Android One moet gebruikers een telefoon geven zonder bloatware en met snelle updates. Er zijn steeds meer van deze telefoons. Wij zetten er drie van rond de 200 euro op een rij.
Wat een bang-for-buck telefoon! Voor nog geen tweehonderd euro krijg je een Android-One toestel met grote accu met een premium feel. Ik ben absoluut fan!
Pluspunten
Grote accu
Android One
Premium afwerking
Lage prijs
Efficiente turbocharging
Dualsim
Headphone-jack
Minpunten
Zwaar en iets breder dan vergelijkbare modellen
Geen NFC
De camera presteert matig eens de omstandigheden niet meer optimaal zijn
De snapdragon 625 processor laat niet toe veeleisende games te spelen
Dit is een goed toestel. Ik heb dit toestel 2 jaar en het beviel me aardig goed. De reden dat ik dit toestel heb weg gedaan heb is dat het geen NFC heeft. Een goed toestel voor de prijs die ik er voor heb betaald.
Telefoon gekocht via Banggood met kortingscode. Telefoon kwam snel en werkte eerste 9 maanden goed. Daarna ging scherm kapot. Hoewel een jaar garantie op Xiaomi telefoons, gaat garantie-aanvraag via Banggood erg stroef. Er wordt beperkte vergoeding geboden, helaas erg slechte service.
Als opvolger van m'n LG 986 (5jaar) nu 4 dagen in gebruik.Ik ben een matige mobiel gebruiker. Bellen, app, Twitter en Nu.nl gebruik ik het meest. Een belangrijk punt was de accucapaciteit. Nu eerst ervaring opdoen. (Oh, na 4 dagen nog steeds op 1e acculading)
Een bruikbare android telefoon voor weinig. Opvallend positief: uitstekende accuduur en elke maand updates. De camera is bij weinig licht matig, als je dat accepteert een prima telefoon.
Voor de prijsklasse is de Xiami mi a2 lite een aanrader, het is een zware jongen maar dat is niet perse een nadeel. De accuduur en de snelheid zijn 2 enorme voordelen en de vingerafdrukscan op de achterkant is naar mijn mening fijner dan eentje aan de voorkant. Camera matig...
Zonder simkaart opgestart. Inlog protected wifi-router probleemloos, waarna auto-update Android 8.1 naar 9. Maar daarna wifi-inlog onmogelijk: eindeloos " connecting-saved-connecting.. ". Factory-reset bleek zinloos. Wat wel hielp: inlog op een unprotected wifi-router (dus zonder wachtwoord) zoals "wifi-in-de-trein". Na die 1e keer gaat inloggen ook op protected wifi nu probleemloos.
Pluspunten
Werkt met Android 8.1 out-of-the-box prima
Minpunten
Automatische update naar Andoid 9 kan herstart probleem geven.
Erg tevreden met deze telefoon! Ik zocht een niet al te dure telefoon die up-to-date was én een goede accu hard, en dat heeft deze telefoon allebei. Hij is stevig en werkt tot op heden prima. Voor deze prijs kan je niet veel beter krijgen, lijkt mij.
Pluspunten
Degelijk
Lange accuduur
Snel
Veel opslag
Touchscreen reageert goed
Up-to-date (Android One)
Vormgeving
Speakers
Minpunten
Net iets te groot om comfortabel in broekzak te dragen
Soms heeft hij moeite met het vinden van wifi-netwerken
Prima telefoon, je krijgt veel waar voor je geld aangezien de telefoon nog geen 200 euro kost. Accuduur is super, kan makkelijk 2 dagen mee. Camera is wat minder maar voor deze prijs is dit prima.
Leuk toestel. De batterijduur is enorm. Gaat 3 dagen mee. Wat een verschil t.o.v. mijn Samsung S6. Cameralens steekt uit en was bij mij na 2 dagen al gebarsten. Reparatie wordt moeilijk. Slechts 1 winkel in NL durft het aan om deze lens te vervangen. Scherm is overigens zeer krasgevoelig.
Ik kan dit product iedereen aanraden. Voor een zeer goede prijs krijg je een zeer degelijke en snelle telefoon. Het enige nadeel is de camera in schemerige situaties (oordeel zelf op gsmarena.com), maar ik kan er goed mee leven en er staan zeer veel pluspunten tegenover.
Pluspunten
Android One
Accutijd (2 dagen lukt makkelijk)
Vingerafdrukscanner snel
Ondanks 5,84" scherm toch nog handzaam formaat telefoon
Bluetooth-verbinding stabiel
Meegeleverde beschermhoesje
Ligt lekker in de hand (ondanks/dankzij wat hogere gewicht)
Nabijheidssensor om scherm uit te schakelen als je belt werkt goed
Minpunten
Verbinding met 5GHz-netwerk maken duurt soms wat lang
WiFi signaalsterkte iets minder dan mijn vorige telefoon (Galaxy S5)
Vingerafdrukscanner op de achterkant is wat onhandig als de telefoon op tafel ligt
Automatisch aanpassen schermhelderheid wat onrustig
Korte review:
Heb dit toestel nu een dag, en voor de prijs denk ik niet dat er veel beters te vinden is.
Stuk sneller dan mijn iPhone 6s (en zelfs dan mijn Samsung Galaxy S6 Edge)
Accu is top, camera minder, daar moet je hem niet voor kopen.
Pluspunten
Accu
Snelheid
Prijs-kwaliteit!
Scherm formaat
Minpunten
Micro-USB ipv Type C
Camera is matig (maar wel in verhouding met de prijs)
Korte review: zeer goede prijs-kwaliteit telefoon. Heb hem nu 3 maanden in gebruik en ben erg blij met deze telefoon. Batterij gaat twee volle dagen mee bij normaal gebruik
Mooie telefoon om te zien. Voelt stevig en zelfs high-end aan.
Vliegt lekker soepel door de apps heen en android-one is echt geweldig.
Er zit een bumpercase bij, dit vind ik zelf veel meer waard dan een koptelefoon (deze zit er niet bij).