MSI X470 Gaming Plus

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties Socket AM4 • ATX • AMD X470 chipset - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de MSI X470 Gaming Plus. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
4
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
johan501 8 december 2018 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Het is een geweldig moederbord met genoeg opties voor een niet al te dure prijs. Ook het bios is lekker soepel en overzichtelijk. Bij sommige andere merken is dat toch helaas anders. Ik zou dit moederbord aan mensen aanraden als ze er €129 voor over hebben.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • 2x M.2 (1x PCI en 1x sata m.2)
  • 6x Fan headers
  • 4 RAM sloten
  • Bios is duidelijk en muis gaat lekker soepel
  • Mooie kleur combinatie
  • 7.1 audio aansluitingen
  • Heatsinks op VRM's en Chipset

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 5

0
ataristadept 30 december 2021 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

goede instapkoop voor de overklok-gamer

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • tweakable/overklokbaar tot en met
  • regelmatig updates en daardoor bijna nooit gedoe

Minpunten

  • indeling soms onhandig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 3

0
KaleMarcus 4 december 2019 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Prima moederbord tot het voor een paar weken geleden het ineens kuren kreeg!

Pluspunten

  • Goede kwaliteit afwerking
  • Voldoende SATA en M.2 aansluitingen
  • Leuke RGB Leds
  • Compatibel met Ryzen 2 en 3 gen
  • Alles goed bereikbaar op het bord
  • Uitgebreide en goed leesbare handleiding
  • Lage bedrijfstemperatuur (<30°)
  • Voldoende uitbreidingsmogelijkheden

Minpunten

  • Na een jaar ineens kuren, BIOS niet bereikbaar

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Layout Score: 5

attacker112 3 juli 2020 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Goed moederbord vind het alleen jammer dat er een lange bios boot tijd bij zit :/

Pluspunten

  • RGB
  • Design
  • Supported pcie

Minpunten

  • boot tijd

Eindoordeel

Score: 4
robinfct2000 24 maart 2020 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Als je een iets duurdere am4 moederbord wil is dit een goede, overclocken is natuurlijk geen probleem. Het ziet er mooi uit, werkt goed en voelt stevig aan.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • am4

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Tim132 11 december 2019 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Prima en niet te duur, doet wat een moederboard moet doen!

Pluspunten

  • Niet te duur
  • Strak design

Minpunten

  • Design is kwestie van smaak

Eindoordeel

Score: 5
Gabriel19 13 september 2019 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

1 van de goedkoopste x470 moederborden die je kunt krijgen. Hij is mooi en werkt goed.

Pluspunten

  • Mooi
  • x470
  • 6 sata

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
arnkanters 14 juni 2019 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

eigenlijk heb ik bijna geen problemen met dit bordje het heeft veel meer features dan B350 en overclocked ook iets verder maar na een bios update wil de raid controller niet meer starten (al alles aan gedaan om weer werkend te krijgen maar niets werkte)

Pluspunten

  • X470 chipset
  • redelijke prijs
  • 2x M.2 slots

Minpunten

  • minder mooi dan gaming pro
  • raid controller werkt niet meer na bios update
  • 2de Gen ryzen support

Eindoordeel

Score: 4
Beroepskech 17 april 2019 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Prima Moederbord, ook erg geschikt voor overclocken. Jammer dat er maar een M.2 aansluiting zit met PCIe 3.0 x4, de 2e M.2 slot is namelijk een PCIe 2.0 x4. Verder is fijne moederbord om mee te werken, en het design is ook top.

Pluspunten

  • Mooi
  • LED
  • Hoge qualiteit
  • Goed voor Overclocken

Minpunten

  • 1x M.2 PCIe 3.0 x4
  • geen SLI / CrossFire

Eindoordeel

Score: 5
ReclaimerNNewbie 21 februari 2019 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Perhaps the best x470 motherboard in this price range. Changed from a Gigabyte with weak Vrm's for an 8 core Ryzen. This MSI motherboard has enough vrm power for an 8 core cpu. A nice review here about this motherboard vrm and temperatures: https://www.youtube.com/watch?v=7wW1lAbgBZw

Pluspunten

  • good power design
  • Reliable Bios
  • System stability
  • Ram compatibility

Minpunten

  • useless leds on the back

Eindoordeel

Score: 5
Timba- 1 november 2018 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Gebruik geen pbo (precision boost overdrive) overklok op dit bord, het heeft namelijk geen offset voltage settings. Verder een goed bord, prima 4 fase vrm met degelijke heatsink, fijne bios, etc etc.

Pluspunten

  • Kwalitatief goed voor de prijs

Minpunten

  • Geen offset voltages

Eindoordeel

Score: 3
zxatir 26 oktober 2018 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Dit is een prachtig moederbord voor een laag prijsje maar presteerd hetzelfde als elk ander X470 moederbord.

Pluspunten

  • goede bouwkwaliteit.
  • makkelijk overklokken.
  • sterk met staal versterkte PCI-e slot.
  • genoeg usb poorten.
  • goede audio.
  • BIOS ziet er mooi uit.
  • Veel ruimte voor latere upgrades
  • Mooie RGB Lichtjes

Minpunten

  • lastige BIOS als het je eerste keer is.
  • een beetje verwarrend welke CPU power port te gebruiken
  • lampjes boven de RAM slots blijven altijd rood (geven aan welke slots populated zijn met werkende sticks)

Eindoordeel

Score: 5
frankspijker 6 juni 2018 Product gekocht

MSI X470 Gaming Plus

Heb het moederdbord pas net. Het is een mooi ding en werkt zoals hij hoort te werken. Zal na langer gebruik meer toevoegen aan de review.

Pluspunten

  • Simpele LED's met effecten en 6 kleuren
  • Fijne BIOS
  • Scherpgeprijst

Minpunten

  • Geen Dual-Bios
  • Geen SLI support
  • Minder mooi dan de Gaming Pro

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een MSI X470 Gaming Plus?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee