Na mijn fiasco met de Samsung 960BF (overshoot van 3FPS) was ik toe aan een nieuwe TFT, mijn 22 Inch CRT meenemen ergens naartoe is nog steeds niet bepaald handig te noemen..
Ik koos wederom voor 19 Inch, een fijn formaat voor een TFT en ik gebruik al vaker de 1280x1024 resolutie, dus dat ben ik gewent.
Mijn doel was om een goedkope, 19" TFT te vinden met weinig ghosting voor zover mogelijk.
Die heb ik gevonden in deze Philips 190C6FS.
Ik gebruik als videokaart driver forceware 91.31 samen met Ultramon voor horizontale desktop.
Draai dit op 1280x1024 @ 75hz 32bits in spellen speel ik hier ook mee,
dat is het handige van Ultramon, je kan per monitor specifiek de refreshrate instellen en ook bij verandering van resolutie detecteerd...
reden van aanschaf was het kapot gaan van 17 inch CRT
zeer goed beeldscherm, werkt fijn. helder beeld. en stabiele voet. wel veel warmte onwikkeling.
autocalibratie werkt perfect bij mij, en geen dode pixels. nog nooit iets mis mee geweest en dat voor een relatief lage prijs voor een 19"monitor.
enigste nadeel wat ik kan bedenken is de verkleuring bij een andere inkijkhoek.
foto en video wordt heel mooi weergeven(DVD mooier als op simpele TV). ook goed mee te gamen door lage reactietijd. werkt ook goed met mediacenter samen, tv kijken levert ook goed beeld.
knoppen zijn niet echt geweldig groot en voelen niet zo goed aan.
kortom een echt goede prijspakker die echt niet zo aanvoelt. maar denk er wel overna bij aanschaf van een groot scherm dat hogere resolutie meer van je computer vraagt.
Inleiding
Me oude scherm Iiyama HM704UTCa (CRT 17 Inch) begon rare kuren te vertonen. Flikkeren van het beeld, geen osd meer etc.
Zoals elke aankoop waarvoor ik flink in mijn buidel moet tasten, ging ik eerst reviews zoeken en schermen bij een aantal winkels bekijken.
Mijn eisen waren een 19inch TFT, en hij moet weinig ruimte in beslag nemen (maar dat doen ze in principe allemaal).
Na een kleine week heb ik besloten om voor de Philips 190C6FS te gaan. Deze heeft mijn inziens de beste prijs / kwaliteit verhouding.
Kleurweergave
De fotos en films die ik tot nu toe heb bekeken zien er erg goed uit. Voor het weinige photoshop wat ik doe, vind ik de kleuren ten opzichte van mijn oude CRT minstens net zo goed. Ik moet er wel bij zeggen dat ik geen expert ben op het gebied van de kleurweergave.
Je kunt ook de smartcontrol /auto functie gebruiken. Bij mij werkte dit echter niet echt optimaal vandaar dat ik alles handmatig heb ingesteld.
Ghosting
Ikzelf heb nog geen ghosting gezien. Het is mij in ieder geval nog niet opgevallen. Ik heb diverse DVDs gekeken en Battlefield 2 erop gespeeld. Ik had verwacht dat de ghosting erg zou opvallen omdat ik van CRT naar TFT ben gegaan, maar ik heb er dus niks van gemerkt....