Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
20 oktober 2007 Rapporteer

Deze laptop voldoet nog steeds aan al mijn verwachtingen. Voor mijn studie in Finland zocht ik een goedkope laptop met veel functionaliteit en genoeg kracht aan boord om videos te kijken, zo soms eens een spel te spelen zoals generals z.h. en potjes online poker. de videokaart laat het wel afweten bij de wat zwaardere maar daar koop je naar mijns iniens geen laptop voor. alles wordt superscherp weergegeven, geen dode pixels tot nog toe en andere ongein. het toetsenbord was even wennen, maar ik denk dat dit vooral lag aan het feit dat ik geen laptop toetsenbord gewend was. de laptop wordt misschien wat warm, na intensief of lang gebruik, dus echt een schootcomputer kun je het denk ik niet noemen [of je moet in Finland zijn ...

Pluspunten

• goed en -koop
  • processor is sterk genoeg
  • normale videokaart, als je geen extreme video verwachtin deze prijsklasse
  • mediaplayer bediening zijkant toetsenbord

Minpunten

• langzame schijf
  • problemen om de mediaplyer bediening geinstalleerd te krijgen

Na een flinke zoektocht naar betaalbare laptops met goede prestaties kwam er eigenlijk maar 1 laptop uit: de Acer 5633. De core 2 duo is in deze prijsklasse nauwelijks aanwezig en de forse harde schijf zie je ook zelden. Het geheugen is bij de meeste aanbieders 512MB (er zijn ook uitvoeringe van de 5633 met 1GB aan DDR-2 geheugen), maar met een, achteraf gezien, eenvoudige uitbreiding hiervan is de hoeveelheid aangepast aan de huidige standaard.

Nog even voor toekomstige kopers.
Het geheugen is goed uit te breiden met Kingston ValueRam DDR2-667. Het uitbreiden van geheugen van laptops schijnt vaak problemen te geven, dus heb ik na een veel gelezen te hebben over verschillende modules die niet werken, maar gewoon de goedkoopste gepakt die er was. Dit werkte dus meteen.

Pluspunten

• Snelle processor
  • Flinke harde schijf
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Vaak standaard met maar 512MB geheugen
  • Grafische kaart, maar daar kies je voor

24 januari 2007 Rapporteer

Dit is mijn eerste laptop en ik ben er erg tevreden over. Met name het feit dat er 1GB geheugen, uit te breiden tot 4GB (!), op zit en op draadloos verbonden kan worden met andere apparaten en netwerken.
Voor mij was het belangrijk dat ik een laptop heb met minimaal 1GB geheugen. De Acer Aspite 5630 kan zelfs worden uitgebreid tot 4GB!

Er zitten ook genoeg USB poorten op om diverse randapparatuur aan te koppelen. Ook het feit dat de Acer Aspire 5633 diverse geheugenkaarten ondersteunt is een plus.

Het enige grote nadeel vind ik het scherm. Ik werk zakelijk met een VAIO TX3 laptop, en het scherm van deze laptop is aanmerkelijk beter dan die van de Acer. De prijs van de Sony VAIO is dan ook aanmerkelijk hoger...
Daarnaast is deze laptop nie echt licht, maar wat wil je met alle functionaliteit die er op zit!

Pluspunten

• Processor
  • Connectiviteit (WLAN, 3G)
  • 1GB geheugen
  • ondersteuning van diverse geheugenkaarten

Minpunten

• Videokaart
  • Gewicht

Heb jij ook een Acer Aspire 5633WLMi?