![]() |
Best Buy Guide - Moederbord Best Buy Guide - De beste AMD-socket AM4-moederborden In deze Moederbord Best Buy Guide zetten we de beste socket AM4-moederborden op een rij. Welk moederbord moet je hebben voor een Ryzen 3000- of 5000-processor? |
Klein en bijzonder fijn en redelijk compleet mainboard.
Aanrader voor ITX systeem bouwers die een degelijk en klein systeem willen.
Eerste was DOA, hoop verspilde moeite. Tweede werkte wel. Ten tijde van de aankoop was er PCIe 4.0 ondersteuning maar later weer verwijderd op laste van AMD, onacceptabel om zo'n belangrijke feature weg te halen, dit was juist één van de koop factoren.
Leuk bordje en ondanks het kleine formaat toch redelijk makkelijk bouwen. Wifi werkt prima. Erg goed voor een HTPC en prima voor een kleiner game PC, maar let dan wel op je temps.
Voor de prijs een zeer deftige kwaliteit. Ideaal voor een niet te grote PC te bouwen, wifi ontvangst is meer dan OK, en met de Ultra Fast Boot is je PC sneller opgestart dan je je monitor kan aanzetten.
1 minpunt: slechts 1 CPU-fan en 1 system-fan.
Geen fijne ervaringen gehad met de eerste keer dat ik het moederbord had gekocht, ik kwam bijna nooit langs POST en hij viel soms uit. Terug gestuurd en een nieuwe ontvangen en toen deed hij het goed. in combinatie met Ryzen 2700
Goed bordje met handige plaatsing van de M2. De latency is gemiddeld, maar geen hinder ondervonden in games en series/films. Jammerlijk geen bios flashback.
Setup:
Gigabyte Aorus B450 I Pro Wifi,
AMD Ryzen 5 2400g,
8GB Corsair Vengeance LPX (CMK8GX4M2B3000C15),
wraith stealth koeler past net, zelfs met low profile geheugen.
ziet er prima uit met de heatspreaders en word niet te warm (nog niet overgeclocked), zelfs niet naar een uur lang stresstest.