Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Paasdagenkortingen

21-03-2016 • 08:00

134 Linkedin

Pasen komt er weer aan, dus dat betekent een extra vrije dag, veel (chocolade)eieren eten en voor sommigen van jullie een tripje naar de meubelboulevard. Net als vorig jaar betekent het echter ook een week vol superstrakke aanbiedingen hier op Tweakers.

Van maandag 21 tot en met zondag 27 maart houden we opnieuw een paasactie, dit jaar met als titel: ‘Eieren voor je geld!’ Niet omdat jullie met minder genoegen nemen, wél omdat jullie minder hoeven te betalen voor mooie producten.

Elke dag in die periode presenteren we in samenwerking met een van onze partners een mooie aanbieding, of soms twee, zodat jullie de kans krijgen om nieuwe hardware met fikse korting te kopen. De partners die dit jaar de mooie kortingen mogelijk maken zijn Alternate, Pro Warehouse, YourMacStore, Bax-shop, Paradigit en SOS Solutions. Op 28 maart laten we alle zes de acties nog een keer de revue passeren tussen 10.00 en 16.00 uur.

Als je tijdens de actieperiode Tweakers bezoekt, zie je via een speciale banner de aanbieding van de dag. Die uiting, die per bezoeker niet meer dan tien keer wordt getoond, linkt naar de actiepagina van die dag. Mocht je onverhoopt op de Frontpage de link niet kunnen vinden, dan kun je tegen die tijd via ons .actie-overzicht bekijken welke kortingsactie die dag van toepassing is.

We trappen deze week af met de aanbieding van Alternate, die je op onze actiepagina kunt vinden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (134)

Wijzig sortering
Ik had liever de G502 gezien ipv de G402 :P Misschien komt ie deze week nog langs :Y)
Die is al in de aanbieding in een andere Alternate actie: https://www.alternate.nl/html/themeworld.html?docId=17205
toch maar ff snel de 402 geannuleerd en de 502 besteld, dankzij jouw headsup!
thanks! :)

verzendkosten zijn gratis bij de proteus, dus scheelt nog minder
En je krijgt er een nog gratis muismat bij (als ze die nog hebben)
jup, weet niet of ik daar nou blij van wordt, maar goed :P
En jij denkt dat Logitech, of een leverancier, want die zal vast meewerken aan de actie, een nieuwere muis gaat dumpen, zodat de oude voorraad helemaal niet meer verkocht gaat worden?

Het is zeker een mooie actie, begrijp me niet verkeerd :)

[Reactie gewijzigd door Somoghi op 21 maart 2016 10:35]

Paradigit was / is toch Failliet?
Niet de webshop.
nieuws: Paradigit maakt doorstart met drie winkels

[Reactie gewijzigd door shadow4thedark op 21 maart 2016 08:26]

De actie van vandaag is óók leuk :-)

Die apple macbook air, bij YourMacStore geven ze aan dat hij voor €995 in de aanbieding is. Echter op hun eigen site staat hij voor €998 en bij de BCC krijg je hem voor €929??
Dat een andere winkel opeens nog harder gaat stunten dan de partner in de paasactie, daar hebben we geen controle over.
Dat klopt :-) Vond het gewoon wel grappig :-) Maar het feit dat hij er ook op stond voor €998 ipv €995 vond ik meer frappant. Enfin. Hij staat er nu wel op voor €995 én wat je bij de BCC niet krijgt is dat hoesje er bij.
Kijken of SOS Solutions met een mooie raspberry pi 3 aanbieding komt
Ben daar inderdaad ook benieuwd naar. Vorig jaar tijdens deze actie een mooie Raspberry Pi 2 gekocht met 10 euro korting.
Vermeld de verzendkosten er dan ook even bij :)
Inderdaad... verzendkosten, transactiekosten.

Daar gaat je leuke korting.
Alternate snapt dat nog niet helemaal. Gisteren een ssd besteld voor €199. Mocht ik nog €2,95 verzendkosten betalen. Terwijl een usb hub van €9,99 gratis word verzonden.
Dat klinkt inderdaad heel opmerkelijk.

Het is niet toevallig de thuiskopieheffing? Bestaat die thuiskopie regeling eigenlijk nog?
Nope. Staat letterlijk op de factuur: €2,95 verzendkosten.

Komen ze ook nog eens met de meest waardeloze verpakking aan. Het normale doosje met een soort dun kartonnen geval eromheen geperst. Echt belachelijk dat ik daar €3 extra voor betaal.
We gaan een beetje offtopic maar goed. Ik heb de indruk dat ze op de USB hub voldoende marge maken om de verzendkosten uit te kunnen betalen. De SSD is waarschijnlijk zeer scherp geprijsd waardoor er geen ruimte is voor de verzendkosten. Desondanks blijft het inderdaad opmerkelijk.
Mooie advertorial waar wij als Tweakers ook wat aan hebben! Ik irriteer me alleen dat er ook hier weer net als op iBood dan gepronkt word met de korting op de adviesprijs. Zeker op een site als Tweakers zou je verwachten dat een combinatiie met de PW wel mogelijk zou zijn.

[Reactie gewijzigd door Devroet op 21 maart 2016 08:48]

Rechts in beeld staat toch gewoon de pricewatch notatie van het product vermeld?
Alsnog 10 euro goedkoper, prima deal als je hem nodig hebt dus.
Daarom juist, waarom dan met de adviesprijs gaan lopen pronken, als je obviously kan zien dat je dus niet echt die korting krijgt. In het geval vandaag dus maar 10 euro ipv 30.
Het is inmiddels erger geworden, want in Pricewatch staat Alternate met de actieprijs en zie je dus de 'echte' korting helemaal niet meer.
Omdat het dan beter lijkt? Zo werkt het een beetje, eigenlijk overal. Ik vind het niet erg. Gelukkig zijn we zelf slim genoeg, toch?
Waarom moet het beter lijken als Tweakers er geen baat bij heeft om het beter uit te laten zien? Ze vermelden de pricewatchprijs en we zijn inderdaad wel slim genoeg. Maar het gaat hier om het principe. Er worden uiteindelijk 3 prijzen genoemd terwijl het er maar 2 zouden moeten zijn. De adviesprijs mocht gerust wegblijven. De pricewatch is een relevantere toevoeging. Het voelt zelfs aan als een beetje oplichten door de adviesprijs te vergelijken met de huidige korting gezien de waarde...
Omdat de adviesprijs een contstante is. Andere prijzen worden afgeleid van de adviesprijs. Adviesprijs is eigenlijk een verkeerde benaming, brutoprijs incl. is een betere benaming. Wat 'jij' als winkelier, grossier met de adviesprijs doet is een tweede. Inkoop afspraken worden vaak gemaakt op basis van adviesprijzen. Je krijgt x% korting op de bruto prijs. Stijgt of zakt de bruto prijs dan blijft de korting hetzelfde (maar je netto inkoop stijgst of zakt in verhouding mee).
Ga je netto prijsafspraken maken (dit kost je 25,- inkoop) in plaats van kortingsafspraken dan moet je voor elk artikel met een netto prijs per klant bij een prijsmutatie de afspraken gaan nalopen. Je neemt als fabrikant namelijk een clausule dat een prijsmutatie een vastgestelde periode vooraf bekend wordt gemaakt.
Dat de adviesprijs hier getoond wordt is ook logisch, behalve het artikelnummer en de omschrijving is de adviesprijs ook een indicatie dat het om het zelfde artikel gaat.

[Reactie gewijzigd door Floor op 21 maart 2016 11:26]

Je bent pas eerlijk tegen je klant als je zegt dat je X euro korting krijgt op de huidige prijs waaraan ze het verkopen. Anders hebben alle winkels altijd een aanbieding. Want als een product als 'adviesprijs' 650 euro heeft, en ze verkopen hem altijd voor 600 euro, heb je een aanbieding van 50 euro? 8)7
Nee, je hebt een aanbieding van 600 euro. Dan is het een korting van 50 euro ten opzichte van de adviesprijs.

De muis bied alternate nu voor 40 euro aan, 30 euro korting op de adviesprijs.
Tuurlijk. Allemaal helemaal leuk enzo, maar als ik dan weer zie dat de Aanbieding van Yourmacstore nu helemaal geen aanbieding is dan is dat toch jammer. €995 voor een MBA is niet slecht, maar bij de BCC ligt deze standaard voor €929. Ook die hoes van €50 doet er dan niet toe.
Tuurlijk heeft Tweakers dat wel, het is geen liefdadigheidsinstantie ;) Alternate wil er bovendien ook graag aan verdienen, en tegen deze prijzen (marges op dit soort items zijn erg laag!) moet men er veel verkopen voor winst.

Als dit al oplichting zou zijn is het wel lastig in {willekeurige winkel}. Komop zeg :P welk principe? Het principe dat het verboden is om een aanbieding er goed uit te laten zien? We zijn slim genoeg om zelf even te kijken.
Vermits men het beter voorstelt dan dat het werkelijk is, is dat oplichting bij mijn weten. We zijn inderdaad slim genoeg (2x) maar waarom moeten we alles zelf gaan verifiëren, zeker op zo een neutrale partij als Tweakers? Ik begrijp Devroet helemaal en geef hem ook helemaal gelijk dat dit geen iBood toestanden moeten worden maar een waarheidsgetrouwe weergave van een neutrale partij.

Het is zeker niet verboden om een aanbieding er goed uit te laten zien, maar mensen bewust misleiden en het beter laten uitschijnen dan de werkelijkheid is bij mijn weten wel verboden (in dit geval een discussiepunt). Dat is het principe, dat je zelf nog moet gaan controleren bij een neutrale partij omdat men niet de waarheid toont maar een misleiding.

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 21 maart 2016 09:07]

Hoe je dat als oplichting ziet is mij een raadsel, maar het enige waar een winkel mee kan rekenen als vast gegeven is een adviesprijs, prijzen van andere winkeliers heb je niks aan, aangezien die dagelijks of zelfs meerdere keren per dag kunnen veranderen, dus hoe moet je het anders aanprijzen?

Ga je ook naar de Blokker als ze daar iets aanbieden wat goedkoper is op dat moment dan de adviesprijs en dan lopen klagen bij de balie dat het oplichting is? *zucht*
Het voelt als 'oplichting' omdat de aanbieding mooier wordt voorgesteld dan hij werkelijk is. Er is geen getrouwe weergave. Je kunt nog altijd je huidige verkoopprijs als richtprijs geven. Andere winkels hebben hier 0,0 mee te maken. Het is X euro korting op je huidige verkoopprijs. Dan pas geef je een getrouwe weergave van je aanbieding. Nu bedoezel je je klanten en je schaamt je er ook nog niet voor...
Nee, nee, nee.

product € 100.
Verkoper A geeft 20% korting: € 80
Verkoper B geeft 30% korting: € 70

Waarom zou B maar mogen zeggen dat ze ~ 11% korting geven omdat A ook korting geeft?
Omdat die €100 (€69) in dit geval niet de prijs is die Alternate er voor vraagt. Hij staat nu weer gewoon op €59,99. Deze muis is nooit €69 geweest bij alternate. Alternate roept continue in het rond met adviesprijzen. Zo heb ik laatst een 1TB OCZ trion 100 gekocht: https://www.alternate.nl/html/product/1210670. want deze was van €339 afgeprijsd naar €199,90. Dus ik denk joo mooie deal. Keek ik daarna in de PW, stond deze schijf bij bol.com voor €219 en bij afuture voor €235. €20-40 is natuurlijk nog steeds een leuke korting, maar het is wel wat misleidend. Het scheelt namelijk €80-100 in de daadwerkelijke prijs. Zeker als je ziet dat de prijs bij alternate eerst ook al een eind onder de €339 zat.
En hoe wou je dat precies verwerken in het plaatje wat daar bij staat? Dat is statisch dus niet aan te passen met zoveel % korting. Ook als een andere shop nu mee zou gaan in die prijs dan zou het staan als 0% korting, dat doet de actie denk ik niet echt goed denk je wel?

Zoals ik al zei, alleen met de adviesprijs kan je een artikel promoten qua prijs met korting etc, een prijs van een andere shop kan je niks mee aangezien die aan verandering onderhevig zijn.

Zoiets heet marketing, daarbij zullen de prijzen altijd iets netter staan, om de klant het zo interpreteert. Ga jij wel kijken als er staat, "Nu 1% korting!!"?

Je hoeft het niet te kopen toch? Pas als jij het gekocht hebt en je ziet daarna de adviesprijs etc. dan zou je heel misschien eventueel kunnen spreken van het gevoel van oplichting, maar dat is nog steeds heel wat anders.
Anoniem: 202648
@CasGas21 maart 2016 13:25
Is geen oplichting maar wel misleiding. Het gaat namelijk om hetzelfde product die in de PW voor een veel goedkopere prijs wordt aangeboden. Verder niets fout mee in mijn gedachte maar ga niet pronken met 50% korting. Hetzelfde principe als Geen btw betalen...wat ongelijk is aan 21%. Maar Mediamarkt pronkt er wel mee. Gedachte dat mensen het niet door hebben en denken...zo 50% korting wat een goede deel....is inspelen op impuls aankopen. Wat vanuit het oogpunt van de consument niet goed te praten valt. En aangezien tweakers er voor de consument is zou ze het schikken om ook de werkelijke % korting weer te geven. De discussie tweakers is niet liefdadige instelling gaat niet op. Tweakers moet objectief blijven en als ze zo hun geld verdienen...waar is de lijn mbt de review die ze doen. Krijgen ze wat van Apple of samsung om hun telefoons net wat beter aan te prijzen..ik zeg maar wat...
Er staat toch duidelijk
vandaag biedt Alternate.nl aan:.....
Oftewel Alternate heeft gewoon opgegeven, ipv de adviesprijs, bieden wij hem nu voor 39,99 aan, niks misleidends/oplichterigs aan, gewoon marketing.
Het zou toch te gek zijn als ze moesten zeggen, ipv €69,99 bieden wij hem voor €39,99 aan, maar bij concurrent "X" kunt u hem ook al krijgen voor €49,99 8)7

En Tweakers.net staat hier in zoverre helemaal buiten, die heeft gewoon een leuke actie bedacht voor hun leden/lezers, en knallen gewoon de aanbieding zoals geleverd door Alternate door naar ons.

[Reactie gewijzigd door zion op 21 maart 2016 10:46]

tweakers wordt uiteraard gesponsord door Alternate en zij zetten braafjes op hun site wat alternate van hen vraagt. logisch toch? moest jij betaald worden door iemand om promotie te doen ga je hun actie toch niet aanpassen naar je eigen versie?
Sorry hoor, maar ik vind dit geen leugen. Het product is uiteindelijk ook afgeprijsd vanaf de adviesprijs, ook bij andere webshops. Straks liegt Tweakers ook nog als ze een bepaalde shop niet in de Pricewatch hebben zitten en dat de laagste prijs nog lager had gelegen :P echt hoor, kunnen we ophouden met instantie X, Y of Z de schuld geven van onze eigen nalatenheid?

Overigens zijn er talloze (web)shops die adverteren met een prijs die hoger ligt dan de adviesprijs... seriously, who cares!?
Het is niet anders dan een winkel die claimt 20% korting te geven, maar dat dat eigenlijk hun normale prijs is. Dus 20% korting t.o.v. een of andere arbitraire adviesprijs.

Ja zo kan ik het ook. Ik vind het gewoon lulkoek om te claimen dat iets goedkoper is, zonder dat hard te maken.
De pricewatch is inmiddels aangepast naar deze actieprijs. Dus dan zou er bij vergelijk met de pricewatch nu 0 euro korting staan.
Daarom vind ik t prima dat die notatie er rechts bij staat, je moet ergens een referentie kader aanhouden en dat is de adviesprijs, en ja, dat is gewoon marketing, maar ik mag toch hopen dat de doelgroep hier wel zo slim is om dat te onderscheiden en te snappen.
Maar je kan wel de nummer 2 zien. Dus het blijft ongeveer 10 euro.

Ik snap dat dit hier gebeurd, maar wat mij betreft mogen ze dit geheel verbieden.

Bv de seizoensaanbiedingen van de Jumbo. Eerst normaal 99 cent. Nu 1.13 en korting zodat je 98 cent betaalt. Korting dus 1 cent, maar nu kunnen ze 15 cent zeggen. Leuk maar gewoon misleiding in mijn ogen.
Omdat de PW prijs niet overal telt.

Als ik doorklik naar de PW, kost de goedkoopste mij nog 59 euro, wat 10 euro meer is dan wat jij ziet.
Adviesprijs telt wel voor beide Nederlandstalige landen.
Dat is raar. Bij mij staat hij bij Alternate als 42 euro. Als je op de link klikt via de Pricewatch, staat er gewoon netjes 39 euro hoor :).
Het is überhaupt een beetje apart, want Alternate biedt op dit moment de hele wereld die muis voor de "Tweakers korting"-prijs. Niet echt een 'Tweakers' actie, dus, als je het mij vraagt ;)
En als mensen nou eens wat verder dan alleen de huidige Pricewatch prijs kijken, dan zie je dat de laagste prijs nog geen paar dagen geleden gewoon rond de 55 euro lag (ongetwijfeld exclusief verzending).

Mensen staan er denk ik niet bij stil dat grote bedrijven zoals Alternate ook wel de grote waarde (in aantal potentiële klanten) van PW inzien en hun eigen prijzen gewoon snel aanpassen op andere aanbiedingen.

Met andere woorden, als Tweakers deze actie niet had gehad dan had Alternate die muis echt niet voor 40 euro verkocht op dit moment.

edit: typo's

[Reactie gewijzigd door Eskimo0O0o op 21 maart 2016 10:11]

Pssst, deze actie IS van Alternate ;)
Tweakers is er niet om voor jou de slimme consument uit te hangen. Lees één review op deze site en je weet voldoende wat dat betreft...

De PW is een middel. Het is aan jou dat middel te gebruiken.
Top ! altijd leuk acties vanuit tweakers.. hopen op een 3ds xl new aanbieding :P
SOS Solutions zit er ook bij? Ik voel al bijna een RPi3 aankomen :Y)
Dit jaar zijn er inderdaad wat dingen die op de verlanglijst staan :)
In ieder geval een leuke actie die voor drie partijen leuk uit kan pakken!
Anoniem: 372172
21 maart 2016 08:42
Gave actie van Tweakers wederom :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee