Dutchiee.tv schreef afgelopen jaar 4 reviews, waarvan 100% gesponsord.
Niet lang geleden bracht Denon de nieuwe CEOL uit. Een boekenplank audioset die best staat in menig huishouden. Hoe de CEOL N10 bevalt, ik zoek het uit!
Pluspunten
Zeer helder geluid
Low, mid en high komen voor een boekenplank set echt bijzonder goed door!
Erg gemakkelijk in gebruik
Via HEOS is er nog een hoop af te stellen
Mogelijkheden tot MP3 CD’s en FM/AM radio
Minpunten
Geen DAB+
Met 450 is het geen goedkope set, maar ook geen hele dure set
Mooie compacte set met goed geluid en gemakkelijk streamen.
Pluspunten
Geluid
Compact en mooi
WiFi en Bluetooth streamen
Goede app die veel muziekdiensten ondersteunt.
Minpunten
Internet radio alleen TuneIn. Nou had ik al een TuneIn account dus voor mij niet bezwaarlijk en anders kun je met Bluetooth natuurlijk streamen wat je wil maar toch een beetje beperking.
Wie een kleine, sterke en goed klinkende alleskunner zoekt voor niet te veel geld kan met de Denon Ceol prima uit te voeten. De unit is krachtig genoeg om bijvoorbeeld een paar B&W 606 S2s aan te sturen. Je kunt er Amazon HD 192kz bestanden naar streamen via de Heos App, je kunt er een USB in pluggen met 192kz FLAC bestanden etc. Mogelijkheden genoeg. Tuurlijk kan het beter als je meer geld uitgeeft maar voor deze prijs krijg je een erg goede unit. De standaard speakers klinken redelijk maar vergis je niet, als je hier betere speakers aan hangt dan heb je gelijk een hele, hele mooie set met een mooie minimalistische unit die acteert als streamer, cd speler etc. Ook kun je een platenspeler of een andere externe geluidsbron aansluiten en een Sub. Enige verschil met de N11 is dat deze geen DAB heeft.
Klinkt geweldig, zelfs/vooral met mijn antieke Philips speakers. Ziet er netjes uit.
Werkt helaas niet goed samen met Sony Bravia: die triggert de "TV Input" zelfs als die standby staat. Dit schijnt een Sony issue te zijn.
Een iets meer uitgebreide equalizer zou leuk zijn.
Pluspunten
ondanks de minpunten heb ik er geen spijt van
Minpunten
kan geen gain/volume per kanaal instellen
favoriete zenders onthouden alleen via HEOS accoun
de tiptoetsen op de bovenkant zijn wel erg lastig te zien
Dit product is echt een alleskunner. Cd's afspelen (en ja die heb ik nog veel :) internetradio en ook nog alles kunnen streamen via HEOS. Dat is overigens erg gemakkelijk via de HEOS app. En ik kan dus uitbreiden met een extra multiroom speaker wanneer ik wil.