Gemiddelde gebruikersscore
Inleiding Na meer dan een jaar gebruik te hebben gemaakt van dit moederbord, lijkt het mij dat ik inmiddels wel een goede mening over dit moederbord heb kunnen vormen. Ik zal in deze review kort en bondig ingaan op mijn ervaringen met dit bordje. Featureset Het moederbord kwam aan in een redelijk grote doos, groter dan ik in ieder geval gewend was, met veel accessoires. 1x Rounded Floppy cable 1x Rounded IDE cable 1x D-Bracket (Met 4 MSI diagnose lampjes, hier kom ik later even op terug) 1x Firewire Bracket Molex naar SATA stekkers Enkele SATA kabeltjes. Verder zitten er on-board alle mogelijkheden wat je van een moederbord in deze klasse mag verwachten, inclusief Crossfire support. Helaas ben ik niet zo te spreken over de...
Inleiding
Mijn oude systeem was aan een upgrade toe (AMD Athlon XP 3400+ Clawhammer, MSI K8NEO Platinum, 1 GB DDR 400 & Asus X850XT PE). Ik had mijn oog allang laten vallen op een systeem met een Intel C2D & nVidia 8800 GPU. Het enige punt waarover ik niet meteen kon beslissen, was de keuze voor een moederbord.
Omdat ik geen interesse heb/had in een SLI systeem, vielen al een hoop (dure) moederborden af. Daarna heb ik mezelf is georiënteerd op de mogelijkheden, en heb daardoor mijn keuze beperkt tussen een MSI iP965 Platinum & MSI 975X Platinum PowerUp Edition. Omdat ik goede ervaringen heb gehad met MSI, leek mij het niet echt nodig om naar andere merken te kijken. Daarnaast komen deze twee moederborden uit veel tests goed uit de verf ten opzichte van de concurrenten.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de iP965 Platinum, mede door de nieuwere soutbridge en de vele S-ATA aansluitingen.
Lay-out
Het moederbord heeft op zich een vrij logische indeling gekregen. Een vreemde gewoonte van MSI blijft dat ze de DualChannel geheugensloten niet dezelfde kleur geven. Daarnaast waren de kunststofkleuren van de sloten (lichtgroen & lichtoranje) ook niet echt duidelijk te onderscheiden van elkaar.
Een groot minpunt...