€ 13,- bij Informatique

Review door de redactie

Round-up - 40 SATA-ssd's - Heeft de SATA-ssd nog bestaansrecht?

De goedkoopste NVMe-ssd’s zijn amper nog duurder dan SATA-modellen. Heeft de SATA-ssd nog bestaansrecht? Wij testten er 40.

267 4 jan '21

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
2 oktober 2024 Rapporteer

Deze SSD's (drie stuks) gekocht voor gebruik in een TrueNAS SCALE systeem. De prijs is natuurlijk extreem laag, maar de betrouwbaarheid is misschien wel nóg lager. Na ongeveer een jaar zijn alledrie de SSD's kapot gegaan. Ik raad ze daarom sterk af.

Pluspunten

• Onvoorstelbaar goedkoop

Minpunten

• Alledrie de exemplaren zeer snel kapot (binnen een jaar)

1 van 5 sterren (Waardeloos)
21 januari 2023 Rapporteer
Product gekocht

Silicon Power Ace A55 128GB

Prima SSD, nu bijzonder goedkoop. Voor €13 kan ik hem zeker aanraden, maar toen ik hem 5 jaar geleden kocht koste hij zo'n €50.
De leessnelheid van mijn exemplaar is sequentieël rond de 480MB/s, ook na 5 jaar dus nog.
De 256GB variant was achteraf een betere keus geweest.

Pluspunten

• Tegenwoordig heel goedkoop
  • Prima (lees)snelheid

Minpunten

• Kleine capaciteit

29 maart 2022 Rapporteer
Product gekocht

Silicon Power Ace A55 128GB

Prima disk voor ZFS mirrored boot-pool voor TrueNAS.
** UPDATE 14-04-2024 ** - Gaan als OS disk van TrueNAS Scale relatief snel stuk heb in paar jaar tijd nu 3 nieuwe exemplaren moeten kopen. Ik heb echter ook steeds verschillende serienummer lengtes gehad wat doet vermoeden dat er verschillende configs zijn. Heb nu een met kort serienummer en die doet het het best. Volgens tweakers review zijn deze disken door de jaren heen inderdaad in verschillende config verkocht.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Powerloss protectie

Minpunten

• ** UPDATE 14-04-2024 ** - Gaan als OS disk van TrueNAS Scale relatief snel stuk

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Silicon Power Ace A55 128GB?