Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 2
11 reviews

WD My Cloud Home 4TB

Prijs
€ 184,90
Specificaties 1-bay NAS met 4TB opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 2
Score: 5
1
Score: 4
1
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
5
Toon reviews van:
+1
Daantje037Newbie 5 april 2018 Product gekocht

WD My Cloud Home 4TB

Zie uitgebreide toelichting

Pluspunten

  • prijs

Minpunten

  • Public folder niet extern benaderbaar
  • Persoonlijke folder niet intern benaderbaar
  • Extra software benodigt
  • Beperkte instellingen

Eindoordeel

Score: 1

Blackhawk59 5 september 2021 Product gekocht

WD My Cloud Home 8TB

De My Cloud is niet makkelijk als NAS in te stellen. Sluit hem exact aan zoals in de handleiding is beschreven. Geef hem in je router een vast IP adress met MAC. En je kunt er off en online en als NAS mee werken. Hij maakt 2 mapped drives aan.

Pluspunten

  • Werkt goed en snel
  • Beveiligde storage tussen Cloud en Public files
  • Public Mapping als SMB NAS te gebruiken
  • Public storage niet via internet toegankelijk

Minpunten

  • Geen 'quick reference' guide
  • Moeizaam in te stellen als NAS
  • De Desktop App aanvraag via Mobile App
  • Weinig instellingen voor NAS gebruik

Eindoordeel

Score: 3
Lara7Newbie 24 juli 2021 Product gekocht

WD My Cloud Home 8TB

DO NOT BUY - I've never regretted buying anything as much in my life. I've had it over six months and it never, not even once, functioned properly. It causes me nothing but pain, as my files are very important to me. I've lost everything.

Pluspunten

  • Ruined my life

Minpunten

  • Terrible quality
  • Never works
  • Does NOT function

Eindoordeel

Score: 1
JonmanNewbie 23 maart 2021 Product gekocht

WD My Cloud Home 4TB

Ik ben er zeer tevreden over. Ik gebruik hem niet als NAS, maar om simpel een centrale plek te hebben voor al mijn documenten en andere bestanden. Mijn (cloud) Z:\ drive op al mijn PC's en Laptop's beschikbaar.

Pluspunten

  • Altijd bereikbaar
  • Prima snelheid 80 Mbytes/sec
  • In gebruik nemen en utility installeren op andere PC's is vrij simpel

Minpunten

  • USB aansluiting kan niet gebruikt worden om de capaciteit uit te breiden

Eindoordeel

Score: 5
d.baars 26 december 2020 Product gekocht

WD My Cloud Home 4TB

Gekocht met de gedachte "hoe erg kan het zijn"... nou, extreem waardeloos. Alleen bruikbaar op Windows en macOS. Gekocht vanwege Plex Hardware Transcoding support, maar je moet dus wel al je bestanden van Plex via proprietary software uploaden, en deze is niet verkrijgbaar voor Linux.

Pluspunten

  • Plex Hardware Transcoding
  • Geen PlexPass nodig voor Hardware Transcoding

Minpunten

  • Alleen proprietary software
  • Geen linux ondersteuning van WD
  • Geen SMB/AFP
  • Properietary software is ook nog eens buggy en traag

Eindoordeel

Score: 1
TricoloreNewbie 3 november 2019 Product gekocht

WD My Cloud Home 4TB

Wellicht prima voor familiefoto's en video's. Komt marketingbelofte op andere vlakken echter niet na. Dit apparaat is geen echte NAS en de focus ligt niet op het 'home' gedeelte want SMB wordt niet ondersteunt. Het is een soort "Dropbox" met beperktere functionaliteit waarbij je zelf de schijf thuis hebt staan.

Pluspunten

  • USB 3 ondersteuning voor importeren data
  • Ideaal voor JPG foto opslag
  • Design

Minpunten

  • Geen SMB ondersteuning voor bestandsoverdracht, geen echte NAS
  • Android App speelt geen muziekbestanden, moeilijk tot niet exporteerbaar.
  • Alleen via WD server te benaderen, geen 'home' cloud.

Eindoordeel

Score: 2
BasBas3D 16 september 2019 Product gekocht

WD My Cloud Home 4TB

Nooit aan beginnen, echte rommel, je kan niks instellen, je blijft dat ding opzoeken en connecten en naar een paar maand schijt hij er mee uit, tenminste mijne dan. Net wanneer ik alles er even op heb gezet om computer op te schonen. 30 jaar aan werk naar de knoppen.

Pluspunten

  • Geen

Minpunten

  • Geen instel mogelijkheid.
  • Geen USB voor naar computer.

Eindoordeel

Score: 1
RowanmaatNewbie 28 oktober 2018 Product gekocht

WD My Cloud Home 4TB

Prima apparaat! Voor de duidelijkheid, het is geen volledige nas met al zn opties. Echter is het ideaal om puur je bestanden te backuppen. Slechte beoordelingen hieronder zijn onterecht. Voordat je iets koopt moet je je verdiepen in wat je wil en wat het apparaat kan.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Handig in gebruik
  • Geen kennis nodig van nassystemen

Minpunten

  • Niet de volledige nas functionaliteit
  • Bijv. Geen beveiligingscamera ondersteuning
  • Puur vior opslaan van data van diverse apparaten

Eindoordeel

Score: 4
Kenneloth 21 februari 2018 Product gekocht

WD My Cloud Home 2TB

In alle eerlijkheid. Het is een prima NAS die eigenlijk alles doet wat je verwacht, een locatie met al je bestanden. Tevens is het mogelijk Plex te installeren voor al je media bestanden. Laat ik wel duidelijk zijn, DIT IS GEEN VERVANGER VAN DE WD MY CLOUD!

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Ondersteuning voor Plex
  • App voor Android/iOS
  • Family share voor het delen van bestanden met andere gebruikers

Minpunten

  • Geen geavanceerde opties
  • Niet mogelijk de HDD te vervangen
  • Kan de IP niet wijzingen of vastzetten
  • Je hebt de WD Discovery app nodig om de NAS te benaderen

Eindoordeel

Score: 3
ejterpstraNewbie 28 december 2017 Product gekocht

WD My Cloud Home 2TB

Makkelijk in gebruik. Ook van buitenaf. Echter, alles gaat via de servers van WD. Ligt je internetverbinding er uit, kun je niet bij je eigen data. Je kunt het apparaat niet zelf configureren. Via de verkenner alleen benaderbaar als je de bijbehorende app hebt geinstalleerd.

Pluspunten

  • Makkelijk in te stellen
  • Makkelijk van buitenaf te benaderen

Minpunten

  • Volledig afhankelijk van WD
  • Geen controle over je apparaat
  • Geen controle over je eigen data

Eindoordeel

Score: 2
marcoreneNewbie 24 december 2017 Product gekocht

WD My Cloud Home 4TB

Dit is helemaal geen NAS!!! Je kunt geen IP adres instellen, is niet benaderbaar vanuit Windows 10, is volstrekt onveilig want werkt enkel via WD servers in the USA.... Wat een miskoop. Een halve dag aan verspild voordat me duidelijk wordt dat het configueren als NAS simpelweg onmogelijk is...

Pluspunten

  • Stil

Minpunten

  • NSA-approved

Eindoordeel

Score: 1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD My Cloud Home 4TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True