Gemiddelde gebruikersscore
In februari heb ik mijn camera gekocht voor een stage in het buitenland. Meteen het eerste weekend lekker door een grot gekropen, maar dat vond de lenscover niet zo leuk. Hierdoor moest die telkens handmatig opengepeuterd worden. Terug in Nederland even later repareren, omdat ik er toch een verzekering bij had.
De foto's die genomen zijn met de camera zien er erg goed uit. De foto's zijn helder en de kleuren zien er ook natuurlijk uit.
Een handige feature is de panorama-hulp. Doordat je op het scherm het laatste stukje van de vorige foto kan zien, kan je er moeiteloos panorama's mee malen. Op je PC kan je de losse foto's uiteraard weer aan elkaar plakken met de meegeleverde software.
Al met al ben ik erg tevreden over deze camera.
een lekkere camera, ligt goed in de hand is makkelijk voor een beginner. knoppen zitten ook wel op een logische plaats. ik heb deze camera sinds kerst en hij bevlat me veel beter dan de hp812 die mijn moeder hiervoor had. ding is toen kapot gegaan, helemaal per ongeluk en toen deze als vervanging genomen. is een zeer goede aankoop geweest. het enige waar ik me aan ergerde toen ik hem kocht was het draaiwieltje en de sd kaart die erin zat, heb na een uur al een nieuwe gehaald. en een setje goede baterrijen erbij is ook geen overbodige luxe. de camera vind ik er ook degelijk uitzien. stevig gebouwd van redelijke materialen. conclusie: voor deze prijs een degelijke camera, en zeker een die je moet overwegen als je een camera in deze...
Handige en compacte camera met zéér veel instelmogelijkheden. Ik heb heroplaadbare Memorex batterijen van 2300mAh, en de batterijen gaan heel lang mee. Bouwkwaliteit is iets lager, snelle krasvorming. Beeldkwaliteit valt goed mee, zeker voor z'n prijs. Opslag op SD-kaartjes is ook handig (bijgeleverde MMC van 16mb is niet echt interresant). Macromodus tot zéér dicht, en instelbare focus van 2cm tot 5m! Sluitertijd en diafragma onafhankelijk van elkeer in te stellen, of shutter-priority of diafragma-priority. 13 voorgeprogrammeerde modussen. Kleuren ook aanpasbaar. Kleurhistogram is te bekijken bij iedere foto. Groot en helder LCD scherm die ook goed te bekijken is als de zon erop zit. Toffe camera voor iemand die...
Ik maakte voorheen altijd foto's met mijn Canon EOS 300, een analoge SLR camera. Nadat deze per ongeluk op de grond viel, en het batterijklepje niet meer werkte, was dit een goed excuus om op zoek te gaan naar een nieuwe camera.
Met de Canon EOS 300 maakte is zeer mooie foto's, maar ik vond het formaat niet handig. Gezien de ontwikkelingen van de digitale techniek vond ik het tijd om te shoppen naar een digitale camera.
De Canon A520 is een goede keus als je op zoek bent naar een compacte lichte digitale camera. Persoonlijk vind ik hem lekker in de hand liggen, niet te klein maar ook zeker niet te groot.
Belangrijk aspect voor mij voor deze keuze was dat de opslag op SD cards geschreven werd. Tevens wilde ik geen accu, maar gebruik van AA (penlite's). Met de standaard (bijgeleverde) batterijen kon ik ongeveer 60 foto's maken en toen hield het apparaat ermee op. Ik heb zelf oplaadbare NiMH batterijen gekocht van Ansmann (2600 mAh), en deze leveren een stuk meer capaciteit (reeds meer dan 300 foto's) kunnen maken.
Qua features biedt de A520 veel meer dan ik nodig heb.
Tot op heden zeer tevreden met mijn camera vanaf juni 2005 in bezit.
Waardeloos; heb kennelijk maandagexemplaar. Na twee foto's moet ik al weer de (nieuwe) batterijen vervangen.