![]() |
Round-up - De populairste cpu-luchtkoelers - Top 10 uit de Pricewatch getest Wij gebruiken onze nieuwe testmethode om de tien populairste processorkoelers van de afgelopen tijd onder handen te nemen en kijken met welk model je koeltjes deze hete zomer door kunt komen. |
Gemiddelde gebruikersscore
Een stevige, stille, goed koelende en vooral aantrekkelijke mid-size towerkoeler dankzij de zwarte coating op alles. Daar zit wel iets van een meerprijs aan, maar die valt weer mee vergeleken met bijvoorbeeld waterkoelers. De 4e iteratie Dark Rock blijft meer dan aantrekkelijk voor stevige thuis- en game computers.
De Dark Rock 4 van Be Quiet doet wat het belooft. Het houdt zelfs een overgeklokte processor koel en doet dit zonder geluid te maken. Daarnaast wordt alles meegeleverd om de koeler te bevestigen, inclusief een schroevendraaier. Wel wordt het eerste geheugenslot geblokkeerd en is er geen RGB aanwezig.
Mooie koeler die uitstekend werkt, maar de installatie is wat lastiger dan nodig.
Kan deze koeler het aan om de 5800X3D in bedwang te houden?
Uitstekende CPU-koeler welke gemakkelijk is te installeren en een i7 9700K bij zwaar gebruik eenvoudig onder de 50 graden houdt.
Deze koeler is lastig te monteren en als hij dan zit blokkeert hij het eerste RAM slot. Je kan dan de ventilator zo hoog mogelijk plaatsen als oplossing. Maar ook dan past alleen RAM zonder koelribben of ander extra plastic. En dat is bijna niet meer te koop. Plus dat de ventilator veel meer herrie gaat maken als hij zo hoog zit.
Al meerdere in gebruik. En tot nu toe geen problemen met de performance. Alleen de fan had standaar wat hoger kunnen zitten.
Doet wat het moet doen. Niet te groot, nette prijs, relatief stil en koelt perfect.
Zo stil, vergeten te reviewen. Meegeleverd gereedschap: installatie erg prettig. Favo schroevendraaier geworden, al koop je koeler daar niet om. Ondieper dan ScytheMugen, wat kleine meerprijs rechtvaardigt. +1jr in gebruik.
Klein maar fijn, geen topkoeler maar een goede middenmoter. Be quiet is gewoon degelijk.
Gekocht in combinatie met een Ryzen 7 5800X.
Deze koeler is mooi stil, en houdt de processor op prima temperatuur.
Goed verpakt, en komt met een schroevendraaier om de koeler te bevestigen.
Slecht product, NIET COMPATIBEL met socket 1700. Je kunt wachten op een bracket vanuit de leverancier of beter iets passend kopen.
Flinke koeler. Je hebt er wel echt ruimte voor nodig in je kast.
Met low profile geheugen geen problemen gehad. Gelukkig geen pre applied pasta op dit model.
Helaas met 6mnd een ratelende fan. RMA ging super via Be Quiet
Ik heb de quiet! Dark Rock 4 gekocht voor mijn eerste zelfbouw PC met het moederbord Asrock B560M pro4. Hier had ik voor gekozen ivm de reviews dat er een ramslot werd geblokkeerd. Bij het bouwen kwam ik er echter achter dat de heatpipes aan de onderkant asymmetrisch zijn.
De cooler is super stil en doet het goed! Het enige nadeel dat ik heb is dat hij net niet mijn 2e ram stick aanraakt, daardoor kan ik niet 4 ram sticks installeren. Voor de rest is het een goed product!
Tijdens het installeren paste de fan er niet op, dus moest de rubbers (die ervoor zorgt dat het niet trilt) er af, toen paste het wel.
Kon waarschijnlijk ook anders maar het was onduidelijk.
Mooie grote koeler, die prima prestaties leverd, en stil is.
En de lange meegeleverde schroevendraaier komt altijd van pas :)
Na het zat zijn van de AMD stock cooler toch maar deze besteld. Koelt een heel stuk beter dan de AMD Wraith, en een heel stuk stiller onder load, een verademing! Heb me wel zitten ergeren tijdens het installeren. Desalniettemin een aanrader!
Goed product, bij normaal gebruik nauwelijks hoorbaar, en bij 100% cpu gebruik fluisterstil en geen onaangenaam geluid.
Goed product is lekker stil en koelt goed.
Stille Koeler, geleverd met schroevendraaier, past net in mijn NZXT S340, hangt alleen over 1 RAM slot.
Zeer degelijk product en zeer makkelijke installatie. De koeler houdt de proccesor onder idle 32 graden en onder load 40 graden
Hele mooie koeler met goede prestaties, ook erg stil. Mooi en uitgebreid verpakt. Hangt wel over 1e RAM slot heen.
Een mooie koeler met goede prestaties, wel wat aan de dure kant gezien de 212 vrijwel hetzelfde presteert. Er zitten geen scherpe randen aan de koeler en hij komt met een duidelijke handleiding.
Ik kan hier niet meer vermelden dan wat er onder staat. Vrij weinig dus maar gewoon een dikke 10. Mooi degelijke kwaliteit met uitstekende koelprestaties voor mij i7 6700K overclock op 4.7 ghz en dat nog fluisterstil ook. Aanrader!
Ziet er erg mooi uit. Logo op de kop is reflecterend dus schijnt mooi af. Heb mn 2600x constant op 4.2 ghz draaien en heb m nog niet boven de 70 graden zien komen. Daarnaast erg stil ook op 1400rpm.
Uitstekende koeler tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zit op een i5-8600K en kan hem goed koelen. Idle met minimale casefans op een graad of 27-30. Schrok wel wat van het formaat, maar paste gelukkig nog in combinatie met Z370 Gaming Plus moederbord. Helt wel over 1e RAMslot heen.
Mooie grote koeler. Ram slot overhang bij 1e slot. Koelt mijn I7-4770 bij idle op 24 graden en bij full load op 45.
Mooie koeler die perfect past bij het uiterlijk van je PC. Doordat hij zwart is valt hij niet teveel op, en koelt hij ook nog eens redelijk. Het installeren is zo klaar, al moet je wel opletten hoe hoog je RAM sticks zijn, anders heb je een probleem.
Een beest van een koeler! De verpakking en het product zelf zijn echt voorbeelden van schitterend design en fabricage. Ik ben perse niet voor de pro versie gegaan, dit is een lekker formaat waarbij je ook nog makkelijk bij je RAM kan komen.
Zeer subtiel en prachtig uiterlijk. Ik heb deze gekocht omdat ik een mooie koeler wou maar geen dure AOI liquid cooler wou kopen, En de prestaties zijn top! Dikke 10!