Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
Bretgrenz
7 april 2016

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Oortjes met geluidsisolatie en een over-the-ear systeem, voor mij iets heel nieuws. Enkele dagen met mijn nieuwe vriendjes en ze bevallen uitstekend. Comfortabel, uitstekende geluidskwaliteit en de geluidsisolering werkt prima. Voor 99€ zijn ze voor de meeste mensen wat "steep", maar het is het zeker waard.

Pluspunten

• Uitstekende geluidskwaliteit (neutraal)
  • Comfortabel
  • Geluidsisolatie filtert veel geluid weg
  • Verwisselbare kabel
  • Verschillende meegeleverde oordopjes
  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Over-the-ear systeem maakt fitness een genot
  • Meegeleverde case makkelijk voor extra oordopjes meenemen

Minpunten

• Over-the-ear systeem moet eerst wennen
  • Stevig prijskaartje voor de "gemiddelde" consument
  • Oortjes zijn in het donker moeilijk te identificeren van zijde (links/rechts)

Shaggy
4 augustus 2015

Shure SE215 (Zwart)

Zeer fijne, heldere in-ear monitoren. Als je wil genieten van muziek/geluid en iedere keer weer iets nieuws wil ontdekken is dit een prima stel. Zoek je bass heavy oompa-oompa oortjes, lekker verder zoeken.

Pluspunten

• Pasvorm zeer fijn, even wennen qua indoen, daarna perfect.
  • Zeer degelijke kabel, en vervangbaar bij bijvoorbeeld kabelbreuk.
  • Voor de prijs uitmuntende audio. Audiofiel geluid voor een lage prijs.

Minpunten

• Het punt van samenkomst van de l-r draad had iets langer gemogen soms

Blonde Tux
26 november 2012 Product gekocht

Shure SE215 (Zwart)

Prima doppen, sluiten goed af en gaan lang mee als je ze de juiste zorg geeft.

Pluspunten

• Geïsoleerde kabel
  • Verstevigd op de juiste plekken
  • Vervangbare kabel
  • Isolatie geluid buitenaf
  • Wasmachine proof!

Minpunten

• Case is zacht
  • De geur van het wasmiddel blijf niet heel lang hangen

Grabbels
19 oktober 2012

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Ongeëvenaarde geluidskwaliteit in dit formaat. Het resultaat van Shure's poging de kwaliteit van de studiokoptelefoon in deze compacte in-ears te persen; en dat is ze goed gelukt.

Pluspunten

• Ongekende geluidskwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Vervangbare onderdelen
  • Had ik geluidskwaliteit al genoemd?

Minpunten

• Kan ietwat irriteren na lang gebruik

Luctia
23 maart 2016 Product gekocht

Shure SE215 (Zwart)

Wat een geweldig product is dit zeg. Ik ben zelf geen audiophile, maar dit is toch echt wel een heerlijk setje doppies. Zit geweldig, geluid is geweldig, en je hoort helemaal niks meer van de geluiden om je heen. Hij schiet alleen tekort in de kabelkwaliteit, zo schijnt. Mijn tweede kabeltje is na een klein half jaar kapot gegaan, dus ik zit inmiddels op de derde.

Pluspunten

• Geluidsisolatie
  • Geluid
  • Vervangbare onderdelen

Minpunten

• Prijs(voor iemand die net de hogere audiowereld in stapt)
  • Geen in-line volumeregelaar
  • Kabelbreuk treedt snel op

3 van 5 sterren (Voldoende)
mr.DJ95
30 oktober 2013

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Ik zal even in het kort wat over mijzelf vertellen, ik ben 18, werk als IT'er bij een detacheerder en ben een echte audiofiel. Thuis luister in Flacjes op een setje Wharfedales in combinatie met een Onkyo versterker vanaf mijn Dune D1. Wegens mijn liefde voor muziek en hobby gezocht naar een in era headphone voor produceren en nieuwe nummers te ontdekken in openbare ruimte. Na lang wikken en wegen of ik 100euro over zou hebben voor een headset toch maar besloten om te gaan kijken welke het dan zou moeten worden. Voor een prijs van rond de 100 euro heb je aardig wat opties alleen mijn keuze was gevallen tussen Aiaiai Swirl en de Shure SE215. De Aiaiai vanwege erg goede ervaringen met de TMA-T1 van hetzelfde merk en de shure omdat ik daar erg...

Pluspunten

• Geluid, erg helder en strak
  • Bouwkwaliteit, mooie kabel en goede plug
  • Modulaire opbouw, mogelijkheid tot het verwisselen van de oortjes/speakers en het verwisselen van de kabel.
  • Accessoires, opberg tasje, schoonmaak dingetje en andere pasvormen

Minpunten

• Prijs, het blijft toch 100euro wat je uitgeeft
  • Moeilijk snel in je gehoorgang te plaatsen
  • Kabel de eerste paar keer lastig om langs je oorschelp naar beneden te laten lopen.

dreamless
26 juli 2013

Achtergrond:
Wanneer je een waardeoordeel geeft over iets subjectiefs als geluidskwaliteit is het goed om een beetje achtergrond te geven m.b.t. de producten die je voor deze review hebt gebruikt.
Een lange tijd heb ik het gedaan met de standaard dopjes (onwetendheid) die bij elke mp3 speler en smartphone worden meegeleverd. De eerste (relatief) serieuze oordopjes waren de Sennheiser CX-300, vervolgens de Klipsch Image S4, de Creative Aurvana Live, en nu de Shure SE215. Wie deze producten kent, weet dat ze allen een benadrukte bas hebben waar mijn voorkeur naar uit gaat. Zo ook de huidige SE215's.
Product:
Doosje en boekjes etc. is wat men er van zou verwachten, en is wat mij betreft ook vrij onbelangrijk. Er zitten zes paar ear-tips in...

Dr_Dirk
15 maart 2013

Why
Ik was op zoek naar een in-ear headsetje, welke steviger moest zijn dan de gemiddelde in-ears, waar kabelbreuk vaak een probleem is na verloop van tijd. Ik gebruik mijn headset dagelijks tijdens mijn reis naar mijn werk. Dat betekend een tijdje op de fiets en in de trein. Ook hou ik wel van wat bass en na een tijdje zoeken o.a. op het forum hier, raden veel mensen mij deze Shures aan.
How
Simpelweg bij de Bax-Shop besteld, waar de service meer dan prima is. Ze beantwoorden vaak dezelfde dag je vragen via mail en de levering is (mits op voorraad uiteraard) echt de volgende dag (ik had 21:30 besteld). Topservice!
Sound
Enthousiast pakte ik dus de duurste in-ears die ik ooit heb gekocht uit en ging ze gelijk...

Pluspunten

• Kraakhelder geluid
  • Stevige bouwkwaliteit van alles

Minpunten

• Te weinig bass (voor mij)
  • Indoen is lastig
  • Dikke 3.5mm plug, past niet in een telefoon met hoes

Ikzegdoen
6 oktober 2012

Shure SE215 (Zwart)

Ik was op zoek naar echt goede oordoppen, beter dan de standaard die na 4 maanden stuk gaan. Ik kwam uit na veel onderzoek bij Shure en na veel reviews te hebbengelezen over de se 215's ben ik overstag gegaan. In de doos zit : De SE215 oordoppen 6 verschillende setjes sleeves (3x rubber en 3x foam) Opbergtas Schoonmaak stokje Garantie en handleidingboekjes Bouwkwaliteit: Ze zijn erg sterk, ik heb nog nooit zulk stevig materiaal gehad. De kabel is erg dik, verder is de oorvormingstuk gemaakt van kevlar! De aansluitingskop is 5 keer zo dik en zo sterk als bij normale oordoppen. Kortom krijg je deze kabel stuk dan heb je het wel erg bont gemaakt. Gebruiksgemak: In het begin is het...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Stevige kabel

Minpunten

• Foam kan irriteren
  • Lastig ze in te krijgen in het begin

a.boogerd
10 augustus 2012

Shure SE215 (Zwart)

Voor mijn vakantie wilde ik nieuwe oordoppen aanschaffen. Belangrijkste criterium was dat ik in het vliegtuig (zo 11 uur vliegen) ongestoord naar m'n muziek te kunnen gaan luisteren ipv naar de motoren en medepassagiers. Ik hecht veel waarde aan geluidskwaliteit en draagconform. En na veel onderzoek is mijn keuze op deze SE215's gevallen. Uitpakken Openen van de verpakking ging eenvoudig. Hier een keer geen mes, schaar of explosieven voor nodig. In de verpakking vind je:De SE215 oordoppen6 verschillende setjes sleeves (3x rubber en 3x schuimrubber)SoftcaseSchoonmaak toolGarantie en handleidingboekjesSpecificaties Speaker: Single dynamic MicroDriver Frequentie...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • Draagconform

Minpunten

• Bas misschien iets meer (zonder concessies)

GrwN
5 april 2012

Shure SE215 (Zwart)

Dit is mijn eerste review Als er dingen missen or fout zijn ingevuld, laat het even weten. Nadat mijn Sennheiser CX 300 de geest hebben gegeven ben ik op zoek gegaan naar sub-100 euro in-ear oordopjes. Ik stel redelijke eisen aan de geluidskwaliteit en heb heel wat reviews en vergelijkingen bekeken en gelezen. Hier kwam het merk Shure vaak naar boven. De oordopjes gebruik ik dagelijks op m'n werk en onderweg i.c.m. mijn iPhone. Zelf luister ik naar verschillende soorten muziek: rock, pop, drum 'n bass, alternative rock, hip-hop, etc. De verpakking De verpakking is simpel open te maken. Een kartonnen doosje waar je het plastic, dat de dopjes en accessoires bij elkaar houdt, zo uit kan schuiven. Geen mesjes o.i.d. nodig.

Pluspunten

• Kwaliteit (geluid en bouw)
  • Accessoires
  • Gebruik

Minpunten

• Misschien de high die iets té aanwezig is.

Wim De Winter
10 november 2020 Product gekocht

Shure SE215SPE-W+UNI-EFS (Wit, Zwart)

TOP!

Pluspunten

• geluid
  • geluidsisolatie
  • weinig tot geen ruis bij wind

Minpunten

• even wennen om juist te dragen

Liegebeest
5 november 2014

Shure SE215 (Zwart)

De Shure SE215 staan over het algemeen bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Na drie jaar dagelijks gebruik kan ik het alleen maar eens zijn met die mening!

Pluspunten

• Vervangbaar snoer
  • Veel verschillende oorstukjes meegeleverd
  • Uitstekend geluid
  • Stevige constructie

Minpunten

• Officiële snoer is duur om te vervangen

Liegebeest
5 november 2014

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Pluspunten

• Vervangbaar snoer
  • Veel verschillende oorstukjes meegeleverd
  • Uitstekend geluid
  • Stevige constructie

Minpunten

• Officiële snoer is duur om te vervangen
  • Meegeleverd snoer is dunner dan die van de zwarte SE215

Solictice
23 september 2013

Jinsoku
14 juni 2023 Product gekocht

Shure SE215-CL-EFS (Transparant)

De perfecte motoroortjes! Ik gebruik deze in combinatie met een Sena 30K, dit is top. De oortjes passen perfect in de helm en zitten lekker. Ze sluiten ook goed af.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Design

Minpunten

• Geen

Barracuda
12 juni 2021 Product gekocht

Shure SE215 + UNI-EFS (Blauw, Zwart)

Besteld by Shure Duitsland, eerste zending verstuurd zonder huisnummer, nieuwe arriveerde net op tijd voor vertrek naar het vliegveld (letterlijk toen ik de deur uitging).
De eerste keer dat ik hem gebruikte was dus ook in het vliegtuig en wat een verschil, ik hoorde klanken die ik nooit had gehoord.

Pluspunten

• Zeer goed geluid
  • Aparte kleur
  • zeer goede prijs kwaliteit verhouding

dylan4
22 april 2021 Product gekocht

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Kocht deze als mijn eerste IEMs met vervangbare kabel. Ik had eindelijk oortjes gevonden die perfect in mijn oren passen. Dus qua vormgeving was ik helemaal verkocht. Verder uistekende bouwkwaliteit en aardige geluidskwaliteit (hoewel je waarschijnlijk beter voor het geld kan krijgen als je de Shure pasvorm niet belangrijk vind).

Pluspunten

• Robuust
  • Pasvorm
  • Vervangbare kabels
  • Fijne case

Minpunten

• Meegeleverde kabel zonder controls
  • Bass wat te afwezig voor mijn smaak

geppie1970
5 oktober 2017 Product gekocht

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Zeer comfortabele in-ears met een brede soundstage. Nadruk ligt op midden en hoog. Er is veel detail en de isolatie is uitstekend. Kabel is te vervangen en de bouwkwaliteit is erg goed. Veel meegeleverde dopjes plus een hoesje. Schiet IMHO tekort in het laag, ook als je geen basshead bent.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Detail
  • Helderheid

Minpunten

• weinig laag
  • snoertjes even wennen

Douwe de Vries
18 mei 2017

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Hiervoor had ik altijd de oortjes die standaard bij m'n telefoon zaten, maar heb nou besloten om een keer voor een paar goede oortjes te gaan. Het geluid is super helder. Je hoort bijna niks van je omgeving en het is handig dat je de kabel kan vervangen.

Pluspunten

• Vocals zijn super goed.
  • Sterk design. Kan wel een stootje hebben.
  • Jack is makkelijk te gebruiken met een mobiel hoesje.

Minpunten

• Bass is een beetje zacht. Maar dit heeft ook zijn voor delen
  • Over-ear is niet helemaal zoals je op de fotos ziet. Het loopt iets meer naar achter.
  • Het is even wennen.

RubberKut
17 maart 2017

Shure SE215 (Zwart)

Al een tijdje in bezit en moet zeggen... ja.. Goed dat ik het gekocht heb.

In het begin moest ik erg aan wennen, vooral hoe je het in je oor krijgt. Maar na een kleine week is het net zo makkelijk als ieder ander oordopje.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Afsluiting
  • vervangbare kabels

Minpunten

• In je oor plaatsen is meer werk

Kyokushin
28 september 2016

Shure SE215 (Zwart)

Fijne oordoppen met degelijke geluids- en bouwkwaliteit. Let wel op, deze worden anders gedragen dan gebruikelijk. Je hebt een semi-flexibel ophangsysteem voor rond je oren, wat in het begin (als de draden nog wat stijf zijn) wat onhandig kan zitten. Voor mij is het perfect, maar vast niet voor iedereen.

Pluspunten

• Goede geluidskwaliteit voor prijs
  • Degelijke bouw
  • Comfortabel

Minpunten

• Eerste maand onhandig door stijve kabel

tsjeck
27 september 2016

Uitstekende oordoppen

Pluspunten

• Hoog en midden tonen uitstekend
  • Stevig
  • Past goed, blijft zitten

Minpunten

• Bas kon iets warmer
  • Na een tijd niet gebruiken, moet het 'inspelen'

george.www.bush Newbie
24 februari 2016

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Zeer tevreden, relatie was naar de knoppen aan het gaan, maar met deze in hoorde ik haar al 90% minder. Dan was er nog alleen een keiharde sound nodig om de laatste 10% te overstemmen. Nee maar zonder dollen, comfort na langere tijd muziek maken is optimaal. Slapen kan (nacolpsie)

Pluspunten

• comfort en gebruiksvriendelijk
  • surrounding noisereduction 90%
  • prijs/qualitieit
  • elk onderdeel is los na te bestellen

Minpunten

• ik ben na anderhalf jaar een schuimpje kwijt
  • geen klachten
  • noisecancelation (not active)

Spychiater
25 juli 2015

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Tot 100 euro de meest comfortabele oortjes die ik heb gehad (vergeleken met o.a. SennheiserMomentumInEar en KlipschR6i). Qua windgeluid op de fiets doet hij het voor mij zeer goed. Heb pas een ander oortje gehad die net zo goed scoorde. Geluid klinkt heerlijk, maar ik ben geen audiofiel. Top oortjes

Pluspunten

• Draagcomfort
  • Isolatie
  • Weinig last van wind op de fiets
  • Geluid prima voor deze klasse
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Kabel is lang
  • Ontbreken van 3-button control

Eli3l
30 juni 2015

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Ik gebruik deze in-ear monitors voor eigenlijk alles. De bouwkwaliteit is geweldig, zelfs een was hebben ze overleefd. Ik heb ze nu meer dan twee jaar en ze klinken nog steeds perfect. Ook erg fijn voor tijdens het draaien.

Pluspunten

• bouw kwaliteit
  • geluids kwaliteit
  • pasvorm
  • prijs
  • vervangbare kabel
  • plat profiel
  • hoge omgevingsgeluid demping

Minpunten

• voor sommigen misschien een iets te stroeve kabel

GTX660TIGamer
14 april 2015

Shure SE215 (Zwart)

Deze in-ear monitors hebben een zeer goede geluidskwaliteit voor een redelijke prijs. De geluidsisolatie is geweldig en persoonlijk vind ik ze fijn zitten. Wel is het geluid zeer afhankelijk van hoe de in-ears in je oor zitten.

Pluspunten

• Zeer goed geluid
  • Geweldige geluidsisolatie
  • comfortabel (verschilt per persoon)

Minpunten

• Geluid hangt erg af van hoe de in-ears in je oor zitten

Anoniem: 520742
7 april 2015

Shure SE215 (Zwart)

Heb ze nu een jaar. Zitten niet prettig en vind het geluid matig ivm mijn Sony en Bose inears.

Pluspunten

• robuust
  • design

Minpunten

• lage kwaliteit
  • niet prettig zittend
  • kabel krult snel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Louw Post
22 maart 2015 Product gekocht

Shure SE215 (Zwart)

Wilde een flinke upgrade doen qua oordopjes, maar alsnog niet teveel uitgeven. Ik kwam dus al snel bij de Shure SE215's uit en dit bleek een goede koop te zijn! Geluid is erg helder tov wat ik gewend ben. Voor meer bass ben je waarschijnlijk beter af bij Sennheiser/JBL.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Zit fijn in de oren (ook voor langere tijd)
  • Stevigheid
  • Heldere hoge tonen
  • Strakke bass

Minpunten

• Wat tricky om in de oren te krijgen
  • Niet voor bass lovers

Jlip
13 december 2014

Shure SE215 (Zwart)

Koptelefoon met geweldig geluid en isolatie van omgevingsgeluid, wel een aparte pasvorm.

Pluspunten

• Subliem geluid
  • Vervangbare kabel
  • Stevige kabel

Minpunten

• Kan zelf niet wennen aan de pasvorm

Clifdon
3 september 2014

Shure SE215-CL (Transparant, Zwart)

Een aanrader voor de persoon die muziek wil zoals het hoort voor een redelijk betaalbare prijs.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit / Accessoires / Bouwkaliteit

Minpunten

• Stugge kabel

Zs4

20 juni 2013

Anoniem: 436697
19 juni 2013

Shure SE215 (Zwart)

Heb jij ook een Shure SE215 + UNI-EFS (Wit)?