Door Wilbert de Vries

Tweakers geeft tien draadloze Logitech-toetsenborden weg

04-12-2012 • 08:00

1.059 Linkedin

In samenwerking met Logitech kan Tweakers maar liefst tien tweakers blij maken met een nieuw toetsenbord. Uiteraard is dit geen doorsnee-ramplankje, maar geven we een bluetooth-toetsenbord weg dat tot drie apparaten herkent én een model dat werkt op zonne-energie.

In totaal kan Tweakers vijf exemplaren van de Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810 weggeven en nog eens vijf versies van de Logitech Wireless Solar Keyboard K760. Om kans te maken op een van deze toetsenborden, hoef je onderaan deze pagina enkel aan te geven dat je wilt meedingen.

Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810De K810 biedt de mogelijkheid om te schakelen tussen drie apparaten die beschikken over een bluetooth-adapter. Hierdoor kan een gebruiker bijvoorbeeld een Windows-pc en een Android- of iOS-apparaat gebruiken zonder dat er steeds een bluetooth-koppeling gemaakt moet worden. De helderheid van de ingebouwde achtergrondverlichting wordt met behulp van een lichtsensor aangepast aan het omgevingslicht.

K760De K760 beschikt over ingebouwde voltaïsche zonnecellen, die de accu opladen van het draadloze toetsenbord, dat overigens specifiek voor Apple-apparaten is ontworpen. Volgens de fabrikant werkt het toetsenbord met een volledig opgeladen accu minimaal drie maanden, ook als er geen nieuw licht op de cellen valt.

Deelname aan deze actie is voorbehouden aan ingelogde bezoekers van Tweakers. Zoals gebruikelijk zijn medewerkers en crew uitgesloten. Deelnemen kan tot en met 10 december 23.59 uur.

Update 12 december, de winnaars hebben bericht gehad.

Reacties (1059)

-1105901059+1846+25+30Ongemodereerd15
Wijzig sortering
Toch vind ik het jammer dat er niet meer transparantie in bestaat. Ten eerste in de gehanteerde modellen van verloting, ten tweede het moment van bekendmaking en ten derde de prijswinnaars.

Natuurlijk staat voorop: geduld is een schone zaak. Maar je weet toch dat iedereen die hier aan mee doet zich er enorm op verheugd. Door vooraf hier duidelijk over te zijn en dat achteraf waar te maken levert dat volgens mij enorm veel aan credits op!

Is het al bekend of de Samsung Ultrabook verloot is, wanneer dat gedaan is en wie er gewonnen heeft? Dit geldt ook voor de twee keyboards en van het weekeinde ook voor de hekle sinterklaas actie.

Overigens komt deze discussie vaker voorbij.
Over de ultrabook is ook nog steeds niet bekend gemaakt, terwijl de poll al twee dagen gesloten is. Een beetje duidelijk heid zou inderdaad erg fijn zijn.
Van tevoren aangeven wanneer ze gaan publiceren dat de winnaars bekend zijn (ik hoef niet eens te weten wie). Nu ga ik een paar keer per dag naar de desbetreffende pagina om dat te checken...
Is het al bekend of de Samsung Ultrabook verloot is, wanneer dat gedaan is en wie er gewonnen heeft? Dit geldt ook voor de twee keyboards en van het weekeinde ook voor de hekle sinterklaas actie.
Daar heb je gelijk in, ik kan daar ook niets over vinden in het artikel. Wat de Sinterklaas actie betreft:
- Deelnemen kan tot en met 12 december 2012 23.59 uur.
- De winnaars worden 13 december 2012 eind van de dag geïnformeerd en bekendgemaakt.
Dus nog even geduld ;)
Klopt bij die sinterklaasactie stond het explicieter aangegeven. Hopelijk vindt dat zo ook plaats. Gewoon jammer dat dit bij deze twee acties nog niet gebeurd is.
Nogmaals dit punt is vaker aangehaald en ik weet nog dat de redactie zich bij een van de voorgaande acties had voorgenomen om dit voortaan transparanter te gaan uitvoeren.
Misschien een idee om deze vraag te stellen in het GR-topic?
Done: Consistentie plaatsing acties ;)

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 12 december 2012 10:58]

Over de Samsung Ultrabook, onderstaande tekst staat daarover aangegeven bij het artikel:

Onder de stemmers wordt een Samsung Series 9-ultrabook verloot. De uitslag wordt op 17 december bekendgemaakt.

Sorry, betreft een andere actie waar een Ultrabook gewonnen kan worden...

[Reactie gewijzigd door m-buurman op 12 december 2012 11:11]

Hmm ik kan het nog steeds niet terugvinden, maar dat ligt dan waarschijnlijk aan mijn falen. Goed dat je het zegt, dan hoef ik de komende dagen in ieder geval niet meer te kijken :)
Hij heeft het over de Ultrabook die je kan winnen bij de Tweakers Awards actie. Bij de Samsung Windows 8 actie wordt geen datum vermeld.
Klopt.. blijkbaar heb ik een actie gemist want ik kan me niet herinneren een Samsung Windows 8 actie gezien te hebben. (kan hem ook nu nergens vinden)

Edit:
Wel via Google: http://tweakers.net/advertorials/samsung_windows8
Helaas geen datum in de tekst.

Mijn excuses voor de verwarring

[Reactie gewijzigd door m-buurman op 12 december 2012 11:11]

Yeah! de K810 gewonnen! super super super! daar ga ik van genieten T.net! :D
Gefeliciteerd!
Ik hoef nu dus een pagina minder te refreshen om te kijken of ik een prijs ga winnen ;(
Er worden 2x5 = 10 toetsenborden weggegeven.
Uiteraard wil ik ook zeker graag mee doen aan deze loterij en ben ik direct bereid een goede review van de toetsenboarden te schrijven. Vooral ook wel omdat ik al jaren lang Logitech toetsenboarden en muizen gebruik vanwege de betrouwbaarheid en het fijne typen.

Tussendoor heb ik ook nog wel eens andere merken in huis gehad echter keer ik toch telkens weer terug richting Logitech. Enigste vind ik wel jammer dat Logitech de laatste tijd een beetje met de stroom mee gaat door chicletachtige toetsenboarden op de markt te zetten.

Juist de voorgaande modellen hadden een ietwat diepere druk nodig op de toetsen hetgene mij meer het gevoel van een typemachine gaf. Aangezien ik met 10 vingers blind type is dit voor de aanslag veel plezieriger dan het ietwat ongevoelige chiclet type toetsenboard.

Ook ben ik wel benieuwd vooral naar het K810 model met de achtergrond verlichting en dan de combinatie draadloos. Nadeel van vele toetsenboarden met achtergrondverlichting vond ik vaak dat deze met draad waren en ik zelfs op het punt gestaan heb de K810 aan te schaffen.

Waarom achtergrond verlichting terwijl je blind kan typen, nou de rede is dat ik vreemdgenoeg niet de cijfertoetsen blind weet te vinden. Aangezien ik vooral in de avond/nacht werk is dus achtergrondverlichting in deze best wel heel handig hierbij.
Ik heb ook altijd blind getypt op een logitech, maar het chiclet toetsenbord dat in mijn laptop zit typt echt heel fijn, misschien nog wel fijner zelfs
Ik doe ook mee, maar wat ik me afvraag. Heb je 2x zovee kans als je een van beide wil winnen?

Het maakt mij namelijk niet zoveel uit, hoewel ik wel een voorkeur heb.

En zoals het er nu naar uit ziet lijkt het wel of je meer kans maakt als je maakt me niks uit kiest. Immers maak je dan kans op twee TB, waar je anders logisch maar voor één TB mee loot.
Door te werken met wegingen achter de keuzes is dat probleem opgelost. Specifiek toetsenbord weging 2 en een van beide weging 1.
Ten minste volgens mij is het zo simpel.
Volgens mij wordt je hoe dan ook bevoordeeld als je kiest voor een "minder populaire" keuze. Dat kan niet anders; stel dat 99,999% gaat voor optie 1 en de rest voor 2 dan heeft groep 2 gewoon meer kans.

Ik zie 4 mogelijkheden (de vierde is van Gallant hieronder):
1. Zoals Woutoud zegt, zijn er eigenlijk 2 loterijen (1 en 2, elk 5 plankjes) en als je voor 1 of 2 kiest, doe je in beide mee. Kies je alleen voor 1 of 2 telt je stem 2x.
2. Er zijn eigenlijk 3 loterijen en iedereen doet aan precies 1 mee. Probleem hiervan is dat je de 10 prijzen goed moet verdelen over de groepen. Hieronder een voorbeeld.
3. Het is 1 loterij en de winnaars worden een voor een gekozen. Als een winnaar voorkeur heeft, wordt dit gehonoreerd als het kan, zo niet is het jammer. Als de winnaar geen voorkeur heeft, krijgt hij er een van de stapel die nog het grootst is. Dan de volgende winnaar trekken etc.
4. De kiezers voor geen voorkeur, worden verdeeld (willekeurig) over groep 1 en 2 op een manier dat de groepen 1 en 2 even groot zijn (zo goed mogelijk even groot). Hiermee wordt de kans op winnen een heel stuk minder afhankelijk van het aantal mensen dat hetzelfde kiest.


Toelichting punt 2

Eigenlijk zijn het 3 "loterijeren", voor de groep die 1 wil, die 2 wil en die het niet uitmaakt. Aan de hand van de relatieve grootte van deze groepen, maal 5 bepaal je hoeveel toetsenborden per "loterij" verdeeld wordt.
Als relatief veel mensen 1 willen, zal het aantal te verdelen groter zijn dan 5 en wordt het gemaximeerd op 5. Naar rato krijgen de loterijen 2 en maakt niet uit, dan meer.

Voorbeeld: 100 mensen willen 1, 52 willen 2 en 13 maakt het niet uit. De eerste verdeling wordt dan 6,6 - 3,15 en 0.8. Groep 1 heeft meer dan 5, dat wordt 5. De 1,06 wordt verdeeld in de verhouding 13 : 52; groep 2 krijgt er 0.85 bij en de andere groep 0.2. De verdeling is dan uiteindelijk:
1: 5
2: 4
3. 1

Daarna worden aselect 5 - 4 - 1 deelnemers uit de juiste groep getrokken

[Reactie gewijzigd door Jol65 op 4 december 2012 19:09]

Eigenlijk moet men de optie 'maakt niet uit' weglaten, ofwel moet men de keuze tussen één van de 2 modellen weglaten.
Uit vrees om zijn winkans te verkleinen, zal de meerderheid immers kiezen voor 'om het even'.

XX
Het betreft gewoon een verkapt marktonderzoekje met als onderzoeksvraag waar neigt de voorkeur van de techcommunity naar of is er geen interesse, simpel doch effectief.

Er komen denk ik 2 loterijen voor elk type 1, de mensen die hebben opgegeven voor allebei interesse te hebben (zoals ik) worden gewoon verdeelt over de twee groepen zodat beide groepen even groot zijn. Simpel doch effectief ;)
Nee hoor, ik heb geen bluetooth op mijn PC en geen behoefte aan een toetsenbord op mijn tablet en telefoon. Ik heb dus niets aan 2.

Je winkans vergroot je juist door de optie te kiezen die de minderheid kiest, al zou ik niet weten welke dat in dit geval is. Tweakers kennende, lijkt me de "maakt me niet uit" de minst populaire.
Eigenlijk is het dus de keuze tussen een Mac keyboard of een Bluetooth keyboard. Degenen die geen Mac en geen Bluetooth hebben, hebben schijnbaar pech.

Ik snap dat je niet mee hóéft te doen, en dat niet bij elke "prijsvraag" altijd iedereen mee hoeft te kunnen doen, maar is toch wel een beetje jammer.

Overigens is er ook wat raars met de poll. Als je een optie kiest, verspringen opeens alle opties.

Ik hoop dat ze ook nog wel wat uitleg gaan geven over de manier waarop ze verloot worden, want momenteel is het inderdaad nog maar de vraag of het "eerlijk" gebeurd. :)
Ja want bluetooth kost een tientje ofzo.
Rekenen en lezen is blijkbaar niet je sterkste vak:
In totaal kan Tweakers vijf exemplaren van de Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810 weggeven en nog eens vijf versies van de Logitech Wireless Solar Keyboard K760.
Er worden 5 plankjes van elk weggegeven, totaal 10. Niet 10 van elk met totaal 20. ;)
Het zijn er inderdaad in totaal 10, maar het idee is goed. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe ze de toetsenborden verloten.

I'm in voor de K810, wat mijn kans dan ook mag zijn :)
Goed punt, inderdaad te snel gelezen. Ik heb de post aangepast, en alle aantal door 2 gedeeld, dat lukte me aardig ;) al zeg ik het zelf.
Ze kunnen ook gewoon mij kiezen, dan is die berekening helemaal niet nodig joh! :+
Als je dat zou doen, dan maak je gemiddeld veel kans.

Als veel mensen toetsenbord 1 willen en weinig mensen toetsenbord 2, dan zit daar überhaupt verschil in. Door te kiezen voor beide, ga je voor een kans die daartussen zit.

Dat is dus als je jou methode toepast :).
Ik ook. Ik ga voor de K810
Anoniem: 449164
@Krytox4 december 2012 17:10
Ik vind het persoonlijk best raar dt zo veel mensen de K810 willen die een eigenlijk lager gepotioneerde toetsenbord is dan de K760.
Waarom is de K810 lager dan de K760?
Als je alleen al naar de getallen kijkt dat klopt jouw uitspraak toch al niet?
Kijk ook eens naar de prijs de K810 is ongeveer 20 euro duurder.

Verder is een verlicht toetsenbord een godsgeschenk geen grap. Dus ja een K810 is mijn keus.

[Reactie gewijzigd door Xepos op 4 december 2012 18:21]

Ik doe graag mee !!!
Zijn mooie toetsenbordjes en eigenlijk ben ik wel aan een nieuwe toe ;)
Ik doe ook graag mee voor de K810 a.u.b.

Heb een oud Wireless Desktop toetsenbord (groot, lomp, zwaar en zonder verlichting) dat ik gebruik voor mijn HTPC. Ben al tijden van plan deze te vervangen voor een verlichte versie van Logitech, echter wil het financieel maar niet lukken :-/
Anoniem: 487332
@quorumz4 december 2012 15:12
wil ook meedoen
Ik wil uiteraard ook wel meedoen :-)
Anoniem: 283897
@quorumz9 december 2012 18:12
Het lijkt mij een mooi toetsenbord want ik woon op het zuiden dus heledag zon ;}
Anoniem: 479529
4 december 2012 08:04
De poll lijkt me een klein beetje gebugt? ^^
Als ik mijn keuze aanpas krijg je het zinnetje "Wil jij een Logitech-toetsenbord winnen?" nog een keer.

Heeft iemand anders dat ook?
lijken mijn wel hele goede toetsenboarden
zou er graag 1 willen hebben.
zien er zeer goed uit
Ik wil ze ook best allebei krijgen hoor ;).
Ik vraag me af of je kans verlaagt bij volgende lotingen als je al hebt gewonnen bij een vorige? Het lijkt me iig geen vreemde keuze van de redactie
Staat er niet bij , en dat zouden ze bij de volgende lotingen een niet random systeem moeten gebruiken .
Wanneer en hoe krijg je te horen of je gewonnen hebt?
"Deelnemen kan tot en met 10 december 23.59 uur."
Dus het lijkt me dat het daarna bekend wordt gemaakt.
K810 is wel handig voor bij de TV :)
Inderdaad, daar heb ik dan ook voor gestemd/gekozen. Ik heb nu een thrust thinity en hoewel deze toendertijd €70,- heeft gekost, voelt hij vrij slap en goedkoop aan. Dat "probleem" zou met een mooie logitech worden opgelost :D
Precies de reden dat ik ook voor de k810 heb gekozen met deze wedstrijd, dit lijkt mij ideaal voor bij de TV op mijn mediacenter pctje. Leuke actie!
Geduld is een schone zaak! Al ben ik ook zeer nieuwsgierig naar wie er gewonnen hebben!
Geduld is inderdaad een schone zaak ,de gemiddelde ramplank helaas niet :Y)

Hoe zit een verloting op Tweakers nou eigenlijk in elkaar? (vraag ik me af) }:O

[Reactie gewijzigd door olly180 op 11 december 2012 22:01]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 101

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee