Door Wilbert de Vries

Philips en Tweakers geven tien Fidelio E5-surroundsets weg

03-12-2013 • 08:00

535 Linkedin

In samenwerking met Philips kan Tweakers tien users blij maken met een draadloze surroundset. Deze Fidelio E5-set heeft een prijs van 700 euro en bestaat uit een subwoofer en twee bekabelde luidsprekers met daarop twee afneembare draadloze achterluidsprekers.

De Fidelio E5 is niet helemaal draadloos, maar Philips heeft wel een serieuze poging gedaan om de surroundset van zo min mogelijk kabels te voorzien. Zo heeft de subwoofer alleen een 220V-aansluiting, waarmee deze tamelijk willekeurig in de woonkamer kan worden geplaatst. De twee voorluidprekers dienen naast de tv te worden geplaatst. De linkerluidspreker is voorzien van diverse aansluitingen, waaronder 3x hdmi en optische toslink, en wordt met een kabel van zo'n 2,5 meter aan de rechterluidspreker verbonden.

Diezelfde rechterluidspreker wordt op het lichtnet aangesloten, waarna het volgens Philips simpelweg een kwestie is van op de connectieknop op de subwoofer drukken om de set te laten werken. Behalve via hdmi tv-geluid ten gehore brengen, kan de set ook draadloos muziek streamen via bluetooth, waarbij het mogelijk is om je smartphone via nfc te koppelen.

Voor dit testpanel zijn we op zoek naar tien tweakers die de Fidelio E5 gedurende twee weken thuis willen testen. Na het testen wordt het apparaat, in ruil voor een eerlijke gebruikersreview, eigendom van de tester.

Aanmelden voor dit testpanel kan eenvoudig via de onderstaande poll. Deelname is zoals vaker alleen mogelijk als je een account bij Tweakers hebt en bent ingelogd. Werknemers van Tweakers en crew zijn uitgesloten van deelname. Aanmelden kan tot en met 11 december. De winnaars krijgen op vrijdag 13 december persoonlijk bericht.

Testpanel Philips Fidelio E5

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Aantal stemmen: 8.869. Deelname gesloten op 11-12-2013 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (535)

Wijzig sortering
Ook ik heb gister avond de mail mogen ontvangen. Ik heb erg veel zin om de set uitgebreid te testen en mijn ervaringen te delen. Onwijs bedankt voor de prijs en deze kans.

Overigens denk ik dat de kans groot is dat er nog een kans bestaat dat je wint als je nog niet een mail hebt ontvangen. Als bijlage aan de mail zat een document dat je moest uitprinten, invullen en vervolgens inscannen en terug mailen. De deadline hiervan staat op maandag ochtend en geeft de winnaars dus (maar) 4 dagen de tijd.

Als iemand specifieke verzoeken heeft wat er getest moet worden/waar er extra op gelet moet worden kan hij me altijd even een berichtje sturen, mocht ik niks ontvangen dan gaan ik en mijn gezin er gewoon lekker zelf bezig.

[Reactie gewijzigd door Sneek op 15 december 2013 06:22]

De Philips-sint zat eens te denken,
wat hij de Tweakers zou schenken.
10 dikke surroundsets geeft hij weg,
En daarom hebben de buren van de winnaars pech.
Want met deze set gaan de muren wel trillen,
en dat is precies iets wat deze Tweaker zou willen.

Heel erg benieuwd naar de 4.1 set en hou dat gaat klinken.
Daarbij heel erg mooi dat de achterspeakers draadloos zijn.
Ik denk dat er wel meer mensen zijn zoals ik die of een te grote afstand moeten overbruggen, of gewoon weg niet weten waar ze de kabels moeten laten zonder te boren/sleuven trekken.
Zo heeft de subwoofer alleen een 220V-aansluiting, waarmee deze tamelijk willekeurig in de woonkamer kan worden geplaatst.
Dit blijft een hardnekkig misverstand! De plaatsing van de subwoofer is absoluut NIET "tamelijk willekeurig" te bepalen. De plaatsing van de subwoofer is CRUCIAAL voor een goed geluid! Achter de bank verstoppen is het recept voor slechte bonkerige laagweergave. Probeer de subwoofer maar eens uit op verschillende plekken en ondervindt de grote verschillen in de laagweergave en daarmee de geluidsbeleving. Bovendien zetten 9 van de 10 mensen het volume van de subwoofer veel te hoog, omdat ze denken dat laagweergave dominant moet zijn. Dat klinkt gaaf niet waar? Ook dit is een hardnekkig misverstand. De laagweergave moet juist niet opvallen, maar volledig integreren in het geluidsbeeld van de overige speakers. Zodra je de subwoofer als speaker apart hoort zit je fout.
Blij dat Philips weer kiest voor een mooi design en prachtig materiaal gebruikt. Ben wel benieuwd hoe storend het oplaad lampje is als je in het donker kijkt.

Voor als het nog niet is gepost, een kort filmpje van de surroundset:
http://www.youtube.com/watch?v=LRHrQfen-EM
Leuk dat Tweakers dit steeds doet! Vraag me af hoe lang de speakers het doen op accu :o
10 uur en dan weer opladen. Dus dat is netjes.
Ik vraag me wel af wat de kwaliteit van deze set is tegenover de sets van de 'echte' speakerbouwers. Ik ben geen audiofiel, maar dat kwaliteitsverschil hoor je toch vaak wel. Kortom, is deze set deze prijs omdat hij draadloos is, of is Philips ook echt voor geluidskwaliteit gegaan?
Tegenwoordig zal de kwaliteitsverlies imho niet veel zijn.
Vraag me af wat de responsetijd van de set is op moment van gebruik. Niks erger dan latency van het geluid tijdens de film, Alsof je tellsell programmering kijkt met die slechte dubs.
Vraag me ook af hoeveel decibel deze set (zonder merkbaar kwaliteitsverlies) kan produceren zowel met hogere bitrates als lagere. Hoe snel vervormt dat geluid met welke bitrates en audioformats.
Het kwaliteitsverlies van het bronsignaal heeft ook veel te maken met de voeding, de filtering en de speakermaterialen. En dan vallen goedkope setjes altijd door de mand. Mijn Revels klinken altijd een stuk beter dan welke andere set die ik bij anderen hoor. Dat mensen zeggen dat ze de betere geluidskwaltieit van betere sets niet horen is vaak een vooroordeel. Als ze mijn set horen erkennen ze altijd wel dat het geweldig klinkt. Het is maar net wat mensen gewend zijn. Ik was vroeger ook blij met 2 Kenwood speakers van 50Watt op een Akaisetje. Dat klonk geweldig zeg! Nu weet ik wel beter.
Philips heeft de laatste tijd aardig wat leuk spul uitgebracht zoals de mini hybride buizenversterkertjes en de herintroductie van bandtweeters bij een aantal nieuwe speakers. Ben ook erg benieuwd naar hoe deze set klinkt.

Heb zelf nog een set FB825's staan uit de goeie ouwe tijd en het zou mooi zijn als de nieuwere sets ook weer wat meer deze kant op gaan.
Mijn ervaring is dat juist in het mid-end consumenten segment van de markt, en daar zitten deze speakers qua prijs, Philips doorgaans heel behoorlijke speakers maakt. De speakers die Philips doorgaans levert bij mini en micro sets zijn vaak ook van veel betere kwaliteit dan bij de concurrentie.

Nee, het zullen geen B&W's zijn en ook een goede Magnat set zal deze wegblazen vermoedelijk. Maar ik wil ze dolgraag testen tegenover mijn B&W's (die in een andere kamer staan, bij mijn muziek-set) en mijn huidige Magnats in de woonkamer (die ik al tijden wil vervangen door iets kleiners).

Dus, dit zou een heeeel mooi kerstcadeautje zijn.
Poe, als je geen verschil meer hoort tussen Philips en Revel dan is deze hele discussie sowieso zinloos. :)
Omdat Philips gebruik maakt van full-range speakers is een duur scheidingsfilter niet nodig en kunnen ze een kwalitatieve speaker gebruiken, de echt goede heb je al voor circa €100 per stuk. Maar ook de box zelf (materiaal enzo) en de bekleding aan de binnenkant zijn voor audiofielen belangrijk want dit beïnvloed allemaal het geluid.
Toch heb ik zelf ook al 15 jaar bij mijn computer een destijds dure Creative 5.1 set staan en dit zijn ook breedband speakers, het geluid is echt opvallend goed en speelt nog steeds. Dus het is mogelijk.

Deze set vergelijken tegenover een een echte high-end set van een speakerbouwer kan niet want de kosten liggen veel te ver uit elkaar. Je hebt dan voor deze Philips set, 1 high-end frontspeaker.
Heb nu alles via een Denon AVR lopen, maar dat levert nog niet het mooiste resultaat. Ben benieuwd hoe de dynamiek van deze set is.

Pulp Fiction vind ik altijd een goede test case ;-)
Tsja, de speakers zijn klein en de totale set kost minder dan een de betere receivers. Qua geluid zou ik er dus niet al te veel van verwachten. Dit lijkt mij met name een set die in een kleinere kamer goed op zijn plaats is. Denk daarbij aan een slaapkamer of kamer in een studentenhuis
Een kul argument. Op een populair hi-fi forum is een tijd geleden een blinde luistertest gedaan met een Sony versterker van 170 euro en een NAD van 5000 euro. Geen van de 20 aanwezigen kon de NAD eruithalen.

Een degelijk ontworpen set kan prima geluid produceren.
Dat lijkt mij nogal stug. Ik denk dat bij die test geen super speakers zijn gebruikt. Heb je goede speakers zal je zeker het verschil horen tussen een low-end versterker en een high-end versterker.

Wat ook een belangrijke factor is, zijn kabels. Koper van versterker naar speaker zijn *heel* belangrijk. Gebruik je dunne draden of gebruik je dikke draden?

Beetje rare beredenering dat 20 mensen niet het verschil kunnen horen tussen een low-end en high-end versterker. Helemaal vaag dat dit met +2 beoordeeld wordt.
Het ging om een paar speakers van 16.000 euro welke naadloos aangestuurd werden door de Sony. Zal straks even de bron erbij pakken ;)

Voor de test: http://www.hififorum.nl/index.php?topic=9092.900

Alle achtergrondinformatie is in die thread te vinden. De versterker kostte overigens 33.000 euro, de Sony 170 euro. Bottomline: de goedpkope versterker deed niet onder voor de dure versterker, binnen de specificaties van de versterker, en de dubbelblinde test kon geen winnaar aanwijzen. Die +2 was misschien toch op zijn plaats geweest.....

[Reactie gewijzigd door paradoXical op 3 december 2013 17:08]

Wat raar is dat jij blijkbaar een potentieel gedegen, blind onderzoek meteen de prullenbak verwijst voordat je maar even weet hoe de opstelling was.

Ter illustratie van de onzin van al dat ge-audiofiel: Mijn vader werkte op het laboratorium voor akoustiek in Eindhoven en tijdens een (geen blinde) test van optische kabels werd na afloop geconcludeerd dat de duurste kabel ook de beste was. Bij het afbreken van de opstelling kwam men er achter dat het geluid al die tijd over de normale cinch stekkers gegaan was. Sindsdien geloof ik geen bal meer van al dat gezwam over 'warm' geluid van een buizen versterker enzo. Als je meetbaar kunt aantonen dat een versterker frequenties correct weergeeft, dan maakt het niet uit of dit met een buis of een MosFET gemaakt wordt. Of zijkanten van CD groen verven voor een beter geluid (serieus geopperd bij mijn pa op het werk).

On-topic: hoe erg audiofiel moet je zijn om mee te mogen doen?

[Reactie gewijzigd door zonoskar op 3 december 2013 14:24]

Eigenlijk niet de plaats om hier over te discussiëren. Maar ik kan me daar niets van voorstellen. Op mijn Focal Chorus 826V's heb ik twee versterkers van Denon staan. een wat goedkopere (250 eur)oudere versterker en een duurdere nieuw(750 eur). Beide tweedehands prijzen.
Ik zou willen dat die goedkope hetzelfde klonk maar dat is zeer zeker niet waar. Ik hoor gewoon meer ruis en het geluid is minder vol. Ik heb een blind test gedaan en na een half uur luisteren haalde ik de juiste er echt wel uit. versterkers gaven input signaal overigens flat weer.
Het zou kunnen dat die Sony versterker gewoon erg goed presteerde. Maar je kunt niet zeggen dat er geen verschil zit tussen versterkers. Ik ben zelf iemand die niet gelooft in onmeetbare kabelverhaaltjes en al helemaal niet 'duur is goed'

Je hebt gelijk een degelijk ontworpen set kan prima geluid produceren! Dus het is zoeken naar de goedkoopste juiste oplossing.
Klopt, als beide versterkers identiek ingesteld gaat niemand het verschil in versterker horen. (Voor degenen die het niet geloven, zoek op "Richard Clark Amplifier Challenge") Maar... het verschil in speakers ga je zeker wel kunnen horen. Daar wordt het verschil gemaakt. In deze set kunnen nooit top-range speakers worden gezet voor die prijs, alsnog zou ik deze set graag uitproberen en er een review over schrijven. Ik heb me eerder verbaast over prijs/kwaliteitverhoudingen van dit soort sets, in positieve en negatieve zin.
Ik beweer dit ook altijd, heb jij een link naar die blinde luister test? Kan ik weer even lekkere discussie aanzwengelen in mijn vrienden groep.
Wat is er nu mis met je geluid dan?

Van de receivers die ik tot nog toe heb gehad gaven de Denon's nog het beste geluid, ben ook wel te spreken over de automatisch Audyssey (+ evt zelf nog wat tweaken).

Maar ik ben ook wel benieuwd naar deze set, ziet er wel netjes uit, hopelijk klinkt hij ook zo. Hoewel een centre speaker toch wel een van de belangerijk speakers is voor een surround set..
Anoniem: 192866
@hvveen3 december 2013 11:26
Try Swordfish (de ballbearing scene) :)
Wauw, dit is nog een eens een mooie actie! Vooral omdat de PS4 net uit is: Ultieme Game ervaring! :D
Inderdaad! wel jammer dat de PS4 pas eind december komt :(

* note: wederom meer stemmen op de poll dan aantal views
* note: wederom meer stemmen op de poll dan aantal views
Dat noemen ze caching. Het weergeven van het aantal views op een bericht is minder cruciaal dan het goed kunnen verwerken van bijvoorbeeld de uitgebrachte stemmen. Om de database te ontlasten worden bepaalde zaken niet realtime verwerkt.
Ook meer reacties dus het view aantal zal niet kloppen.
Je kan toch 2 reacties plaatsen met 1view.
Dat kan, maar het waren 9 reacties bij 4 views en ik had natuurlijk gekeken of er niet iemand 5 keer gereageerd heeft :P
Net omdat ik dacht dat m'n stem niet doorkwam iets vaker op de 'stem' knop geramd. Tot ik zag dat je met iedere klik stemt. Als meer mensen op deze ochtend last hebben van een 'nog niet helemaal wakker' moment kan het oplopen.
Dat is niet waar, met elke keer dat jij klikte hadden andere mensen ook een stem uitgebracht, zodat de teller opliep. Het gaat gewoon hard. Jij hebt maar 1 keer gestemd. :)
Ah, vooruit! Viel me op dat het wel precies met de klik op liep. Maar je kan zomaar gelijk hebben. Misschien maar beter ook, anders lijkt het alsof ik 8 keer gestemd heb.
Als je klikt vernieuwd de pagina de gegevens? Ik weet niet of het zo is, maar zodra je op die knop drukt kijkt de site misschien wel of je reactie niet is veranderd ofzo :P

(Dat zou kunnen, op 2 plaatsen tegelijk ingelogd.. En dan weet de database niet meer wat die moet doen als ze allebei verschillend zijn)
Eind december? ik weet toch zeker dat hij al uit is hoor. een vriend van me heeft hem gewoon staan.
Views worden niet realtime berekend...
Vooral omdat de PS4 net uit is: Ultieme Game ervaring! :D
Ik zie niet geheel de connectie tussen de PS4 en een 4.1 draadloos speakersysteem? Sterker nog, zolang het device (console, receiver, whatever) niet goed hiermee om kan gaan, heb je zelfs kans dat spraak wat normaliter op kanaal 5 komt (centerspeaker) misschien niet helemaal lekker uit de verf komt met deze Philips.

/edit: specs van deze set is trouwens "Dolby Digital 5.1, DTS Digital Surround" dus je zal een goede downmixer in je device moeten hebben lijkt me als je van DTS-HD iets hoorbaars wil maken?

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 3 december 2013 08:20]

Dat geldt natuurlijk voor elke opstelling waarbij er minder speakers zijn dan kanalen. DTS-HD doet toch 7.1 ? De meeste mensen zullen thuis hooguit 5.1 hebben en dus het geluid van de "rear effect"-kanalen over de twee "rear"-kanalen krijgen.
Vziw is in die en andere (Dolby-)standaarden ook precies gedefinieerd hoe de absentie van bepaalde speakers hoort te worden opgevangen.
Ik denk dat Max vooral doelt op het feit dat er geen DTS-HD audio decoder in het apparaat lijkt te zitten. Dan krijg je dus geen HD geluid bij BRs maar 'alleen' DTS.

Ik moet zeggen dat ik het concept erg geslaagd vind; mijn vriendin loopt continue te bitchen dat mn surround speakers zo lelijk zijn (....) dus ik heb inmiddels zelf standaarden gemaakt welke ik relatief eenvoudig uit de bank kan halen, en leg de speaker draden dan onder de kussens. Bij deze Philips set zou ik me dus mooi enkele minuten besparen, en hopelijk ook wat ergernis bij mn vriendin als ik ze weer eens 'vergeet' uit de bank te halen :) Tevens heb je met een draadloze sub en surrounds weer drie kabels minder langs de plint liggen.

Het is me trouwens niet helemaal duidelijk of het ook gebruikt wordt voor de draadloze overdracht van receiver naar de surrounds, maar AptX is een van de betere BT streaming algorithmes en is vergelijkbaar met 320 kbps MP3, prima dus voor films of muziek vanaf je smartphone. Mocht de draadloze overdracht naar de speakers inderdaad ook met AptX gaan, dan is de latency 40ms dus dat zou voor films en games nog net okay moeten zijn.

De surround speakers laden btw binnen drie uur helemaal op als ze op de front speakers zijn gezet, helaas wordt er nergens vermeld hoe groot de accu is en wat het vermogen van de amp is zodat we een inschatting zouden kunnen maken over de accu duur (deze schijnt 10u te zijn).

(Hier btw een mooie NL review!)

[Reactie gewijzigd door tinker23 op 3 december 2013 11:21]

Off-topic: je vriendin heeft gelijk :Y)
Het gaat haar er geloof ik vooral om dat de speakers de mooie lijnen van de bank onderbreken ;)
Anoniem: 471087
@tinker236 december 2013 14:47
Ik was reviews aan het zoeken en aan het kijken bij de MediaMarkt. Maar het valt me op dat het set je heel licht aanvoelt. Als er accu's in de rears zitten zou je dat toch goed moeten voelen. Zoals hier boven in het artikel ook al staat, is er nergens iets te vinden over de accu's, zijn ze te vervangen na 5 jaar, wat is de levensduur?

De "voorganger" Philips Fidelio HTL9100 is minder geschikt voor muziek volgens verschillende review, maar de Fidelio E5 zou een heel stuk beter zijn. Ik ben erg benieuwd hoe dit in de huiskamer klinkt.

Op het moment heb ik een Sony DAV-F200, waarvan de verwachting was iets van surroundgeluid te produceren. Helaas heb ik het nog niet gehoord.

Philips Fidelio E5, ik ben benieuwd of dat setje verrassingen gaat brengen!!
Nee, versterkers kunnen prima met minder speakers een goed geluid neerzetten. Vooral de wat minder oude die meerdere codecs aankunnen hebben hier prima detectie voor, niet elke versterker is echter even goed in het netjes herverdelen van het audiosignaal.

Maar goed, voor muziek wil je hoe dan ook gewoon stereo of 2.1, en voor film en game is een surround optie bijna altijd de beste optie; bij 4.1 valt de center speaker weg en die is eigenlijk alleen bij TV/film echt een relevante toevoeging om te zorgen dat spraak niet te ver wegvalt, in games speelt dat veel minder. Ik vind dan ook bij een 5.1 opstelling in games de center vaak wat te hard in verhouding tot de rest, ook omdat die doorgaans de kortste weg aflegt en je daar recht voor zit.
Geloof mij: Of deze set of de stereo speakertjes van een Philips Ambilight 42PFL7606H ga ik wel degelijk een GROOT verschil van merken :D ;)
hahaha.... heb toevallig dezelfde tv gehad tijdens mijn bruiloft. Deze set zou mijn slaapkamer bioscoop compleet maken
Ik neem aan dat ze gezorgd hebben dat de twee front-speakers de taak van de centerspeaker op zich nemen. Mag ik in ieder geval hopen bij een speakerset uit deze prijsklasse.
Inderdaad :) Lijkt me ook erg tof. En met mijn verhuizing zou dit wel sowieso een héél leuk kado zijn voor in het nieuwe huis :P Ach ja, kleine kans. Aan de winnaars alvast gefeliciteerd en veel plezier ermee! Ben benieuwd naar de reviews :)
Ben erg benieuwd, specs zijn goed, maar 'draadloze' sets hebben altijd de schijn wat tegen. Tijd geleden overgegaan op stereo ipv surround. Lijkt me tof om te testen of een set als deze me kan overtuigen om weer naar 5.1 te gaan :)
Het is een 4.1 set ;)
Tellen is een kunst :)

Center is normaliter wel belangrijk, zo niet het belangrijkst vanwege de spraak. Ben benieuwd hoe ze dat hebben opgevangen
Ik zou verwachten 2.1 voor spraak (zo heb ik de setup nu ook, helaas geen plek voor center) en 4.1 voor surround.
Zoals ik het zie en lees zijn de achterspeakers dus volledig draadloos. Dus ook geen netspanning. Ben dan wel benieuwd hoe lang ze het gaan uithouden voordat ze opgeladen moeten worden.
Ik denk dat deze worden opgeladen als ze boven op de andere speakers staan.

De set ziet er erg goed uit IMO! Zou een leuke vervanging zijn voor mn (cheap ass) 2.1 set. Nu nog even hopen op het beste O-)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 48

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee