Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Daaaaf
31 maart 2006

Nikon D200 Zwart

De introductie van de D200 was voor mij de reden om eindelijk de overstap van analoog naar digitaal te maken. De keuze voor Nikon was voor mij logisch omdat ik een paar mooie (en dure) Nikon-lenzen bezit.

Het eerste wat opvalt als je de camera oppakt is de robuustheid van de magnesium body; in combinatie met de fraaie afwerking en de grote knoppen geeft dit de camera een professionele uitstraling. De body is redelijk zwaar, maar dat is i.m.o. juist prettig bij het gebruik van zwaardere, lichtsterke lenzen.
De camera is snel; de 5 bps opnamesnelheid, de snelle reactietijd en de snelheid van focussen zijn ten opzichte van mijn analoge Nikon weer een stap vooruit.

Belangrijke functies (zoals modus, witbalans en gevoeligheid) zijn snel bereikbaar en niet weggestopt in een menustructuur. Dit maakt het werken met de camera prettig. Wat het menu betreft, in de paar weken dat ik de D200 bezit heb ik de uitgebreide mogelijkheden om de camera te tunen nog niet allemaal verkend, maar er lijkt niets te ontbreken. De camera is zelfs te koppelen aan sommige GPS-ontvangers.
Mijn 10 jaar oude SB25-flitser kan ik op de D200 helaas niet meer in TTL-modus gebruiken. Maar ja, de techniek staat niet stil dus dat wordt tzt een SB600 of -800.

Het...

Pluspunten

• robuust, perfect afgewerkt
  • snel en stil
  • ergonomie
  • fraai 2,5" LCD-scherm

Minpunten

• batterij is snel leeg bij gebruik LCD-scherm
  • Nikon Capture niet meegeleverd

Anoniem: 164008
23 december 2005

Nikon D200 Zwart

Ik heb de camera pas 4 dagen in mijn bezit. De beoordeling is op basis van flink wat test-shots met een Tokina AT-X 124 PRO DX 12-24mm F4 lens. Met de Nikon 18-200 lens die elk moment door Nikon geleverd kan worden verwacht ik nog betere resultaten. Met de Tokina is het namelijk nog wat stoeien met de instellingen omdat het mijn eerste asferische objectief is. De batterij blijft wat achter in de beoordeling. Dit komt doordat er wordt opgegeven dat er 1800 foto's mee kunnen worden gemaakt. In praktijk, als je regelmatig gebruik maakt van de LCD en AF meestal aan hebt, dan kom je nooit aan de 1800 shots. En dat wordt er straks niet beter op omdat de VR (vibe reduction) van de Nikon 18-200 ook voeding nodig zal hebben. Momenteel ben ik flink bezig en kom ik wel de dag door op een acculading. Daarom hoop ik straks on the move toch gemakkelijk zo'n 200 opnames te kunnen maken. Het gewicht van een powerpack met twee accu's wil ik er niet bij hebben. Dan liever een extra verwisselbare accu.

Pluspunten

• De D200 is absuluut een professionele body met zeer veel mogelijkheden en van perfecte kwaliteit. En geen bedrog in de gepubliceerde specificaties.

Minpunten

• Dit is moeilijk. De D200 voldoet aan vrijwel alle eisen die kritische (amateur, en wellicht pro-) fotografen op dit moment aan een digitale body kunnen stellen. Ook de prijs is scherp voor een camera met deze specificaties. Persoonlijk vind ik het een beetje jammer dat de bracket functie (achtereenvolgende opnamen met gecorrigeerde waarden) niet automatisch meteen het aantal benodigde shots maakt. Maar dat je zelf de ontspanknop moet indrukken om de reeks te voltooien. En dat dat AUTO ISO alleen via het menu aan of uit te zetten is. Maar deze "kritiek" weegt niet op tegen de vele uitgebreide functies die de camera wel biedt. Tenslotte is de body is iets aan de zware kant. Maar niet extreem zwaar in zijn categorie. En voor dat gewicht krijg je wel een prachtig product met ongekende mogelijkheden.

Anoniem: 164507
30 december 2005

Nikon D200 Zwart

Een waanzinnig goede en snelle camera, zeker in combinatie met de Nikkor AF Micro 60 f/2.8D en de Nikkor AFS VR 70-200 f/2.8G. De 5 beelden per seconde is zeer welkom bij fotografie bij motorraces.
De scherpte, kleuren, witbalans, focus is allemaal net even beter als de D70(s) die ik erbij heb. De kleuren zijn zeer warm, juist bij potretfotografie zeer welkom. Ook de 10 megapixel sensor zorgt voor net iets scherpere afdrukken bij 50x75 cm.
De pop-up flitser is natuurlijk ook erg makkelijk, maar voor nog beter flitswerk is de draadloze aansturing van mijn Nikon SB-600 flitser ook een handige optie. De iTTL werking is naar volle tevredenheid, waardoor over- of onderbelichting tijdens het flitsen vermeden wordt.
Er is nu in tegenstelling tot de D70(s) wel een echte USB 2.0 aansluiting, maar het snelste werkt het via een kaartlezer. Maar zodra de optionele Draadloze Transmitter WT-3 beschikbaar is, zal daar zeker gebruik van gaan maken, dan kan het kaartje gewoon in de body blijven zitten ;-)

Pluspunten

• Grip, focus, witbalans, kleurbalans, snelle focus, 5 beelden per seconde, het grote display enz.
  • Te veel om op te noemen, lees alle recensies maar.

Minpunten

• Echt negatief is er niets te melden.
  • De metalen body is natuurlijk wat zwaarder dan de kunststof D70(s), maar voelt daardoor beter in balans, vooral bij de AFS VR 70-200 f/2.8G.

F.Flinstone Newbie
21 januari 2018 Product gekocht

Nikon D200 Zwart

Ik ervaar een zeer professioneel toestel sinds 2002 al in mijn bezit en makkelijk in zijn bediening door door de knopbedieningen waarmee je diverse professionele instellingen verkrijgt. Het is een zeer betrouwbaar toestel.

Pluspunten

• Professionele kwaliteit
  • Makkelijk menu
  • Eigen voorinstelling menu's mogelijk

Minpunten

• Geen minpunten

Anoniem: 939609
29 juli 2017 Product gekocht

Nikon D200 Zwart

Op zich een prima camera maar de menu's zijn dramatisch slecht doorzoekbaar. Gericht op semi-pro is dit enigszins te verwachten maar op een gegeven moment word het "over the top".

Pluspunten

• Perfecte bouwkwaliteit
  • Gericht op semi-pro

Minpunten

• Ergonomie (menu's)

3 van 5 sterren (Voldoende)
uname -r
10 november 2012

PageFault
18 juli 2011

Nikon D200 Zwart

Heb jij ook een Nikon D200 Zwart?