Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Kijk live mee met Firstlook TV

11-10-2014 • 11:30

40 Linkedin

Tweakers is aanwezig op Firstlook 2014, de grootste gamesbeurs van de Benelux die op zaterdag 11 en zondag 12 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Je kunt hier de stream volgen van de liveregistratie die vanaf de beurs wordt uitgezonden.

Firstlook is een beurs waar, zoals de naam al aangeeft, je een eerste blik kunt werpen op de games die dit najaar in de winkel verschijnen. Games als Assassin's Creed: Unity, The Evil Within, The Order: 1886, Far Cry 4 en Super Smash Bros. for Wii U zijn speelbaar, naast de nodige indiegames van Hollandse bodem.

Mocht je niet zelf naar Utrecht af kunnen reizen, niet getreurd; Blammo Media, het bedrijf achter het tv-programma Gamekings verzorgt een live-registratie van het evenement. Op zaterdag en op zondag verzorgt Blammo zeven uur lang live tv vanaf de beurs en de livestream daarvan kun je via Tweakers volgen.

Dat niet alleen; Tweakers is zelf ook op de beurs aanwezig. Gamesredacteuren Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch lopen niet alleen rond in de Jaarbeurs, maar nemen met de Gamekings een deel van de presentatie op zich. Je kunt dus in de livestream onze mening horen over de vele games die in Utrecht speelbaar zijn. En misschien zie je tijdens de livestream ook de Tweakers wel voorbijkomen die voorrang gekregen hebben bij de vele speelsessies tijdens Firstlook.

De stream begint om 11:30 uur en duurt tot 18:30 uur.

http://www.twitch.tv/gamekings/embed

Je kunt ook de speciale chatstream volgen en uiteraard zelf mee chatten.

http://www.twitch.tv/gamekings/chat?popout=

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (40)

Wijzig sortering
Gezellig .. !! have fun folks !!! :Y)
Gezellig 2 uur in de rij wachten ja voordat je naar binnen kan.

Nog nooit zo een slechte organisatie gezien.

En het zijn maar 2 kleine zalen, dus ik begrijp het niet.

Japan expo is letterlijk 50x zo groot en kan je zonder wachtrij naar binnen terwijl het veel veel drukker is.

Organisatie mag zich kapotschamen.
Neem je vip kaarten kun je 2 uur eerder naar binnen zonder lange rij.

[Reactie gewijzigd door nFo op 12 oktober 2014 21:48]

Onzin, zoals ik hierboven al zei in Parijs bij Japan expo komen vele vele maar dan ook echt vele malen meer mensen en gaat het zonder wachtrij, je loopt gewoon naar binnen.

Het kan gewoon niet zo zijn dat als je 15 euro minimaal betaalt voor de entree dat je 2 uur moet wachten om uberhaupt binnen te kunnen komen.

Immers staan er binnen ook ellenlange wachtrijen voor de spellen.

Er stonden bovendien maar 4 man de kaartjes te scannen, dat is toch veel te weinig?

Als ze vip kaarten verkopen zodat je meer gaat betalen om niet hoeven te wachten is dat echt een slecht idee want dat je minder betaalt wilt niet zeggen dat je dan maar moet wachten.

Het slaat helemaal nergens op gewoon, organisatie was gewoon slecht punt.
Japan Expo is geen game beurs.
Noem mij een gamesbeurs waar je niet lang hoeft te wachten ?
Japan Expo is geen gamebeurs maar kwa games komen ze aardig in de buurt.

Dus des te schandelijk is het dat First look zo slecht geregeld is.

Kan je je voorstellen? Je komt voor een Japanse expo maar kwa games kan je nog steeds je ogen uitkijken.

Daarnaast ging het hier om de vergelijking van de wachtrijen en de organisatie.

Al is het een korfbal evenement, als er wachtrijen zijn is het gewoon slecht georganiseerd.

En zoals ik al zei 4 mensen die kaartjes scannen is veel te weinig, het is geen hogere wiskunde of zo.

Zet daar 8 mensen en klaar is kees, dit zijn gewoon van die simpele amateuristische fouten die makkelijk voorkomen kunnen worden.
Ja oke, 4 man voor het scannen is wel erg weinig.
Ik kijk gewoon de live stream, dan krijg je ook een aardige indruk van de beurs zonder alle drukte.
En vervolgens 1,5 uur wachten voor SSB of Evil Within. :+ Nee, hoeft van mij niet meer.
Ik had gratis kaartjes, maar dik 1,5uur voordat we naar binnen konden. Vervolgens dikke rijen voor alles en 3 euro voor een flesje cola en 3,75 voor een broodje worst. Vond het erg prijzig en zijn uiteindelijk om 3uur weer weggegaan. Al met al 2uur binnen geweest en amper wat gezien. Volgend jaar ga ik in ieder geval niet en ach het was nu gratis :)
Dat consumpties duur zijn kun je verwachten. Dikke rijen overigens ook.
daar ben ik het niet met je eens, ik vond gamescom toch een stuk goedkoper met consumpties dan firstlook. terwijl daar meer volk komt...
klopt het was duur dit was mijn eerste keer op firstlook en ik vond het echt leuk alleen volgend jaar neem ik zelf eten mee (1.20 voor een flesje cola bij de AH inplaats van 3 euro voor hetzelfde)
dat de prijzen duur zijn komt omdat daarbinnen weinig tot geen concurentie is als je dorst hebt ga je niet 10 minuten lopen en in het station wat te drinken halen omdat het daar de helft goedkoper is ik had wel een aantal blikjes cola mee omdat ik verwachte dat het duur zou zijn maar het eten was ook echt duur 1 broodje voor 8 tot 10 euro (zit er goud in verwerkt ofzo)
Nadat je 15 euro entree en 15 euro vervoerskosten hebt betaald.
Ik heb 2 uur en 53 minuten mogen wachten om een potje Evolve van ongeveer 10 minuten te mogen spelen.

Ik vraag me dan wel af of dit op bijvoorbeeld de E3 of Gamescon ook zo is, daar ben ik immers nooit geweest, maar ik vind dit een wanvertoning. Er kan toch van te voren bedacht worden dat als er 20.000 man op een dergelijk evenement afkomt, dat een (ik geloof) 15-tal PCs toch nooit voldoende kan zijn?

Het was in ieder geval wel een erg vette game. Maar alles behalve het wachten waard.
Ik heb 2 uur en 53 minuten mogen wachten om een potje Evolve van ongeveer 10 minuten te mogen spelen.
Ik vraag me dan wel af of dit op bijvoorbeeld de E3 of Gamescon ook zo is, daar ben ik immers nooit geweest, maar ik vind dit een wanvertoning.[...]
Ik kan niet spreken voor de E3, maar op Gamescom kan je zeker lang wachten. 3 uur zie je bijna nooit, maar ik weet wel dat in 2013 mensen 3+ uur in de rij hebben gestaan voor een filmpje van Bungie over Destiny. Toen de dagjesmensen langs konden komen was de rij ongeveer 2-3 uur na openen al dicht omdat de mensen die aansloten anders toch niet konden kijken.
In 2013 was het zo dat voor sommige spellen je zo kon gaan zitten (diablo 3 expansion) en voor anderen je een uur in de rij kon staan (Elder Scrolls Online). Een beetje afhankelijk van hoe de gameontwikkelaar het heeft opgebouwd en ingericht (veel/weinig plaatsen, wel/geen tijdslimiet) en of het spel een beetje in trek was.

15-tal PC's kan overigens meer dan genoeg zijn hoor. Waren in 2013 op gamescom (iets meer bezoekers...) ook genoeg bedrijven met een PC of 20. Die waren vaak nog onbezet ook nog. Overigens was EA toen ook aanwezig met de Sims 4 (of 3, weet ik eigenlijk niet) en een PC of 25. Rij was toch nog best lang, maar niet zo dat je een uur moest gaan staan. Aan de andere kant was Zenimax met Elder Scrolls Online er met een PC of 80 en daar kon je wel een uur/anderhalf uur gaan staan.

Door veel bedrijven wordt er op de Gamescom wel voor vermaak in de rij gezorgd hoor. Vaak toch de communitymanagers en dergelijke die ook aanwezig zijn en een praatje houden en wat vragen beantwoorden en anders is er altijd wel wat te zien om je heen. Geen idee hoe dat op Firstlook is :)

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 12 oktober 2014 00:25]

Mja een uur of anderhalf uur wachten vind ik eigenlijk nog prima. Ik ga ook niet lopen zeiken als ik op een zomerse dag twee of drie keer zo lang moet wachten in een pretpark. Dat kun je verwachten en ik verwachtte ook hier voor de grote titels minimaal een uur te mogen wachten. Fair deal.

Maar na drie uur op je benen te staan, zonder enige bewegingsvrijheid, komt het niet eens meer in je op om daarna nog ergens anders voor in de rij te gaan staan.
Kortom, 2 kaartjes à 18 euro, 2 treinkaartjes à 15 euro en 3 uur wachten, naast de 2 uur wachten om binnen te komen, om 10 minuten Evolve te spelen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

En vermaak in de rij? Nee. Niets. Of je moet lastig gevallen worden door die (kn)apen van Gamekings als vermaak willen beschouwen. En 'mensen kijken' gaat ook een keer vervelen.


In 2010, toen het nog in de Westergasfabriek plaatsvond, vond ik het ook al erg karig ingericht. Dat was ook een aanzienlijk kleinere locatie, dus dat was nog niet vreemd te noemen. Maar tegenwoordig vind het plaats in de Jaarbeurs, groter kan bijna niet. Om vervolgens een klein halletje achterin af te huren die alsnog weinig groter aandeed dan de versie uit 2010.

Het lijkt gewoon allemaal niks te mogen kosten. Ik zou ook graag een evenement ter grootte van een Gamescom op Hollandse bodem zien, maar als hier dus al structureel de kantjes er van af worden gelopen, trek je nooit een breder aantal uitgevers aan.

Noch bezoekers, want ik kom er nooit meer.
De westergasfabriek.. Ja dat weet ik nog. Red Dead stickers overal, presentatie van Dragon Age, wereldprimeur modern warfare 2 voor het eerst speelbaar..

Ik ga al 2 jaar niet meer heen omdat de rijen door de hele tent staan, alles is veel te duur en de meeste games zijn allang uit. Ook is het totaal niet fijn als er 30 man staan te zuchten en te klagen over het feit dat je ff 10 minuten aan het spelen bent.. :+

Het is triest dat het zo gelopen is..
Helemaal mee eens. Ik ging elk jaar, maar sla het dit jaar toch echt over. Vorige keer was het te gek voor woorden geworden. Het was simpelweg geen leuke dag en ging met ruzie met mijn vriendin die het helemaal had gehad naar huis. Ik blijf nog liever in mijn bed dan dat ik nog een keer naar Firstlook ga. De organisatie zou zich inderdaad moeten schamen. 2 uur in de rij staan om 10 minuten met een game te spelen die gewoon al in de winkel ligt sorry hoor dat wil ik zelfs gratis niet eens doen. Op gamescom heb je ook lange rijen maar is er genoeg afwisseling in de vorm van cosplay, contests etc. En staan er nog redelijke eten tentjes. Op firstlook is er niets anders te doen dan in de rij staan en vieze slappe kroketten van 5 euro eten.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 11 oktober 2014 20:35]

Ben vandaag ook geweest en ben het wel eens met je stelling.

Er was in essentie niet heel veel te zien, ik was om ongeveer 1 uur binnen terwijl ik er voor 12e was. Ik had het daar nooit tot 7 uur volgehouden
zelfde voor gamescom, je staat helemaal achteraan terwijl het super druk is en je bent na een half uur gewoon binnen :). ik was gisteren bij firstlook en was early access en de rij was ontzettend lang maaar kon in 1x doorlopen :). maar ik ben er maar tot half 3 gebleven, ik vond het niet zo veel aan..... er was niet zo veel te doen vond ik vergeleken met vorig jaar...
Vet mooi dat ze het in het artikel zetten, kun je er meteen gebruik van maken
Ja, leuk. Jammer alleen dat mijn browser totaal aan het flippen is door alle trackers.
En jammer dat ik meteen een perma ban in de chat krijg voor een klein grapje
Onder welke nickname?
Hmm, op responcife website voor iPhone 6 werkt het niet mooi. Lange laad tijden, weg vallende verbinding :'(
Is meer buffer buffer dan dat het afspeeld, dit was gister met pre show ook al zo, erg jammer.
Ik kijk al sinds het begon, 770 dropped frames. Denk dat je internet gewoon kut is.
Alleen naar twitch dan rest van het internet is ok, oftewel twitch wat gewoon kut is, zijn namelijk 1000de klachten over.
In FF werkt de stream en de chat wel. In IE blijven deze constant refreshen. Helaas moet je voor de chat inloggen met een facebook account... onder het mom van, waarom makkelijk doen als het moeilijk kan. :/

En in FF kan ik niet reageren in deze thread omdat ik dan een "Het controle-token is niet geldig." foutmelding krijg. Sheesh... |:(
Vaak moet je dan nog een keer klikken op 'Plaats reactie', dan werkt het vaak wel.
Jammer dat ze de streaming niet via Tweakers konden regelen. Nu heb ik met mijn abbo alsnog een pre-roll advertentie :P
Ligt echt aan jou dan, hier gaat het perfect.
Is een gezamelijke presentatie, zit ook mensen van tweakers bij.
Hoe zou dat nou komen? AFAIK wordt het georganiseerd door Blammo, en laat Blammo nou net het moeder bedrijf van GameKings zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee