Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Inleiding Deze kaart is natuurlijk grotendeels identiek aan de X-Fi Music met als extra de frontbay. Hiermee zijn bijna alle minpuntjes qua aansluitmogelijkheden wel van de Music opgelost, al blijft het minder fraai snoeren draden voor je computer te hebben lopen. Gebruiksdoelen Deze kaart kent een nogal brede doelgroep met in de software (komt later) voor elke doelgroep een profiel: - muziekweergave van CD’s, MP3’s e.d. (de SACD mogelijkheid van de Audigy2 is helaas vervallen) - geluid bij films (allerlei surround formaten en diverse trucjes voor surround simulatie) - audio opname en MIDI opname - game ondersteuning Ik ben een verstokte audiofiel met een beamer, dus voor mij alleen muziekweergave en film.

Pluspunten

• de naam muziekkaart waardig
  • goede ondersteuning van Dolby en DTS varianten
  • minimale installatie mogelijk; geen blowware en toch volledige functionaliteit

Minpunten

• de front-bay voor de missende aansluitingen op de achterkant blijft een doekje voor het bloeden
  • geen firewire aansluiting meer
  • Linux ondersteuning is slecht

28 juli 2006 Rapporteer

Sinds twee weken in het bezit voor onze hobbystudio. Mijn vriendin haar stagepiano, microfoon en gitaar aangesloten en mijn electronische drumstel via een mengpaneel en de opname kwalteit is een stuk beter dan mijn vorige Soundblaster Live.

De kaart is geplaatst in een celeron 2.4 machine, en met de creative opnameprogramma's en software als adobe audition merk ik geen haperingen. Vandaar processorbelasting op acceptabel gezet, geen idee hoe dit met games zou zijn, helaas gebruiken we het systeem daar niet voor.

Pluspunten

• Een berg aansluitmogelijkheden. De frontbay is echt een uitkomst!
  • De software is erg uitgebreid. Er wordt zelfs gevraagd of je de installatie wilt toespitsen op gamen, film of het opnemen van muziek. Zeer directe opnamen door ASIO.

Minpunten

• Toch wel een overcompleet softwarepakket. Na de installatie zit je met een berg programma's en extra's als een toolbar op je desktop die je weer uit kunt gaan zetten.

17 januari 2011 Rapporteer

Creative X-FI Platinum 7.1

Heb jij ook een Creative X-FI Platinum 7.1?