€ 332,15 bij Dustin

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Deze router is zeer goed in wat hij doet! Hij blinkt met name uit in gebruiksgemak. De interface is simpelweg fantastisch!

Pluspunten

• Interface/gebruiksgemak
  • Snelheid bekabeld
  • Veel is makkelijk en goed aan te passen
  • 8 lan poorten!
  • Mesh mogelijkheden
  • Mooie unboxing experience
  • Cool gamer design

Minpunten

• WiFi met 1 router kan beter
  • De utp kabels in de bovenste poorten moeilijk te verwijderen

14 maart 2023 Rapporteer

TP-Link Archer AX6000

Opvallend dat de reviews zo verschillend zijn. Wij gebruiken deze router nu een jaar en zijn er eigenlijk heel tevreden over. Het ging ons vooral om de sterkte van het wifisignaal. De Archer AX6000 staat bij ons op de eerste verdieping en vandaar hebben we uitstekend bereik door het hele huis en zelfs achter in de tuin. De router is makkelijk te installeren en door de snelle processor en het grote geheugen draaien alle apparaten moeiteloos op de wifi. De router is wel vrij groot en als je veel wilt instellen dan is dat bij deze beperkt, maar voor ons is dat geen issue.

Pluspunten

• snel
  • grote dekking wifi
  • makkelijk te installeren

Minpunten

• groot apparaat

29 september 2022 Rapporteer

TP-Link Archer AX6000

Prima router met veel functies en mogelijkheden. Mesh werkt echt uitstekend. Beter dan ASUS waar ik ervaring mee heb. Qua bereik kan 't zich alleen net niet meten met de top Asus routers in mijn ervaring. Maar de TP-Link Mesh extenders werken dan weer zo goed, dat dit prima op te lossen is. Ik vind persoonlijk de ASUS firmware beter, zeker met Merlin Firmware, maar de TP-link UI oogt wel wat vriendelijker voor de minder geavanceerde gebruiker.

Pluspunten

• Gebruikersvriendelijk
  • Mesh (beter dan bijv. ASUS)
  • 8 poorten
  • Strak design
  • Mooie & duidelijke LED status indicatoren
  • Verbinden met BT (Tether app)
  • Hoge snelheden

Minpunten

• Prijs
  • Bereik kan beter in deze prijsklasse

1 september 2021 Rapporteer
Hands-on

TP-Link Archer AX6000

Leuke router welke wel erg heet loopt. Aan te raden om er een actieve koelingsfan op te leggen (dit doe ik standaard bij al mijn netwerk-apparatuur)
Retour gestuurd omdat ik voor een goedkopere oplossing ben gegaan.

Pluspunten

• Snelheid
  • Bereik
  • Aansluitingen

Minpunten

• Warmte productie - instabiel tijdens langdurig hoge belasting. Op te lossen met een 12CM fan :er bovenop te leggen en deze via USB aan te sluiten)
  • Duur!
15 januari 2021 Rapporteer

TP-Link Archer AX6000

Prima router en snap eigenlijk niet waarom de reviews zo uiteen lopen.

Stabiliteit test over 24 uur op zolder door 2 hout/gips vloeren zijn er 0 pakketjes lost 1ms/avg en een throughput van 473 mbit op een Lenovo P51 met een WiFI 5 (AC) adapter en aanzienlijk beter dan voorheen.

Pluspunten

• Snelheid
  • Tether app
  • Trend Micro Home Care
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Stabiele verbinding (na channel tuning)
  • Neutraal design

Minpunten

• Minder configuratie vrijheid dan bv een Asus/Netgear router

10 juni 2020 Rapporteer

TP-Link Archer AX6000

ontevreden over TP-link AX6000; haperende zeer trage wifi verbindingen en Wifi signaal te zwak om hele huis te dekken. De helpdesk van TP-link geeft aan dat experiabox van KPN de boosdoener is omdat daarop de DHCP niet uitschakelbaar is. Kortom slechte apparaat en klantonvriendelijke service desk. TP-link raadt ik af!

Pluspunten

• Mobile app

Minpunten

• slechte wifi
  • niet klantvriendelijke service desk
  • slechte router

11 mei 2020 Rapporteer

TP-Link Archer AX6000

Een korte review gezien eerdere reviews die wat minder waren over deze router.
Ik heb deze router nu 8 maanden in gebruik en ik heb nog nooit problemen ervaren. Perfecte verbinding (op zolder door 2 betonnen vloeren ook nog) en al 8 maanden geen moment zonder internet of snelheid gezeten.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Snelheid
  • WiFi sterkte
  • Configuratie
  • Makkelijke app
  • Ouderlijk toezicht
  • Ingebouwde virus beveiliging

Minpunten

• Nog niet gevonden

11 mei 2020 Rapporteer

TP-Link Archer AX6000

Een erg snelle router die niet van slag raakt van veel apparaten. Problemen zoals ervaren bij de andere Tweakers had ik de eerste week ook, maar met de laatste firmware lijkt dit alemaal volledig opgelost. Het bereik is goed, maar gezien de antennes waren de verwachtingen hoger.

Pluspunten

• snel
  • stabiel
  • meerwaarde wifi6 daadwerkelijk merkbaar
  • goede app voor configuratie

Minpunten

• bereik is goed, maar kon beter

TP-Link Archer AX6000

Deze gekocht om mijn experiabox 12 Wifi een flinke verbetering te geven.
De router verbeterd helaas de wifi niet. De printer kan opeens geen netwerk meer vinden, reciever is onbereikbaar en tijdens het netflixen zie je de kwaliteit van het beeld omlaag schalen door de belabberde wifi.

Pluspunten

• 8 poorten UTP
  • 2,5Gb aansluiting

Minpunten

• groot
  • onstabiel
  • functieomvang
  • te duur

1 maart 2020 Rapporteer

TP-Link Archer AX6000

Het 5Ghz netwerk kan regelmatig niet meer werkend gemaakt worden. Reset naar fabrieksinstellingen helpt, maar na enige tijd als je het apparaat echt pusht moet je dit herhalen omdat het netwerk ineens vertraagt en een standaard reboot niet helpt.
Softwareversie 1.0.6 al maanden lang de nieuwste.

Pluspunten

• Hoge snelheid wanneer werkend

Minpunten

• Duw je de router dagelijks tot de max, dan moet je de router maandelijks herstellen naar fabrieksinstellingen

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Heb jij ook een TP-Link Archer AX6000?