Tunneltje graven

Ben jij vpn gaan gebruiken nu illegale downloaders aangepakt gaan worden?

Nee, ben niet bang. Pakkans lijkt me vrij klein
25,0%
Ik wil wel vpn gaan gebruiken, iemand tips?
23,7%
Ik ben 100% legaal
18,3%
Ik gebruikte al vpn, maar niet zozeer voor downloads
13,5%
Ik gebruik al langer vpn voor downloads
9,3%
Ja, vpn ftw
6,3%
Anders, nl...
3,8%

Aantal stemmen: 11.150. Deelname gesloten op 13-10-2017 13:38. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (106)

106
105
93
1
0
8
Wijzig sortering
Ik mis eigenlijk ook de optie: ik gebruik geen torrents.
Nieuwsgroepen (met SSH) zijn relatief veilig.
Dat dus. Gebruikte lang geleden nieuwsgroepen, op een gegeven moment werden torrents "goed genoeg", maar nu weer terug naar het oude vertrouwde.
Ik ben juist ooit gestopt met nieuwsgroepen omdat het lastig werd om downloads te vinden die niet vernaggeld/verwijderd waren door de uitgever.

Is dat allemaal al weer afgelopen dan?
bij sommige nieuws groepen met je wel snel zijn. Maar daar hebben we gelukkig dan weer auto indexers en downloaders voor. En dan trek je sneller binnen als hun kunnen blokkeren.
Hangt sterk van je nieuwsserver af, met gratis nieuwsgroepen accounts kun je dat het beste testen.

Gebruik zelf nieuwsgroepen met SSL en mocht ik iets niet vinden dan via torrents met een SOCKS5 proxy voor de maximale snelheid. Wil je dat je traffic ook versleuteld wordt en neem je genoegen met een lagere snelheid, gebruik dan de VPN. Bij sommige VPN diensten is de SOCKS5 proxy inbegrepen.
Doh.

Niet verder vertellen hoor :D
Dit inderdaad. Meeste downloads van usenet met ssl. En als ik daar iets ff niet kan vinden via een torrent over een vpn-lijntje. :)
100% legaal _en_ ik gebruik vaak VPN, ik heb er geen behoefte aan om al mijn bewegingen op internet opgeslagen te zien door wie dan ook.
Ik heb dezelfde bedenking.
Ik heb ook al gedacht om een VPN te gebruiken om het loggen van info tegen te gaan.
Maar dan kan je VPN weer je stuff loggen. En VPNs zijn vaker al wat minder mainstream en kunnen zich al wat meer (schandaal) permitteren omtrent privacy.

Welke gebruik je dan of hoe voel je je erbij dat je VPN niets logt?
Ik gebruik PIA (https://www.privateinternetaccess.com/) naar eigen zeggen: 'PIA absolutely does not keep any logs, of any kind, period.' Nu kan iedereen wel iets zeggen maar als ze wel zouden loggen dan gaat dat op een keer publiek en dan raken ze een hoop klanten kwijt, ik verwacht daarom ook dat ze inderdaad niets loggen.
Ik gebruik ook PIA, vrij easy to setup en goedkoop. Zelfs mijn vriendin snapt het (atechnisch).
https://nld.privateinternetaccess.com/pages/dmca-policy

PIA geeft gewoon je gegevens door als je illegale dingen doet zoals films downloaden...
"Upon receipt of your DMCA takedown notice, we will make reasonable attempts to assist you if we can, recognizing that our system is designed to maximize users privacy and that we maintain no logs tracking our users’ activities. If a notice lacks any of the aforementioned necessary elements, it may be deemed an invalid notice and PrivateInternetAccess.com will not attempt to investigate it. "

wel alles lezen he ;)
Klinkt vooral als indekken...

However, before investigating any report of copyright infringement, we require the copyright owner or its authorized agent to give us a valid and complete DMCA takedown notices if you wish to report what you believe is infringing activity by a third party using PrivateInternetAccess.com’s VPN service.

As we do not store any content accessed by our users, we are unable to delete any such content that may be infringing. Because we do not log our users’ activities in order to protect and respect their privacy, we are unable to identify particular users that may be infringing the lawful copyrights of others.

Het gaat hier sowieso over uploaders. Het gaat over een upload die naar jou getraceerd kan worden en waar je een DMCA voor hebt ontvangen... en vervolgens niet hebt verwijderd.
In dat geval zullen ze hun best doen om mee te werken... maar ze hebben ondertussen niks opgeslagen (zeggen ze).

Hoe gaat een copyright holder achterhalen dat jij iets met rechten erop hebt geupload als dit versleuteld is gebeurd?
Ze moeten eerst aantonen dat ze jouw een DMCA hebben gestuurd voor PIA meewerkt in het vrijgeven van informatie.
Dat is nou net weer jammer, heb je betere alternatieven die je zou kunnen aanraden?
Dan heb je dus alle vertrouwen in dat je VPN niets logt.
Nee, maar het is slechts een extra drempel(tje) tbv mijn privacy. Als je doel 100% anon is dan kan je beter van het internet wegblijven.
Uiteraard. Alleen geef je aan dat niet wil dat je bewegingen op internet zijn opgeslagen.

Uiteraard is het beter als zonder VPN
Ik mis de optie: nee, ik woon niet in Nederland dus mij betreft het niet

[Reactie gewijzigd door mstoel op 25 juli 2024 08:08]

Op zich zegt dat natuurlijk ook niet zo veel. Op mijn vakantie in Duitsland mocht ik absoluut niks downloaden, daar krijg je gewoon een brief op de mat met een hoge boete.
In Duitsland gaat het ook (gelukkig) nog steeds om een schikkingsvoorstel, niet om een boete. Maar je hebt helemaal gelijk dat er in Duitsland door advocatenkantoren rabiaat gejaagd wordt op torrent gebruikers. Ook een van de redenen dat er tot voor kort zo weinig (openbare) WiFi punten waren.
Ik woon in Oostenrijk, zo ver ik weet wordt hier helemaal niet opgetreden
Ik woon ook niet in NL, maar de antwoorden zijn voor ons toch vrij gelijk?
Ik gebruik wel VPN, maar dan om blocked content te zien, voornamelijk pandora.com.
Downloaden doe ik toch niet.
VPN lijkt me alleen nuttig als je vooral films download via torrents. Als je download met usenet en een SSL verbinding met je server hebt, kunnen ze nooit nagaan wat je downloadt.
Usenet over SSL lijkt veilig totdat de usenet provider informatie moet vrijgeven, in dat geval beschermt een VPN ook niet.
Maar met SSL weet je provider toch niet om welke bestanden het gaat?
jouw internetverbindingsprovider weet als je SSL gebruikt niet wat jij doet, jouw usenet provider echter wel: die SSL versleutelt alleen de verbinding naar de server (van de usenet provider).
Oke. Dacht dat beide het niet wisten. Toch niet zo mooi als ik dacht dus. Bedankt voor de uitleg.
Dat geldt alleen voor uploads.
Het lijkt me heel sterk dat ze bijhouden welke artikelen jij leest op usenet.
Hoe zit het eigenlijk met streamen via Kodi?
Ligt eraan welke plugin je gebruikt. Het gaat hier enkel om torrents, verder kunnen ze niets monitoren.
Exodus, 1channel, Stream all the Sources etc. want wie download nog torrents? ;)
Mensen die een gegarandeerd goed werkende bron willen en keuze uit topkwaliteit.
Je gaat me niet vertellen dat al die services zomaar 1080p films aanbieden op volle snelheid met een hoge bitrate aan tienduizenden users tegelijk zonder gebruik te maken van torrent technologie. Dat kost een vermogen, wie betaalt dat?

Elke Kodi plugin of software die torrents gebruikt als onderliggend systeem, zoals Popcorn Time, is vatbaar voor deze DFW ellende.
Mensen die een gegarandeerd top kwaliteit willen nemen een NaS met Blu Ray kopies. :)
En waar haal je die vandaan?
Rippen van een BD die je net in een winkel hebt gekocht?
Popcorn Time gebruikt idd het p2p methode waarbij je download en uploadt tegelijkertijd. Bij streamen is dat toch anders volgens mij. Het content wordt door individuen geüpload op platformen als Openload, Thevideome, Ustream etc. etc. en addons als Exodus bieden dat aan via Kodi en als gebruiker ben je dus slechts aan het streamen niks aan het uploaden of downloaden. Wat het verdienmodel is van deze platformen (openload, ustream etc.) dat weet ik dan weer niet.
Openload verdient aan het pairen. Wat je normaal moet doen(soms wel soms niet). Omdat er altijd van die ads zijn hoe een vrouw van 200 kilo 60 kilo is gaan wegen met een magic pilletje... of hoe de lokale mac medewerker ineens ferraries kon kopen.
Ik ben 100% legaal.

Films huur (of koop) ik bij Google Play die ik wil zien. En ik heb een unlimited abo op Pathé bioscoop. En natuurlijk Netflix. Ik heb geen kabeltv.

Maar ja, sommige series kan ik dan niet zien die ik wel zou willen zien, maar dan heb ik gewoon pech. Niks geeft mij het recht om dat te eisen.

Vroeger toen ik student was downloadde ik nog wel, maar sinds ik gewoon een goeie baan heb en er redelijke alternatieven zijn, vind ik het belangrijk om de contentmakers te compenseren. Ook al is het soms onevenredig. Ik zou blij zijn als voor mijn werk ook betaald zou worden.
Ik vind zelf ook dat de makers geld moeten krijgen voor hun werk. Maar als ik de keus heb tussen niet een film kunnen kijken doordat ik geen geld heb of wel een film kunnen kijken door de desbetreffende film te torrenten dan kies ik toch voor de 2de optie.

Want tja, geld heb ik zelf niet altijd.

[Reactie gewijzigd door iemand615 op 25 juli 2024 08:08]

Als je het in bovenstaande nou zou hebben over eten of een dak boven je hoofd ofzo dan kan ik er nog inkomen, maar films zijn nou niet bepaald een eerste levensbehoefte...
Werkt dat zo ook voor jou met fysieke luxe producten? Telefoons, merkschoenen, auto's etc? Of vind je het dan te ver gaan? Of is het ook gewoon het gemak waarmee je illegaal aan films ed kunt komen en niemand het eigenlijk ziet?
Het is uiteraard makkelijker, ik heb zelf ook niet altijd zin om naar de bioscoop te gaan. Maar ik zit nu in het 4de jaar van de middelbare school op vmbo-tl en ik besteed mijn geld over het algemeen liever aan andere dingen. Ik heb zelf wel netflix maar daar komen de films niet gelijk op als ze uitkomen. Ja ik heb wel geld maar niet geld genoeg om iedere keer als een film uitkomt die te gaan kijken in de bioscoop. Als ik dan heel graag een film wil kijken dan torrent ik die meestal. Meestal omdat ik niet kan wachten en omdat het makkelijk is, maar soms omdat ik anders weinig geld overhoud.
Werkt dat zo ook voor jou met fysieke luxe producten? Telefoons, merkschoenen, auto's etc? Of vind je het dan te ver gaan? Of is het ook gewoon het gemak waarmee je illegaal aan films ed kunt komen en niemand het eigenlijk ziet?
Bedoel je hiermee te zeggen dat het een beetje raar is dat ik zeg dat ik niet altijd geld heb om naar de bioscoop te gaan? En of ik dat met andere dingen zoals telefoons ook heb? Nouja, eigenlijk wel. Ik heb 3 jaar rondgelopen met een kapotte telefoon omdat ik geen geld had om een nieuwe te kopen dus moest ik ervoor sparen.

Overigens moet ik wel zeggen dat als ik het echt zou willen wel naar de bioscoop kan gaan maar dat gaat dan ten koste van andere dingen omdat ik weinig geld over houd.

[Reactie gewijzigd door iemand615 op 25 juli 2024 08:08]

Neuh, niet nodig vind ik. Sowieso download ik bijna geen torrents meer en ze gaan de downloaders niet aanpakken. Ja, Dutch FilmWorks wel, maar ik download geen films van Dutch FilmWorks (download sowieso geen/amper films want ik kijk nooit films) en volgens mij pakken ze daarom alleen maar downloaders aan die films van Dutch FilmWorks downloaden.

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 25 juli 2024 08:08]

Niet om het een of ander, maar het gaat niet alleen om Nederlandse films he. Het gaat om alles wat DFW in Nederland uitbrengt. Even een quote van de Wiki pagina:
Grote titels van Dutch FilmWorks zijn onder andere The Expendables, The Reader en The Three Musketeers, maar ook binnenlandse successen zoals Achtste-groepers huilen niet, Komt een vrouw bij de dokter, De eetclub De gelukkige huisvrouw en Dummie de mummie. Op het gebied van tv-series heeft Dutch FilmWorks een breed aanbod, variërend van miniseries als The Pillars of the Earth en Camelot tot Westenwind, CSI en Top Gear, maar ook Nederlandse tv-series als Iedereen is gek op Jack en Moordvrouw. Tot de documentaires behoren de beroemde BBC Earth-producties, waaronder One Life, Frozen Planet en Planet Earth. Dutch FilmWorks is de exclusieve distributeur van deze veelbesproken natuurdocumentaires en geeft deze uit via House of Knowledge.
Dus mocht je straks The Expendables 4 (mocht die ooit komen) of een nieuw seizoen Top Gear via torrent downloaden, dan ben je dus wel een target voor DFW.

Voor een heel lijstje kun je hier kijken.

[Reactie gewijzigd door LightPhoenix op 25 juli 2024 08:08]

Wat ik nou niet snap.

DFW komt straks met een lijst ip-adressen. Ok.

Moet ik eens proberen, aankomen bij een provider met een lijst van IP-adressen en de NAW gegevens willen.

En dan nog, hoezo is dat straks voldoende bewijs, voor wat dan ook? Wat voor garanties zitten er op zorgvuldigheid van samenstellen van die lijst? DFW heeft een enorm belang bij een zo groot mogelijke lijst. Immers iedereen op zo'n lijst gaan ze geld vragen. Als er dus per ongeluk wat adressen bij zitten, die er eigenlijk niet op horen, dan heeft DFW daar zelf voordeel van.

Controleert iemand DFW? Zitten er sancties aan, als zij onschuldige mensen meevegen in hun lijsten, of als er fouten straks zitten in de mensen die ze aanschrijven.

En hoe kun een burger zijn onschuld bewijzen? DFW heeft een lijst, maar welke kans of bewijsmateriaal kan een burger inbrengen? Het is een nogal scheve verhouding en juist iets waarvan ik wil dat een overheid mij tegen beschermt.
Laat ik even vooraf zeggen dat ik het geheel ook enorm dubieus vind hoor. Ik ben geen fan van dit soort praktijken en je hebt goede vragen. Veel van die vragen worden ook gesteld in een stukje hierover van de NOS. Vooral interessant zijn de stukken die ICT jurist Arnout Engelfriet hierover zegt.

Over het stukje of de providers mee moeten werken:
Daarmee maakt Dutch Filmworks goede kans, zegt ict-jurist Arnoud Engelfriet. "In vergelijkbare gevallen waarbij internetproviders gegevens van klanten moesten overhandigen, zie je dat dat vrijwel altijd wordt toegewezen door de rechter", aldus Engelfriet.
Maar over het stukje bewijslast:
Wat Dutch Filmworks betreft, ligt de bewijslast overigens bij de consument. Als die stelt niet zelf te hebben gedownload, maar dat iemand anders van zijn netwerk gebruik heeft gemaakt, moet hij dat zelf kunnen bewijzen, vindt de organisatie. De Autoriteit Persoonsgegevens, wiens toestemming de filmdistributeur nodig heeft om downloaders te kunnen aanpakken, heeft met het plan ingestemd.

Ict-jurist Engelfriet vindt dat de omgekeerde wereld. "Dutch Filmworks zou juist moeten kunnen bewijzen dat iemand zelf heeft gedownload", zegt Engelfriet. Hij heeft daarom een bezwaar ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens; het is nog onbekend of die organisatie daar gehoor aan geeft.
En DFW gaat niet persoonlijk achter de IP adressen aan. Dit vissen naar adressen laten ze over aan een gespecialiseerde Duitse partner die waarschijnlijk zo secuur mogelijk te werk wil gaan... al is het alleen al omdat voor hen 1 verloren zaak om een onschuldig IP adres funest kan zijn voor het model.

Als het al ergens op stuk gaat lopen, dan is het op het stuk bewijslast denk ik. In het verleden zijn er mensen vrijgesproken van doodslag omdat niet precies kon worden vastgesteld wie de fatale klap/schop gegeven had. Ik vraag me af of een rechter wel meegaat in het argument dat een onpersoonlijk IP adres ineens aan 1 persoon gehangen kan worden.

[Reactie gewijzigd door LightPhoenix op 25 juli 2024 08:08]

Wat Dutch Filmworks betreft, ligt de bewijslast overigens bij de consument. Als die stelt niet zelf te hebben gedownload, maar dat iemand anders van zijn netwerk gebruik heeft gemaakt, moet hij dat zelf kunnen bewijzen, vindt de organisatie
Ik zit nog zelfs een stap eerder. Hoe bewijs je met het loggen van een IP-adres dat iemand iets uberhaupt heeft binnen gehaald? Dat is al een enorme aanname.

Het gaat me er niet eens om, dat het "iemand anders" was die van een netwerk gebruik heeft gemaakt, maar dat de hele overtreding van het recht die DFW insinueert gewoon niet gebeurd is. Misschien heeft een willekeurig iemand jouw IP-adres gespooft en is dat gelogd. Waar ben je dan, als brave burger?

Er worden echt reuzestappen gezet in schending van privacy, het omdraaien van bewijslast en het doorkruisen van recht op verdediging, de basisvoorwaarden van een rechtsstaat.

In principe is wat hier gebeurd straks namelijk dat op basis van een eenzijdig, ongecontroleerd proces een burger een 'schikking" kan krijgen, waar hij zich niet tegen kan verweren. Een negatief "ik heb dit niet gedaan", kan men namelijk niet bewijzen.

Straks is jouw IP-adres is op de een of andere manier op die lijst gekomen, maar alle routes voor verweer zijn afgesneden en zelfs het simpele gegeven, dat het *niet* waar is, zal je niet kunnen helpen om onder die schikking uit te komen.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 25 juli 2024 08:08]

Echt waar, kan je bij het downloaden van torrents iemand anders' IP adres spoofen. Hoe werkt dat dan?
Ik dacht dat het IP-adres nodig is om de data naar de juiste plek te sturen. Hoe zorg je dan dat torrent data inplaats van naar dat adres bij jou terecht komt?
Niet, een IP spoofen werkt maar 1 kant op. De response van de data die jij verstuurd via een gespoofde IP, zal nooit terug bij jou komen.
Dat is zo'n beetje de hele opzet van een DrDOS attack ;)
https://en.wikipedia.org/...lected_.2F_spoofed_attack

Zo kan je met een simpele 3G verbinding ofzo hele servers platleggen, en geen cloudfare/...andere DDOS mitigator die daar tegenop kan. Je neemt een heel populaire torrent, en de bandbreedte is zowat oneindig.
Dat is een compleet ander scenario dan waar keypunchie het over had, en dus niet erg relevant in dit geval.
Ik zit nog zelfs een stap eerder. Hoe bewijs je met het loggen van een IP-adres dat iemand iets uberhaupt heeft binnen gehaald? Dat is al een enorme aanname.
Als je IP bekend is kunnen ze kijken hoeveel procent je van die torrent aanbied. Bij bijvoorbeeld qbittorrent kan je bij peers kijken hoeveel procent iedereen van de torrent heeft. Als iemand 100% heeft weet je dat die de hele torrent heeft binnengehaald.
Het IP adres <-> natuurlijke persoon issue is mijns inziens vanaf 3 kanten te benaderen:

1. Ja, je kunt stellen dat de persoon die voor het IP adres betaald de verantwoordelijke is voor het gebruik ervan. Als jij jou zoontje op jou internetverbinding torrents laat downloaden is dat jou schuld.
2. Nee, je kunt dit niet stellen. Als jij je auto uitleent aan iemand en die rijd vervolgens (met opzet) 10 mensen dood in een winkelcentrum en jij had geen kennis van dit plan dan slepen ze jou toch ook niet voor de rechter ook al staat het kenteken op jou naam?
3. Met het oog op de toenemende mediacoverage (en wellicht ook toenemende mate) van hacking, cracking, etc. omtrent overheden, instanties en bedrijven (inclusief zelfs beveiligingsbedrijven) is het vrij kort door de bocht om een eventueel argument van "iemand spoofde mijn IP" of "iemand downloadde die torrents via een trojan/botnet/vpn door mijn pc" botweg af te wimpelen als irrelevant. Feit is gewoon dat het onzin is om een IP te willen linken aan een natuurlijk persoon. Een IP-adres is precies dat, een Internet Protocol Adres. Het is een manier om een bepaalde machine te kunnen identificeren op het internet netwerk. En dan hebben we het nog niet eens over subnets gehad...

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 25 juli 2024 08:08]

Wat dacht je van studentenhuizen? Heel wat huizen zijn gewoon houtje/touwtje aan elkaar geknoopt. Ga dan maar eens bewijzen dat er iemand schuldig was.
Het protocol zomaar dichtzetten gaat ook niet, want genoeg legale alternatieven die er gebruik van maken, zodat bijvoorbeeld games sneller gedownload wordt.

Het is gek dat AP de bewijslast heeft omgekeerd. DFW zegt dat ik schuldig ben, laat zij dan maar onomstotelijk bewijzen dat ik het ook daadwerkelijk ben geweest. Simpele 'Wij hebben dit gelogd op dit en dat IP adres' Lijkt mij flinterdun voor bij een rechter. Want vrienden hebben hier gewoon Wi-Fi toegang. Of als ze langskomen kunnen ze een kabeltje erin prikken en klaar. Moet ik dan gaan monitoren of ze niet stiekem een torrent aan het downloaden zijn?
Nu lijkt het meer op een gemaskerd persoon op een beveiligingscamera, met zelfde lengte en bouw en het zou zomaar kunnen dat ik het ben. Dus bewijs maar eens dat jij het niet bent.

Ik ben benieuwd wat er uit gaat komen, want dat het voor gaat komen, dat staat vast.
Dat is dan ook eigenlijk de conclusie van mijn verhaal...

- Een IP adres gelijkstellen aan een natuurlijk persoon is waanzin.
- Bewijslast omkeren is sowieso al waanzin.. het is hier godverdomme toch geen dictatuur?! Ik ben onschuldig tot tegendeel bewezen is, klaar.
- Bewijslast omkeren én stellen dat een IP een acceptabele vorm van identificatie van een natuurlijke persoon is, dát is het toppunt van krankzinnig.
Doet me denken aan een verkeersongeval die in het nieuws was. 2 jongens op een scooter rijden een man dood. Ze worden beiden gepakt door de politie en geven allebei aan dat de andere reed.
Ze zijn (naar mijn weten) (nog steeds) niet veroordeeld.
Als jij de provider ervan kan overtuigen dat jij recht heb op die gegevens mogen ze die geven ja. Bij twijvel zal je het via de rechter moeten spelen. Maar na 3 keer verliezen ga je direct overstag als ISP.

We weten ook niet of het voldoende bewijs is. Daar zal eerst een rechter over moeten beslisen. Tot nu toe is er in Nederland nog geen uitspraak over geweest.
Dat is waar inderdaad. Zal m'n bericht aanpassen.
Dat hoeft nu ook weer niet direct :) Maar ik zie het vaker voorbij komen dat mensen denken dat het alleen om NL films gaat. Wilde dat alleen aanstippen. Overigens gaat DFW dus juist wel achter de downloaders aan. Het gaat nogal lijken op de praktijken hier in Duitsland en daar is de pakkans echt enorm groot...
Belangrijke toevoeging: Dutch FilmWorks heeft in 2015 (delen van) de catalogus van het failliete A-Film overgenomen. Weet niet hoe dat juridisch precies zit, maar dat zijn potentieel honderden titels meer dan op die IMDb-lijst staan.

Bovendien lijkt het me mogelijk (maar heb er weinig verstand van) dat DFW bijvoorbeeld bioscoop-releases van Netflix of andere partijen in Nederland verzorgt. Filmdistributie kan allerlei vormen aannemen.

[Reactie gewijzigd door Randfiguur op 25 juli 2024 08:08]

Wat ik mij afvraag, ik trek wel eens iets binnen over de aangeboden ssl poort, 443. Kan dat ook gemonitord worden? Ze kunnen dan toch alleen maar zien dat er gedownload wordt, maar niet wat er gedownload wordt? Dan lijkt me, gezien het feit dat de bewijslast bij de aanklager ligt, het een gewonnen zaak voor mij, of is dat te eenvoudig gedacht.
Zolang ze de sleutel van je SSL pakketje niet hebben kunnen ze hem ook niet bekijken. Tenzij de quantum computers hebben die de SSL kan brute forcen :P
Oh wow... kleine 18% (op moment van schrijven) is 100% legaal. Dat vind ik nog best veel...
Tot op heden graaf ik wel eens tunneltjes om aan region locks te ontkomen :'(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.