Gemiddelde gebruikersscore
De Creative Fatality 1010 muis. Vorig jaar heb ik deze bij een abonnement op de Power Unlimited 'gratis' als welkomsgeschenk gekregen. Zo blij en trots als ik er toen mee was - ik had immers een hele goede en luxe muis in huis - zo enorm baal ik er achteraf van. Waarom? Simpel: het dubbel-klik probleem. Maargoed, eerst even de muis in z'n algemeen beoordelen. natuurlijk.
Ergonomie
De Fatality muis heeft een afwijkend ontwerp ten opzichte van de doorsnee huis-tuin-en-keuken muis. Ten eerste is de muis kleiner dan een normale muis, en is-ie breder en korter dan andere muizen. Dit betekent dat mensen met grote handen waarschijnlijk weinig baat zullen hebben bij de 1010. Ook is de muis eigenlijk bedoelt voor rechtshandigen, maar ik kan hem als linkshandige prima gebruiken. Ziet er voor buitenstaanders misschien typisch uit, maar het werkt goed voor me.
Functionaliteit
De muis heeft meerdere extra knoppen. Twee, om precies te zijn. Een extra duimknop en eentje die rechts van de rechtermuisklik-knop zit. Standaard werken die als 'backward' en 'forward'. Functionaliteit waar ik na al die tijd erg aan gehecht ben, en ook veel gebruik. Dan is er nog een extra knop, waarvan ik niet weet of-ie standaard overal aanwezig...
Een paar maanden terug gekocht, kreeg echter al snel spijt dat ik deze muis had gekocht. Ik kreeg namelijk last van het zogenaamde "Dubbel-klik bij één klik probleem", ook contact gehad met creative die hadden alleen als oplossing om de drivers te installeren (die ik al had geïnstalleerd).
Daarna kwamen ze met het aanbod om de muis in te ruilen, dit heb ik ook gedaan heb nu echter weer het zelfde probleem. De support van creative is gewoon hopeloos.
Momenteel heb ik het probleem opgelost door een beetje hard-plastic lijm aan te brengen op het eroserende onderdeel, niet een ideale oplossing maar het werkt redelijk.
Verder moet ik zeggen dat de muis wel accuraat is, maar aangezien de muis blijkbaar is ontworpen voor de handen van een twaalf jarige en de bovengenoemde problemen ga ik binnenkort maar eens op zoek naar een andere muis.