Gemiddelde gebruikersscore
Deze printer is inmiddels alweer een tijdje in gebruik, ik ga dan ook geen lange review schrijven. Ik verwacht wel dat Canon in de serie opvolgers weinig heel spannende nieuwigheden heeft geintroduceerd, dus een review kan in elk geval geen kwaad.
Mogelijkheden
Deze printer was toen hij net op de markt kwam vrij revolutionair: een printer voor 140 euro met een groot aantal mogelijkheden. Papier gaat de printer in vanuit een cassette of een invoertray aan de bovenkant. De cassette gebruik je voor gewoon A4-papier, en de bovenste input kan van creditcardformaat tot aan A4-papier slikken. En de printer kan automatisch dubbelzijdig printen vanuit beide papierinvoerlades, einde aan het gedoe met handmatig dubbelzijdig afdrukken.
Ook...
Deze printer heb ik gekocht op een computerbeurs, ergens in september 2007. Dit omdat de printer de perfecte featureset aan boord heeft én dat er goedkope namaakcardgidges in omloop zijn. De printer heb ik destijds gekocht voor precies 100 euro. Een nette prijs.
De printer wordt hier voornamelijk gebruikt voor de PictBridge functie in combinatie met een Canon Digital Ixus 70. Dit werkt perfect en vlekkeloos. Omdat de printer twee papierladen heeft, is de keuze gevallen op deze printer.
Mijn vorige printer was een HP DeskJet 5550. Deze kon al fantastisch foto's afdrukken, maar helaas zijn de inkjetpatronen voor de HP-printers erg duur, en is het navullen nu niet echt je-van-het om het zo maar te zeggen (De kwaliteit gaat bij het navullen...
Sinds enkele dagen ben ik in het bezit van een Canon Pixma 4200 printer, als vervanging voor mijn zeer oude Hewlard Packard Deskjet 610C. Het feit dat de Canon CD's kan beprinten en ook standaard dubbelzijdig kan printen deed mij besluiten deze printer aan te schaffen. Daarnaast waren natuurlijk de lage gebruikskosten en de aanwezigheid van pictbridge prettige bijkomstigheden.
In de doos
De printer wordt netjes verpakt geleverd, inclusief twee quickstart gidsen, een CD met drivers en software, een proef pakketje foto papier (5 stuks, 4x6 inch), CD print lade en tweede cassette voor een papier voorraad. Prettig is dat de voeding in de printer zit ingebouwd, zodat je alleen een snoer (meegeleverd) op de vloer hebt liggen. Onprettig verrast was ik door het feit dat er geen USB kabel (A->B male) meegeleverd wordt! Ook is het jammer dat er geen papieren handleiding wordt meegeleverd: die staat op CD en is 20 MB groot. De quickstart guide is in het Nederlands en goed leesbaar. Ook de online handleiding is in het Nederlands, uitgebreid en goed leesbaar, maar toch is van een scherm lezen minder comfortabel, bovendien kun je het niet naast de printer houden terwijl je aan het installeren bent.
Software
De installatie...
Omdat mijn laserprinter (Laserjet 5N, voor een appel en een ei overgenomen) de geest aan het geven was, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe printer. Goedkoper printers geven meestal hoge afdrukkosten (en zwak plastic behuizingen), dus een printer in de prijsklasse >¤100 zat er wel in. Ik had wat ervaring met de iP5000, welke ik erg nette (snel en mooi) resultaten had zien leveren, en na het lezen van de review van Canon's (en HP's) nieuwe modellen (linkje naar THG) was het vrij duidelijk: de iP4200 is in feite wat de oude iP5000 was, en de nieuwe iP5200 is in feite weinig meer dan een snellere iP5000. De behuizing is steviger dan die van de...
De installatie is eenvoudig, het produkt oogt heel degelijk (zoals bijv. controlelampjes die aangeven of de cartridges goed zijn geplaatst).
De printkwaliteit is goed, niets op aan te merken. Een echte topper is de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen, wat voor mij de reden was om hem te kopen. De printer spuugt een pagina uit, laat hem even liggen (inkt drogen) en trekt hem vervolgens weer naar binnen. Je hoeft er dus niet naar om te kijken.
Foto's printen is net zo gemakkelijk als het uitprinten van gewone documenten, zeker met de bijgeleverde software. De kwaliteit van de foto's is gewoon goed. Leuk extraatje: in de doos zat een proefpakketje 10x15 cm fotopapier, zodat je direct aan de slag kunt.
Het zal geen topprinter zijn voor de zeer veeleisende gebruiker. Voor een gewone veeleisende thuisgebruiker zoals ik voldoet hij prima, zeker voor deze prijs.
Na lang zoeken en overwegen heb ik voor deze printer gekozen. De voornaamste reden voor de aanschaf was het inktverbruik en de kosten van de cardridges. Voorheen had ik een printer die achterlijk veel inkt gebruikte en waar ik ¤30,- voor een cardridge betaalde, daar moest dus verandering in komen. De IP4200 werkt met gescheiden cardridges (zwart, geel, blauw en rood) zodat je niet een complete cardridge hoeft te vervangen als 1 van de kleuren op is, dit scheelt behoorlijk in de kosten. Ook zijn de originele cardridges behoorlijk goedkoop, zeker in vergelijking met mijn vorige printer. Er zit 13ml inkt in de 4 cardridges en er zit ook nog een extra grote 26ml cardridge in voor zwart. Voor een compleet setje (totaal 78ml. inkt) betaal...
De Pixma IP4200 is een zeer goede printer.
de kwaliteit is perfect met foto's en ook bij gewone kleuren afdrukken met tekst.
de snelheid vind ik zeer goed want ter vergelijking met mijn vorige epson foto printer is deze veel sneller.
de drivers en extra programma's werken goed samen met de printer en het printen van foto's is op deze manier erg makkelijk.
de printer heeft ook een groot voordeel met de losse inktcartridges zodat je niet meteen alle kleur hoeft te vervangen als bijvoorbeeld de blauwe inkt op is.
ik ben zeer tevreden over de printer en raad hem zeker aan als je op zoek ben naar een kwalitatief goede foto printer.
Na gedegen onderzoek bleef ik op deze printer uitkomen als perfecte printer, omdat ik een printer met een hoge resolutie wilde om foto's mooi uit te printen en met losse inkttanks voor de kleuren, zodat ik niet de hele cartridge moet vervangen als 1 van de kleuren op is.
Ook vind ik het belangrijk dat de cartridges niet zo duur zijn (in vergelijking met HP bijvoorbeeld) dat ik zelf navulsetjes moet kopen en daar mee gaan klooien, ik heb hier niet zo'n goede ervaring mee namelijk.
Dat de Canon printers bovenaan de lijst staan bij de Consumentenbond (test februari 2005) gaf voor mij de doorslag.
Ik heb deze printer net gekocht door de vele positieve reviews op kieskeurig.nl. Ik was opzoek naar een vervangende printer voor mijn HP656c (alweer een paar jaar oud en kwaliteit werd minder!). Ik zocht een printer voornamelijk om tekst mee te printen, niet speciaal voor foto's etc. Deze printer viel op omdat deze dubbelzijdig kan afdrukken!
Ik heb hem net binnen, installatie was even goed lezen (was ook lang geleden dat ik een printer moest installeren) maar wel zeer duidelijk. Wat mij echt zeer positief verrast is de kwaliteit van een foto, er zijn 5 velletjes fotopapier bijgeleverd, voor de grap een foto uitgeprint en dit ziet er echt super uit!! Wat ook erg handig is is dat er een papiercassette bijzit waar je je standaardpapier in kan doen!! Ik kan niks zeggen over snelheid/verbruik etc, want daar heb ik hem te kort voor!