeren op een lga 1700 bord. Hiervoor moet je wel een lga 1700 mounting kit van Bequiet! aanvragen maar die verzenden ze gratis en kwam bij mij in 3 dagen aan. Ook is de bijgeleverde schroevendraaier heel erg handig. Max 78 graden 12600kf en erg stil.
Volgens be quiet zelf is hij compatible met mijn moederbord (ASUS ROG Strix Z690-I GAMING WIFI). Nou dat vind ik maar dubieus; hij past alléén met verbuiging van onderste lamel én blokkeert ook nog eens rechte toegang tot moederbordschroef linksbovenin. Zie GoT topic.
Na een jaar gebruik nog steeds tevreden mee. Temperatuur bijna nooit hoger dan 80 en geluidloos met Ryzen5. Enige minpunt is dat het prominent aanwezig is in mijn case, maar dat is een smaakdingetje.
Van een stock cooler AMD direct overgestapt naar deze koeler. And oh my wat een verschil zeg. Heb de test even gedaan met Battlefield 1. Ik merkte dat deze game mijn systeem behoorlijk warm maakte. Meting met Stock koeler: 81 graden Meting met de Shadow Rock : Max 59 graden
Erg stil, en voldoet voor zo'n beetje iedereen die niet van plan is te overklokken. Zeer goed voor wat je er voor betaald, en was voor mij al zijn geld waard ter vervanging van de amd stock koeler. Deze koelt stukken beter, maar is vooral veel stiller.
Een goede koeler en in het wit. Zelf 2 witte fans gemonteerd voor de afwerking.
Montage ging ook prima met de bijgeleverde spullen.
Ik had deze gekocht samen met een i9-10900K die perfect loopt met een base clock van 4,88 GHz bij mij. Geen idee hoe maar het is gelukt.
In de Cooler Master behuizing die ik heb zat een towerbox die veel lawaai produceerde. Deze aangeschaft en kan wel zeggen dat het z'n naam eer aan doet.