Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Steelseries Rival 600

Prijs
Specificaties Bedrade muis met USB aansluiting en 12.000dpi sensor - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
12
Score: 4
7
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
0
+3
Dutchiee 16 november 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Dutchiee schreef afgelopen jaar 17 reviews, waarvan 47% gesponsord.

Steelseries Rival 600

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Hoort de Rival 600 erbij? Ik zoek het uit!

Pluspunten

  • Lichte muis - maar gewicht aan te passen d.m.v. gewichtjes.
  • Erg accuraat
  • Ligt lekker in de hand
  • RGB verlichting
  • Softwarematige mogelijkheden
  • DPI switch
  • Maximaal 12000 DPI
  • Hogere repareerbaarheid d.m.v. losse onderdelen

Minpunten

  • DPI switch heeft ‘maar’ 2 profielen
  • Met 75 euro, is het geen goedkope muis.

Eindoordeel

Score: 5

+3
pclinde 2 maart 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.pclinde schreef afgelopen jaar 35 reviews, waarvan 88% gesponsord.

Steelseries Rival 600

Accuraat, precisie en dat net door een extra stukje techniek? De Rival 600 van SteelSeries heeft twee sensoren, één hiervan is enkel verantwoordelijk voor de LOD instellingen. Deze combinatie werkt fenomenaal met de optische TrueMove3 (PMW3360) sensor, het beste van twee werelden!

Pluspunten

  • Accurate TrueMove3+ sensor!
  • LOD niveau van 0,5 mm is om te smullen, wat een precisie (leuk voor de low sense gamer).
  • Mooie RGB-verlichting (netjes uitgevoerd).
  • Instelbaar gewicht (van 4 tot 32 gram).
  • SteelSeries Engine 3 software werkt prettig.
  • Het ontwerp mag er zijn.

Minpunten

  • Gewichtjes verwisselen is wat onhandig.

Eindoordeel

Score: 5

+2
Rooieduvel 9 april 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Rooieduvel schreef afgelopen jaar 20 reviews, waarvan 50% gesponsord.

Steelseries Rival 600

Met de Rival 600 zet Steelseries een topmuis neer. Hij is uitgerust met twee sensoren, waarvan er 1 de LOD op zich neemt. Daarbij is de verlichting prima, instellingen snel op te slaan en is er de mogelijkheid gewicht toe te voegen. Alleen het nylon snoer ontbreekt nog.

Pluspunten

  • Heel veel opties met het aanpassen van het gewicht
  • RGB verlichting ziet er prachtig uit
  • De TrueMove 3+ sensor is erg precies!
  • Software werkt fijn

Minpunten

  • Geen nylon kabel
  • Gewichtjes zijn wat lastiger te plaatsen

Eindoordeel

Score: 5

+1
RGB_Daily 24 september 2019 Product gekocht

Steelseries Rival 600

De Steelseries Rival 600, oftewel: De beste muis van 2018. De meeste gamers kennen hem wel, de bedrade versie van de Steelseries 600 line-up De rival 600 komt met 8 kleine gewichtjes van elk 4g, daarmeen kan hem van 96g naar 128g zwaarder maken. Lees hieronder meer.

Pluspunten

  • Goede sensoren
  • Ziet er geweldig uit
  • Perfecte software
  • Licht lekker in de hand
  • Lekker lange kabel

Minpunten

  • Rubber gripdriehoekje laat snel los
  • gewichtjes zijn makkelijk kwijt te raken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Drivers / support Score: 4
Functionaliteit Score: 5

+1
Nickvdd 1 augustus 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Een erg goede muis, maar door wat denkfoutjes bij Steelseries helaas nog steeds niet perfect, een paar enkele aanpassingen in een V2 versie of dergelijke en dan zou dit wellicht wel een nagenoeg perfecte muis kunnen zijn.

Pluspunten

  • Zeer goede sensor
  • Mooie RGB verlichting
  • Goede bouwkwaliteit
  • Fijne rubber kabel

Minpunten

  • Past niet optimaal in de hand
  • Rubber aan zijkanten is waardeloos
  • Te kleine zijknoppen
  • Geen gewichtsreductie ipv RGB strips

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 3
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Drivers / support Score: 5
Functionaliteit Score: 5

+1
Ray1280 11 juni 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

De Rival 600 is een ergonomische, stevig gebouwde muis die je op veel fronten naar je eigen smaak aan kunt passen. Qua grip en duimknoppen laat hij helaas een paar steken vallen.

Pluspunten

  • Ergonomisch
  • Extreem accurate sensor
  • Goede, stevige bouwkwaliteit
  • Prettig, stevig scrollwiel met goede grip en duidelijke feedback
  • Vier volledig instelbare vol spectrum LED zones
  • Gewicht is aanpasbaar met 8 verwijderbare 4 gram gewichten
  • Micro USB kabel is modulair
  • Overzichtelijke software

Minpunten

  • DPI knop is net iets te hoog, kan in de weg zitten
  • Maar 2 DPI profielen beschikbaar
  • De 3 duimknoppen voelen fragiel aan en hebben net iets te weinig profiel
  • Gripstroken zijn te glad en bieden onvoldoende houvast, vooral bij vochtige handen
  • Derde duimknop zit te ver naar voren om gemakkelijk bruikbaar en bereikbaar te zijn

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Drivers / support Score: 5
Functionaliteit Score: 4

0
Nikau 8 juli 2019 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Ik heb deze muis nu ondertussen al een paar maanden geleden gekocht en ben er tevreden over. De sensor werkt geweldig, de muis ziet er leuk uit en de RGB is een leuke toevoeging. Ook ligt hij lekker in de hand. Maar alles veranderde toen de lijm losliet..

Pluspunten

  • Precieze censor
  • Licht fijn in de hand
  • Ziet er leuk uit

Minpunten

  • Rubberen grip (lijm) van korte levensduur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 2
Drivers / support Score: 5
Functionaliteit Score: 5

0
Fabulous Gaming 10 april 2019 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Ik gebruik de steelseries rival 600 al een tijdje hij ligt er goed in de hand. De RGB kan je makkelijk besturen via de software en de sensoren zijn erg goed

Pluspunten

  • Gewicht aanpasbaar
  • Mooie RGB
  • Fijne software
  • Extra knoppen aan de zijkant

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Drivers / support Score: 5
Functionaliteit Score: 5

ApoC 9 maart 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Comfortabele muis met een top sensor en wat mij betreft, de beste vorm die Steelseries tot nu toe heeft uitgebracht. Het gewicht van net geen 100 gram is iets fors, maar door de goede vorm en balans wordt dit goed verhuld. Paar minpunten zijn er, maar uiteindelijk wel een topmuis.

Pluspunten

  • Topsensor (336x), goed geimplementeerd
  • Fijn vorm voor palm of fingertip grip met middelgrote handen (20x10cm)
  • Prettige coating op de rug en knoppen
  • Steelseries Engine als ondersteunende software werkt goed en biedt voldoende mogelijkheden
  • RGB verlichting mooi uitgevoerd...
  • Alle knoppen voelen prettig aan, goeiet actile feedback en niet teveel travel...

Minpunten

  • ...Maar de hoeveelheid verlichting misschien een beetje overdreven voor een muis?
  • ...Maar het haalt niet het niveau van de knoppen op een Logitech 403 bijv.
  • Truemove3+ met een tweede sensor voor LOD...Zal best werken, maar voelt toch vooral heel gimmicky

Eindoordeel

Score: 5
thijscream 5 mei 2020 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Fijne muis, ligt goed in de hand. Enkel nadeel is dat de pads aan de zijkanten plakkerig aanvoelen en dat de lijm na erloop los laat. garantie is dan wel weer erg goed en je krijgt nieuwe opgestuurd na contact met de helpdesk.

Pluspunten

  • licht
  • gevoelig
  • ligt fijn in de hand

Minpunten

  • pads laten los
  • pads voelen plakkerig aan

Eindoordeel

Score: 4
jellybrah 10 april 2020 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Een degelijke muis die zeer precies is (polling) maar flink wat gebreken heeft. Na ong. 2 jaar laten de gelijmde rubbers los links en rechts (waar je pink, ringvinger en duim op rusten). Ik kan me niet voorstellen dat dit normaal is

Pluspunten

  • Accuraat
  • RGB
  • Knoppen

Minpunten

  • Gelijmde rubbers laten los
  • Duimknoppen niet heel handig geplaatst

Eindoordeel

Score: 2
RocketLeague 15 januari 2020 Product gekocht

Steelseries Rival 600

In het begin een fijne muis, maar na een paar maanden gaan de zijkant-rubbers los. Dit zie je daarom ook niet in reviews, aangezien dit later gebeurt. Koop deze muis niet, want dan moet je om de zoveel maanden de zijkanten vervangen.

Pluspunten

  • Gewichtjes instellen
  • Accuraat
  • Mooie RGB verlichting
  • Voelt fijn in de hand
  • Goede support Steelseries vervangen zijpanelen

Minpunten

  • Rubbers aan zijkant raken los
  • Basisgewicht mag lager zijn
  • Scrollwiel niet van topkwaliteit
  • Hoge prijs

Eindoordeel

Score: 2
KevinKefje 23 september 2019 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Overal een prettige muis, op 2 dingen na: 1. De kabel is rubber achtig, en glijd niet zo goed over de tafel als een nylon kabel. 2. De lijm onder de rubber grip pads is los gaan laten.

Pluspunten

  • Prettige en duidelijke software
  • RGB werkt goed
  • Muis voelt precies
  • Goede mogelijkheden voor gewicht

Minpunten

  • Geen nylon kabel
  • Slechte lijm onder grip pads

Eindoordeel

Score: 4
Quinten-_- 15 augustus 2019 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Perfect, Fijn dat je het gewicht kan veranderen goed sensoren mooie RGB.

Pluspunten

  • RGB
  • Sensoren
  • Extra knoppen aan de zijkant
  • verwijderbare kabel

Minpunten

  • Kan goedkoop aanvoelen maar ligt wel lekker in de hand

Eindoordeel

Score: 5
Critiq 17 juni 2019 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Lees maar hieronder. Poaahh wat is dit ding toch een engeltje.

Pluspunten

  • De TrueMove3+ en de extra tracking sensor mogen er zijn!
  • Extra 3e duimknop die je niet er vaak ziet
  • Kabel is ontkoppelbaar.
  • Prachtige heldere RGB
  • Mooi futuristic ontwerp
  • De nieuwe SteelSeries3 software werkt toch geweldig.
  • Gewichtjes van 4 tot 32 gram
  • Zelf een low-sense gamer dus de 2e sensor is ge-wel-dig

Minpunten

  • Gewichtjes toch wat onhanding
  • Prijskaartje
  • Geen nylon-kabel

Eindoordeel

Score: 5
Uncle Myers 13 maart 2019 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Een top product voor een top prijs! Deze muis werd mij aangeraden door een vriend en heb geen moment spijt gehad van mij aankoop. De gewichtjes kunnen uiterst gemakkelijk verwisselt worden. Daarnaast ligt de muis comvoortabel in de hand. De software is perfect alles kan aangepast worden.

Pluspunten

  • Software
  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Dubbele sensor

Minpunten

  • Draad

Eindoordeel

Score: 5
Tobiasve 29 december 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Compleet pakket met alles wat je nodig hebt in een muis. Uitstekende sensor met goede responstijd, gewicht is instelbaar van vederlicht tot aangenaam precies. De knoppen zijn van goede kwaliteit, doen wat ze moeten doen, geen gekke poespas van 84 knoppen. RGB zit zeer netjes verwerkt.

Pluspunten

  • Alles wat je nodig hebt
  • Strakke RGB
  • Uitstekende sensor

Minpunten

  • Software is matig
  • De linker en rechter muisknop worden heel snel vies

Eindoordeel

Score: 5
NoazvanhTestpanel 22 november 2018 Testpanel

Steelseries Rival 600

Lijkt me een goede muis, budget muis (voor wat je budget noemt). Mooie muis van steelseries. Ik heb hem nog niet gekocht maar ik heb wel heel veel dingen gehoord!

Pluspunten

  • Rgb voor de liefhebbers
  • 3 sidebuttons
  • goede grip op het scrollwiel
  • Moeilijk om de verpakking van de gewichtjes kwijt te raken
  • Draad los te halen

Minpunten

  • DPI button iets te hoog
  • gewichtjes wat moeilijk te plaatsen
  • rubber heeft niet heel veel nut
  • Steelseries zou er een side cut in kunnen laten bouwen (zodat je hem kan optaillen aan de zijkant)

Eindoordeel

Score: 4
Croco Deluxe 17 augustus 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

De muis ligt zeer goed in de hand en de additie van een dubbele sensor vind ik persoonlijk heel fijn. Ik had vaak last van muizen die ondanks ik hem lichtjes opgetilt heb van mijn muismat reageren. deze muis heeft dat totaal niet

Pluspunten

  • Geen gerammel
  • Zeer goede sensor
  • Kabel is niet vervelend
  • RGB is goed

Minpunten

  • Rubber mag stroever

Eindoordeel

Score: 5
enzob 21 juni 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Erg goeie muis, met helaas wel een paar minpunten.

Pluspunten

  • Handige gewichten
  • Goede software
  • ligt lekker in de hand

Minpunten

  • De draad is erg onhandig voor een compact bureau

Eindoordeel

Score: 4
HaruHaru 27 mei 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

Fijne muis. Mooie kleuren. Elke zone is in te stellen en goede accurate muis.

Pluspunten

  • Goede bouw, zachte touch
  • Geen longdistance travel voor klikken
  • Mooi licht effecten
  • Accuraate Sensor
  • Weights!!!
  • Ziet er mooi uit

Minpunten

  • Rare manier van gewichtjes wisselen.

Eindoordeel

Score: 5
JayJayGolden 28 april 2018 Product gekocht

Steelseries Rival 600

10/10 would recommend. Heerlijk accurate tracking enzo je weet zelf

Pluspunten

  • Sensor zo goed dat je er van gaat glimlachen
  • Prettige pasvorm die voor bijna iedereen wel ligt
  • fantastische knoppen
  • losse kabel
  • optische muis die ook op ruw hout prima werkt

Minpunten

  • RGB leds niet altijd even accuraat
  • pasvorm niet het /beste/ voor grote handen. prima te doen tho
  • prijs?

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Steelseries Rival 600?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True