Door Wilbert de Vries

Doe mee aan tablettestpanel voor de Galaxy Tab 10.1

05-08-2011 • 08:00

215 Linkedin

Nadat Tweakers.net de samenwerking met BelCompany vorige maand startte met een testpanel voor de Blackberry Playbook, is het nu tijd voor ronde twee: vijf tweakers kunnen de Samsung Galaxy Tab 10.1 testen.

Eind mei maakten Tweakers.net en BelCompany bekend te gaan samenwerken op het gebied van tablets. Daarmee wil BelCompany zijn positie op de tabletmarkt verstevigen en kan Tweakers.net regelmatig acties rondom tablets organiseren. Het is nu tijd voor een nieuwe useractie.

BelCompany heeft vijf exemplaren van de Samsung Galaxy Tab 10.1 klaarliggen. Voor deze testronde zijn we dus op zoek naar vijf tweakers die deze tablet twee weken lang onder handen willen nemen. Jezelf aanmelden voor dit Galaxy Tab Testpanel is eenvoudig. Geef hieronder in de poll aan dat je wilt deelnemen. Na drie dagen vervalt de mogelijkheid om je aan te melden en worden geheel willekeurig, via de database, vijf testers geselecteerd.

De geselecteerden krijgen hiervan bericht. Vervolgens ontvangen zij, maximaal anderhalve week nadat ze hun volledige naam, adres, woonplaats en telefoonnummer hebben doorgegeven, de tablet thuis. De gegevens zijn enkel voor deze actie bestemd en zullen nergens anders voor worden gebruikt. Deelname aan het testpanel is overigens niet zonder verplichtingen; na de testperiode van twee weken word je geacht een userreview te schrijven. De userreviews verschijnen op Tweakers.net en zullen ook gebruikt worden voor Wikitablets.nl. Een van de vijf testers maakt bovendien kans om de tablet zelf te winnen.

Reacties (215)

215
213
135
4
1
14
Wijzig sortering
Gezien het geen zin heeft, zal ik maar geen zelfpromotie hier neergooien... (break the cycle!)

Wat ik me wel oprecht afvraag:

Mag je het ding in die twee weken rooten en op duurzaamheid testen?

Zonder root toegang en een diep kijkje in de kernel van een apparaat kan je toch niet heel veel zeggen over de performance. Ik wil weten hoe een ding zich klok voor klok verhoud met andere hardware, wat de invloed van de resolutie is, wat er maximaal uit wifi / 3g en de interne opslag te halen valt. Natuurlijk is stock testen leuk, maar 5x dezelfde bevindingen lezen is niet zo heel interessant.

Wat betreft de duurzaamheid, ik neem aan dat er dus 4 terug naar de winkel moeten. (verkoop als demo model?) Ik wil me daarom geen zorgen hoeven maken om het ding in z.g.a.n. staat te houden, hij gaat gewoon mee ipv de netbook in de rugtast / handkoffer. En die is na een jaar intensief gebruik gewoon uitgevoerd met gebruikerssporen. En getuigen hoe sommige Galaxy S en Tabs eruit zien na een maand of 2, verwacht ik dat ook deze Tablet niet krasvrij is na een maandje intensief gebruik. Probleem? Of krijgen we er meteen screenprotectors en silicone hoezen bij? (blegh)

Wat betreft de user-review, ik neem aan dat voor een dergelijke actie een fotoserie en een filmpje wel een must is? Ik neem aan dat er niet ingezet wordt op een gemiddelde 1-2 sterren review.

[Reactie gewijzigd door djunicron op 5 augustus 2011 15:23]

Alles mag, als het apparaat maar in oorspronkelijke staat kan worden geretourneerd. Mocht er echt iets grondig fout gaan, bijvoorbeeld een val uit een tas, dan treedt de speciaal voor deze actie door Belcompany afgesloten verzekering in werking.
Hoewel het leuk is dat compleet willekeurig 5 testers worden gekozen lijkt het me verstandiger tweakers te kiezen die hun sporen hebben verdiend met het schrijven van (andere) userreviews.
Of in ieder geval actieve tweakers.

Iedereen hier vond het jammer dat iemand met 3 berichten bv die game pc had gewonnen.
Gelukkig is tweakers wat dat betreft eenduidig, iedereen is gelijk, iedereen heeft dezelfde kans.
Soms is dat wat jammer, voor de "trouwe" tweaker.
Daarbij iemand die maar drie berichten post, kan al heel lang een member zijn van tweakers en iedere dag tweakers volgen zonder een bericht achter te laten.

Zelf heb ik mij ook ingeschreven, en al heb ik nog geen user reviews, eens moet de eerste keer zijn.
Heb wel een ipad dus voldoende vergelijkings materiaal.
Ik ben heel blij dat tweakers wat dat betreft eenduidig is.

Zo zullen er veel tweakers zijn die zoals ik al meer dan 10 jaar actief lezend zijn op deze site. Het reageren vind ik alleen niet altijd de moeite waard en laat dat dan ook vaak aan anderen over. Als trouwe lezer ben ik dan ook erg blij dat er dus geen onderscheid gemaakt wordt. Een review schrijven vind ik dan wel weer leuk als ik een dergelijk product mag testen voor 2 weken.
Anoniem: 361785
@erickov7 augustus 2011 15:08
"Zo zullen er veel tweakers zijn die zoals ik al meer dan 10 jaar actief lezend zijn op deze site"

yup, hier nog 1, maar heb amper een jaar een account denk ik...
Dan weet ik al een pluspunt tegenover de ipad, flash ondersteuning en de mogelijkheid om meer video spelers te instaleren (die ook bijv. silverlight afspelen)
Anoniem: 72938
@DCG9095 augustus 2011 16:05
Ja leuk, kan je alle reclame goed zien.... (beetje flauw, maar is wel 90% van de flash).
Reclame is al in opmars richting HTML5. Binnenkort dus ook reclame op je ipadje.. wees maar niet bang hoor. Je krijgt ook je reclame wel ;)
Je kunt Flash on-demand instellen, dan krijg je alleen de Flash-files die je wilt.
Kan je zien als Nadeel van de ipad, maar ik heb in een half jaar maar 1 keer flash gemist en gelukkig was er toen gewoon een app voor die ook nog is beter werkt dan de originele site. Ik weer blij :d
Ik ben een erg trouwe t.net'er, alleen reageer ik bijna nooit.
Ik lees elkedag gewoon het nieuws + de reacties en daar hou ik het ook vaak bij (zonder in te loggen)
Ook heb mezelf ingeschreven voor de tablet test panel. Ik denk dat iedereen wel de kans mag krijgen voor zoiets :)
Misschien een idee om verschillende soorten tweakers te selecteren. Tweakers met een tablet, tweakers die positief tegenover tablets staan & tweakers die negatief tegenover tablets staan.
Dit zou je wel kunnen doen, maar vaak krijg je dan geen objectief review van beide partijen.
Degene die negatief tegen tablets aankijkt zal zich, waarschijnlijk, alleen maar richten naar negatieve aspecten van een tablet. Degene die positief tegen tablets aankijkt zal het tegenovergestelde doen.

Nu kun je zeggen "Maar dan heb je wel een compleet beeld" maar ook dat kan tegenvallen, niet elk pluspunt wordt objectief bekeken, en ik heb vaak geleerd bij hardware dat mensen aardig kunnen overdrijven over bepaalde aspecten.

In dit geval is het beter om het willekeurig te houden, nu maakt iedereen een kans om een tablet te ontvangen om deze te reviewen, en wellicht wel te winnen zelfs.
Niet handig, op die manier kom je nooit aan toe om je sporen te verdienen.

Zoals het nu is is het beter: iedereen dezelfde kans. Plus, dat je actief bent wil niet zeggen dat je ook een goed tablet-review kunt schrijven. Het gebruik van een tablet vereist andere ideeën en gedachtes dan een Game-monster PC. Ikzelf bijvoorbeeld heb helemaal niets met Game-PC's dus die zou ik niet kunnen testen. Een tablet daareentegen is iets anders, daar kan ik heel veel over vertellen. Onbevooroordeeld, trouwens, maar dat terzijde.
Daar ben ik het mee eens, maar bij mij is er dan ook sprake van reeds verdiende sporen :P 2 jaar blogger bij Androidworld.nl.

Ook al maak ik meer kans met jouw manier van selecteren, denk ik toch dat het verstandig is dat iedereen gelijk wordt behandeld. Om de simpele reden dat ervaren mensen ook meer weten en dat kan juist een nadeel zijn binnen een gebruikersreview. Het is juist interessant om de ervaring van mensen te horen die niet alle ins en outs weten van een product. Natuurlijk is het nadeel dat de technische kant van de review dan minder is (behandelde punten, mate van objectiviteit), maar de mate waarin de persoon biased is, is waarschijnlijk minder dan ten opzichte van een ervaren reviewer.
ja en nee het is namelijk ook handig om eens wat van de ''gewone'' gebruiker te horen en hoe hij het ervaart ipv alleen maar van de echte tweaker die op specifieke dingen let.
Een van de vijf testers maakt bovendien kans om de tablet zelf te winnen.
Maakt één van de vijf testers kans om te winnen, of maken alle vijf kans en wint er één? }>
lol.

Maar kunnen de overige 4 de Tab tegen een gereduceerd tarief aanschaffen (zeg €100,- korting)? Dat zou ookl erg leuk zijn.
Ik vond het ook al een rare constructie en heb er een topic over in het feedbakc forum gemaakt.
Ik ben enige tijd geleden overgestapt naar een Android telefoon. Dit is prima bevallen (op wat hardware kuren van de telefoon na), dus ik wil heel graag beoordelen of de Samsung Galaxy Tab 10.1 ook beter bevalt dan de ipad die ik nu gebruik. Inschrijven dus!!
Dat heb ik dus ook, uit nood heb ik een ipad gekocht omdat de andere 10 inch tablets geen concurrent waren met de ipad. Heb verschillende vast gehad en had zitten twijfelen bij de asus transformer
k vind het mooie van de android tablets toch wel de resolutie wat het browsen echt ten goede zal komen ipads hebben gewoon een lagere resolutie wat voor mij een minpunt is.
alleen jammer dan android tablets nog zo duur zijn (al zijn ipads nog ongeveer voor hetzelfde 75 euro duurder)
Ik heb eergister met de Transformer en de iPad2 gespeeld. En ja ik wil een tablet! Maar ze worden wel zwaar na 10 minuten browsen. Je moet een tablet immers aan de rand vast houden omdat je anders met je duim op het scherm zit. Er zou een App moeten komen die een deel van het tablet scherm uitschakelt. Dan kun je met je duim op het scherm de tablet vasthouden en krijg je geen kramp. (is er een App bouwer in het huis?)
Daarom heeft een tablet ook een bredere rand dan een smartphone, dan ken je precies dit doen.
Ja dat klopt, maar de rand is zeker niet genoeg om 10 minuten lang, staand (dus geen steun) te internetten. Door het gewicht en formaat en het feit dat je een tablet aan de rand vast houdt krijg je kramp. Immers je bent met 1 hand aan het 'touchen' dus houdt je de tablet maar met 1 hand vast.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 is 85 gram lichter dan de Asus Transformer. Ik hoop dat je dit verschil merkt. De Transformer is voor mij gewoon te zwaar.
Je kan die tablet toch gewoon op je hand+onderarm leggen en met je vingers de rand vasthouden 8)7
Een tablet is ook niet echt bedoeld om staand/lopend mee te computeren. Dat doe je toch ook niet met een laptop?
Als een tablet bedoeld was om hetzelfde te doen als met een laptop dan was er niet echt een markt voor.
Mogen mensen woonachtig in België ook meedoen?
Alleen als je je review in netjes ABN kunt schrijven. ;)
Anoniem: 215005
@Rv.dP6 augustus 2011 13:00
Belgen kunnen vaak beter Nederlands dan Nederlanders.

ze winnen ook bijna altijd het groot Nederlands dictee :)
en toch zijn ze niet te verstaan! ;)
De laatste 2 jaar waren het Nederlanders die het groot dictee wonnen. ;)
Jij moet je ABN even bijwerken het heet ondertussen "Standaardnederlands".
Anoniem: 58555
5 augustus 2011 08:44
Heb gister dus de nieuwe Galaxy Tab 10.1 in mijn handen gehad.
Mijn oudste zoon heeft er nu een, en de jongste heeft een I-Pad II.
Dus is het vergelijken makkelijk voor mij.
Ik kies dus voor de Galaxy Tab 10.1
reden: houd lekkerder vast, Android 3 is prettiger werken ( heb zelf een galaxy-S )
en wil niet meedoen aan de apple-hype .
Dus ben ik wel in staat om de Galaxy Tab 10.1 eens goed aan de tand te voelen.
Zeker gezien mijn mogelijkheid om hem tegen de Ipad te vergelijken.
En heb er voldoende tijd voor om er 2 wken alles uit te halen.
offtopic:
Volgens mij heb je een paar mogelijkheden om iPad verkeerd te spellen gemist

Grappig om te zien hoe iedereen hier bewust of onbewust een soort sollicitatiebrief stuurt, terwijl een willekeurige loting beloofd is. Anderzijds kan ik me een Sony-wedstrijd herinneren waarbij gevraagd werd om een bepaald aantal woorden en de winnaar uiteindelijk een soort strip had geklust, dus zonder handtekening van een notaris durf ik niet te beweren dat Tweakers hier zal doen wat ze beloofd.
Dan hoef jij dus geen testexemplaar meer te krijgen, want je hebt al de beschikking over eentje, toch? Ik ben benieuwd naar je review!
Is dit de 10.1 of de 10.1v versie?
Lijkt me een leuke test om te doen.
Ik ben al een tijdje tablets aan het volgen en dan met name Android 3.0 , maar vind ze nog net even te duur.

* Ik zie net dat naast de Galaxy ook de Asus Eee Pad Transformer Android 3.1 heeft.
(wat gaat het toch snel)
Dit gaat om de 10.1 versie met Touchwiz skin erover. Dus de uiteindelijke versie zoals Samsung hem graag op de markt had willen hebben.
V= vodafone welke tijdelijk op de markt was.
Anoniem: 91397
5 augustus 2011 09:18
Grappig hoe sommigen denken een sollicitatie te moeten schrijven, er staat toch duidelijk dat deze 5 random gekozen worden...

Doe ook mee! :)
ja idd, maar het is niet echt de moeite. Als je al gekozen wordt is het nog 1 op 5 of je hem mag houden :s
Tjonge, lijkt je het niet gewoon leuk om dat ding te testen en een review te schrijven?
Ik had het in ieder geval wel leuk gevonden. Jammer dat ik te laat ben.
Ben benieuwd, heb een maand geleden een Archos Tablet 10.1 gehad om even te kijken of het wat is.

Vrijdagmiddag gehaald en zaterdagmorgen weer teruggebracht, wat een slechte kwaliteit. :(
Mijn opa heeft er net ook zo een gekocht, heeft geen Android market (zelf gefixt), traag (terwijl de hardware juist wel goed is), gebruikt om onverklaarbare reden Android 2.3 en heeft veel crashes. Maar goed, als je geen €400 over hebt voor een tablet is er weinig keuze.

Ik heb me ook ingeschreven, lijkt me wel leuk. Heb de Galaxy Tab in de winkel geprobeerd maar leek me wel een leuke tablet.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 5 augustus 2011 09:37]

1 2 3 ... 17

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee