Gemiddelde gebruikersscore
Achtergrond Omdat mijn Microsoft Natural Keyboard (1e editie) hard aan vervanging toe was wegens slijtage en erg verkleurd plastic door zeer intensief gebruik ben ik op zoek gegaan naar een nieuw toetsenbord. In eerste instantie ging mijn interesse uit naar een ergonomisch keyboard zoals mijn Natural Keyboard ook was. Doordat de meest recente editie uit de Natural Keyboard reeks erg moeilijk leverbaar was op dat moment moest het een niet ergonomisch toetsenbord worden die dienst kon doen totdat ik een Natural Keyboard zou kunnen kopen voor een goede prijs. Intussen is er veel tijd voorbij gegaan en heb ik nog steeds geen nieuw Natural Keyboard gekocht. Hier is slechts 1 simpele reden voor: het Microsoft Comfort Curve 2000 toetsenbord...
Inleiding Na ruim een jaar naar tevredenheid deze ram-plank gebruikt te hebben, is het tijd voor een bescheiden review Voorheen was ik altijd groot fan van mijn Logitech UltraX, maar mijn exemplaar was na een jaar of twee eigenlijk wel versleten en aan vervanging toe. Op aanraden van een collega bij de computerwinkel waar ik werkte, heb ik toen niet een nieuwe UltraX gekocht, maar gekozen voor de MS Comfort Curve 2000. (vanaf nu afgekort tot CC) Algemeen De CC is een redelijk simpel toetsenbord van Microsoft, dat je voor tussen de 15 en 20 euro kan krijgen. Het is geen toetsenbord met allerlei fancy extra's als programmeerbare knoppen, lcd-display en scroll wiel, maar gewoon recht-toe-recht-aan. De enige extra knoppen op...
Ik heb kortgeleden een Microsoft Comfort Curve 2000 aangeschaft, voornamelijk omdat ik een soldeerbout op mijn oude keyboard had laten vallen (vinden keys niet echt leuk) en omdat het een fijn keyboardje is.
Ik had er al eerder mee gewerkt op mijn stage waar we ze een tijdje als proef hebben gehad, en ze bevallen me prima.
De Comfort Curve is een keyboard dat niet helemaal rechtoe-rechtaan is zoals veel tikplanken, maar het typeoppervlak staat iets gebogen. Hierdoor vind ik het fijner om ermee te werken, omdat ik mijn handen er wat makkelijker neer kan zetten. Het werkt fijner dan een natural keyboard, omdat je je handen op een normale manier moet houden, iets wat niet het geval is met een natural waarbij je je handen mijn insziens te hoog hebt staan.
Het keyboardje is een degelijk ding, en de toetsen voelen lekker aan. Ze tikken niet te luidruchtig en het is een keyboard waar je makkelijk lange stukken tekst op kan tikken zonder problemen. De toetsen zijn iets dikker dan die van een keyboard, maar dunner dan die van een standaard keyboard. Ze drukken op een prettige manier in waardoor je niet het idee hebt te moeten rammen op het ding, maar wel de feedback krijgt die je van een keyboard mag verwachten, wat bij notebook keyboards...
De toetsen liggen wat meer verzonken, waardoor het meer voelt als een laptop toetsenbord, maar breder. Persoonlijk vind ik het erg fijn, want daardoor is de toetsaanslag ook lichter. Verder zijn de indeling en d ruimte tussen de toetsen van dit toetstenbord het meest als bij een traditioneel rechthoekig toetsenbord.
Na meerdere Logitech cordless desktops toch maar weer een keyboard met draad gekocht omdat ik het keyboard toch bijna niet verplaats en nu dus geen batterijen meer hoef te gebruiken
Het comfort curve keyboard bevalt prima. Omdat de ergonomie beter is dan met standaard toetsenborden heb je een relaxtere stand van je handen. Je hoeft eigenlijk niet te wennen aan de iets andere stand van de toetsen, het voelt meteen prettig.
Verder zijn de toetsen lekker stil (behalve de spatiebalk, die lijkt wat losser te zitten en maakt daarom iets meer geluid).
Aangezien ik binnen afzienbare tijd een laptop koop (binnenkrijg) ben ik al een tijdje bezig randapparatuur te kopen, na de luidsprekers, de muis, de monitor en nu het toetsenbord. Waarom een extern toetsenbord op een laptop? Dit is redelijk simpel, ik wil er op kunnen werken alsof het een gewone desktop computer is maar aangezien ik ga studeren zal ik af en toe moeten sjouwen naar huis, de universiteit en de studentenkamer. Daarnaast werkt een extern toetsenbord ook lekkerder. De criteria • USB, standaard zit het op een dockingstation (ook met ps/2) maar af en toe...
Mijn vorige toetsenbord was kapot gegaan nadat ik er glas wijn over had gegooid. Omdat ik niet kan uitsluiten dat dit vaker gebeurt, wilde ik een goedkoop bordje. Deze was nog geen 15 euro en dat vind ik weinig geld voor een fijn toetsenbord als dit. Hij typt gemakkelijk, geen weerstanden, stugge toetsen of te kleine toetsen. Ook is die lekker stil tijdens het typen.
Daarnaast zit er nog een klein mulitmedia gebeuren op. Persoonlijk vind ik dit overbodig maar omdat het klein is stoort het niet.
Verder vind ik het opvallend dat je voor minder dan 15 euro al een toetsenbord hebt dat ergonomisch aangepast is. Er zit een kleine draaiing in het bord en dat maakt het typen prettiger.
Tenslotte ziet het bord er mooi strak uit. Ik kan het iedereen aanraden die een toetsenbord zoekt en niet per se een draadloos bord wil of een grote hoeveelheid multimedia toetsen.