Gemiddelde gebruikersscore
Inleiding Van de Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 (hele mond vol) was nog geen survey en ik heb er één in mijn bezit dus zet ik even mijn bevindingen hier neer. Waarom deze ? Ik heb al heel veel toetsenborden gehad, en dan bedoel ik ook écht veel. Van Logitech G15's, MX3000, DiNovo etc. tot Apple toetsenborden en ga zo maar door. En ook dit keer was het weer raak, van mijn vorige toetsenbord waren de pootjes afgebroken waardoor hij heel irritant typte. Daarvoor moest dus een vervanger komen. Dus op naar de MediaMarkt en kijken wat ze hebben. Daar aangekomen sprongen er 2 toetsenborden uit die ik wel zag zitten. De Logitech MX3200 en deze. De MX3200 was een stuk goedkoper (40 euro) maar typte lang niet zo fijn...
Ik gebruik zelf deze set in combinatie met Vista x64.
Mbt het gemelde gebruiken van de set tijdens het instellen van de BIOS: geen problemen mee. Ik heb een Gigabyte moederbord en daar werkte de set gelijk mee.
Het toetsenbord is goed. De tiptoetsen zijn wennen (vooral vaak per ongeluk ingedrukte ESCs). Wat een beetje mist is iets om het toetsenbord onder een lichte hoek te zetten.
De muis doet over het algemeen wat hij moet doen maar wordt in de steek gelaten door de drivers.
Wat opvalt (en wat ik niet verwachtte) is dat de drivers erg belabberd zijn (zelfs de laatste versie 6.2). Bij het toetsenbord valt dit nog mee; alleen een soms laat reageren bij bv. het paswoord intekken nadat de machine op screensaver is gegaan.
Bij de muis is het een ramp; continu valt de complete scroll functie weg.