Gemiddelde gebruikersscore
De makkelijkste manier om 750 euri door de pot te spoelen.
Mooie belofte; Het Nieuwe Nokia (HMD) met Android One. Het is echter een totale teleurstelling geworden (ook in winkel trouwens).
Onbruikbaar toestel, black screen of dead bij bellen. Zoek met Google op Nokia 8 black screen en je weet genoeg.
Mooie telefoon, stijlvolle stevig aanvoelende behuizing, wel kwetsbaar voor stoten/vallen door al het glas. De randen voelen vreemd 'scherp' aan. Geen 3,5mm jack en geen microSD zijn minpunten. Wel USB-C oordoppen meegeleverd en een USB-C->3,5mm jack verloop. Camera schiet prima plaatjes, niet zoals de beste smartphone camera's maar zeker bovengemiddeld.
Fijn en snel toestel met veel scherm tov de totaalafmetingen. Voelt degelijk aan. Android One werkt super. Alle rommel die andere fabrikanten op je telefoon zetten kan ik missen.
Je kunt bijna nergens het gewicht van het toestel vinden. Mijn keukenweegschaal geeft 176 gram aan.
Uiteindelijk de overstap gemaakt van W10M naar Android, maar wel met behoud van draadloos opladen en long term support OS (AndroidOne).
Door het gebruik van SquareHome2 launcher heb ik de look-and-feel (en de live tiles) van W10M voor een groot gedeelte kunnen terughalen.
De compatibiliteit met Ford SYNC2 is uitstekend!
De eerste tweedehandse die op Marktplaats stond! €600 is toch een stukje schappelijker dan €749
Android 10 heeft deze telefoon voor mij totaal verkloot: ik kan niet meer handsfree bellen in de auto. Dit was mijn laatste Nokia!