Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
16 december 2006 Rapporteer

Op elk moment is er wel een videokaart die het meest presteert voor het geld dat je ervoor betaald. Ik ben van mening dat op het moment van het schrijven van deze review dit de 6600GT is. De Club3D valt op tussen de andere merken vanwege de prijs, hetgeen waarschijnlijk het meest bepalend is voor de aanschaf van een homogeen product als een Nvidia videokaart (met ander woorden. er zit maar weinig verschil tussen de verschillende merken).
Het pakket bevatte de videokaart, een multifunctionele TV-Out kabel, DVI verloopstekker, een driver cd, WinDVD creator en het spel Colin Mcrae 2004. Niet de meest opwindende software maar toch een aardige bonus.
De kaart zelf is erg lawaaiig en komen we meteen bij het grootste minpunt van deze kaart:...

Pluspunten

• Presteert goed
  • Goed overklokbaar
  • Goedkoop

Minpunten

• Zeer slechte koeler
  • Bios mist temperatuur functie

de kaart is tesamen met een nieuwe processor (intel p4 630 3 ghz), geheugen en mobo geplaatst (voorheen speelde ik met een ati 9600 pro)
bij de eerste keer opstarten viel gelijk de herrie op die de vin op de videokaart produceert, tijdens de eerste keer gamen (nfs op 1024 x 768 met hoge details) liep na ongeveer een half uur het spel vast, de temp van de kaart was opgelopen tot 80c
na het plaatsen van een zalman Zalman VF700-AlCu waren het probleem van de herrie en de hoge temp opgelost, nu komt de temp niet meer boven de 55c en lopen de spelen zonder problemen lekker door

score in 3d mark 05 3500+
score in 3d mark 06 1438

na veel proberen op verschillende snelheden en nu de core clock op max 550 mhz en de memory clock op 1093,5 mhz heb ik in 3d mark 05 een schamele 50 punten hogere score op diverse andere snelheden was de score beduidend lager tot zelfs onder de 3000

standaard snelheid core clock 400mhz
standaard snelheid memory clock 900mhz

ps ik heb inmiddels ook de processor een tandje hoger gezet op 3,150 ghz
en ik heb het idee dat daar uiteindelijk de winst in zat

mijn persoonlijke conclusie luid: het is een redelijke kaart voor een redelijke prijs alleen jammer van de bijkomende kosten voor de vervangende...

Pluspunten

• je kan weer even vooruit met de nieuwste spellen

Minpunten

• de standaard koelvin

Heb jij ook een Club 3D CGN-G668TVD?