Na drie jaar heeft Samsung een opvolger van de populaire 850 Evo-ssd's uitgebracht. De drives hebben vernieuwd nand aan boord, gecombineerd met een verbeterde controller. De levensduur is volgens Samsung verbeterd, getuige de endurance-cijfers die het bedrijf opgeeft. De 860 Evo-drives bieden prima prestaties voor een satadrive, maar de adviesprijs bij introductie is behoorlijk hoog. Pas bij zwaar gebruik rechtvaardigen ze hun meerprijs. Lees verder »
Een snelle schijf met flinke opslagcapaciteit en voor een prijs die inmiddels heel acceptabel is. Jammer genoeg verloor ik data - bestanden waren ineens leeg - zonder dat ik de oorzaak kon achterhalen. Als achtervang heb ik een tweede schijf aangeschaft en daarmee verder gewerkt. Na een paar maanden sloot ik deze schijf weer aan die ineens dood bleek. Veel tijd, data en geld kwijt dus.
Ik gebruik deze SSD sinds een paar maanden voor mijn games. Eerder had ik meerdere SSD's voor deze taak, maar tegenwoordig alles weer netjes op één disk. De performance is gewoon goed (zoals je mag verwachten van een Samsung SSD). Prijstechnisch: duur, maar Omni heeft goede deals). ;)
snelle en goede ssd van samsung met 4tb, geweldig veel ruimte