![]() |
Review - AMD's 2400G en 2200G - Budgetgaming met igp op 1080p Na de Ryzen 3-, 5- en 7-processors voor de mainstreamdesktop en Threadripper-cpu's voor het hoogste segment is er nu Raven Ridge, de processor-gpu-combinatie voor instapdesktops. |
Gemiddelde gebruikersscore
Ryzen ronde 2! Dit maal met geintegreerde graphics enzo. APU gamen blijft concessies accepteren, maar tal van populaire games komen prima voor de dag. Verder is de CPU prima capabel, wat dit momenteel één van de goedkoopste instappers maakt waarop lichte gaming mogelijk is.
Wilde, naast mijn Ryzen 2700X, backup/hobby/test systeempje bouwen voor weinig met mogelijkheid naar upgraden in de toekomst. Vond de 2200G de ideale kandidaat. Genoeg GPU power en als CPU verrassend goed. Sneller -in meeste gevallen- dan mijn i5 van 5 jaar geleden waar ik tot vorige maand dagelijks op werkte.
Inmiddels is gebleken dat deze CPU geen Windows 11 ondersteuning heeft.
Dit was mijn eerste AM4 CPU. Hij werk snel in de zin dat het een aanzienlijke upgrade was tov eerdere platforms. De grafische kern deed het ook opmerkelijk goed waardoor ook instap Games mogelijk waren. Hij is nog steeds in gebruik als reserve. SMT ontbreekt.
Een perfecte CPU met een zware GPU (APU) die goed betaalbaar was en heel veel Bang-for-the-buck gaf. Je kan er prima op Gamen maar niet op de zwaarste instellingen. Ook geschikt voor micro PC's. In feite de ideale Huis Tuin en keuken CPU. Door schaarste nu veel te duur.
Een goede processor, maar je kan beter een 3200g kopen.
Snelle cpu met een hele snelle VEGA 8 Gpu. Inmiddels te duur @100+ euro omdat de snellere Ryzen 3200G voordeliger is @ 90 euro. Veel waar voor je geld en Game waardig.
Een goede processor met zeer snelle ingebouwde grafische kern. Een prima mix tussen betaalbaarheid, prestaties en verbruik. Snel genoeg voor instap Gaming. Idle is het verbruik bijzonder laag.
Heerlijk vlotte APU. Komende van een dualcore (A6 7400K) een wereld van verschil. Wordt gebruikt op kantoor voor office-taken (grote excel-files) met regelmatig veel chrome-tabs open. Werkt perfect en stil in een ASRock DeskMini A300 met de boxed koeler waarvan de shroud verwijderd is.
Doet het al een jaar uitstekend in mijn home-/webservertje. Goedkoop, snel en een zeer goede multitasker. Het moederbord dat ik gebruik is een ASrock A320M-HDV.
In gebruik als HTPC icm Gigabyte B450I Aorus, 16GB ram en een 1080p tv. Voor dit doeleinde is de 2200G een gewoonweg een fantastische processor. Zelfs 'lichte' spellen (torchlight) is mogelijk, je moet natuurlijk geen Far Cry 5 proberen. Ventilator vervangen door Noctua.
Stabiliteits problemen i.c.m. Gigabyte B450M Gaming moederboard. Regelmatig vastlopers, terwijl ik de normale bios instellingen gebruik. Ligt waarschijnlijk aan het moederboard.
Deze apu is prima voor lichte games, maar voor de nieuwste AAA games heb je toch echt een dedicated videokaart nodig. Deze processor heeft genoeg upgrade mogelijkheden. Ik heb er nog geen problemen mee ondervonden en ik raad hem zeker aan.
Voor een vriend een budget PC gebouwd waar ook simpele spellen op gespeeld kunnen worden. Prima keuze. Windows start supersnel op en wat oudere spellen spelen prima af. Sommige moderne spellen doen het ook gewoon, al moet je dan wel de settings laag zetten uiteraard.
Deze combinatie van CPU en GPU heeft aan 4GB eigenlijk niet voldoende. Ik heb eerst 4GB gehad en vond de prestaties van beide units tegenvallen. Na opwaarderen naar 8GB ben ik wel tevreden. Waar voor uw geld.
super-short review: build-in GPU valt vies tegen, trekt wow-tbc (10jaar oude game) maar matigjes // huge frame-drop mid-fight (1680*1050)
update: vervangen door i5 6500k, verschil van dag en nacht
Gekocht voor medium eerste pc build, zeer tevreden over.
Cooler is wat aan de grote kant, past maar net op MSI B450 gaming pro carbon AC maar koelt voorals nog prima.
Waarschijnlijk een prima cpu/apu maar ik heb er nooit van kunnen genieten. Zelfs bij moederborden die minder dan een jaar oud zijn, zal vaak een Bios update nodig zijn. Dat zorgt voor obstakels bij het in gebruik nemen. Helaas is dit AM4 platform blijkbaar nog gedeeltelijk experimenteel.
Gekocht, omdat ik toe was aan een nieuwe PC. Gebruik voor office werk en internet. En misschien in toekomst een spelletje. Door deze CPU geen aanvullende videokaart nodig. Doet wat hij moet doen.
Wat een geweldige cpu met grafische chip onboard.
goeie apu met readon vega 8 .