Door Wilbert de Vries

Help Tweakers.net en Dell bij uitdenken IT Koopwijzer

06-07-2011 • 08:00

67 Linkedin

Tweakers.net en Dell gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een keuzetool voor it-producten. Dell wil de hulp van de community inschakelen om inzicht te krijgen in het keuzeproces bij de aanschaf van dergelijke producten.

De samenwerking bestaat uit twee componenten: het vergaren van informatie onder bezoekers van Tweakers.net en het verwerken van die informatie om daadwerkelijk een koopwijzer te ontwikkelen voor de aanschaf van zakelijke it-producten.

Omdat Dell tal van zakelijke it-producten biedt, is besloten om voor dit traject alleen te kijken naar de overwegingingen bij de aanschaf van desktops, laptops, monitoren, servers en opslagsystemen, waarbij de focus ligt op bedrijven met maximaal 50 werkplekken.

Om goed inzicht te krijgen in de afwegingen die in deze bedrijven worden gemaakt bij de aanschaf van dergelijke hardware, vraagt Dell jullie om hulp. Via een speciale actiesite kun je meehelpen door aan te geven op basis waarvan jullie bedrijf nu bijvoorbeeld bepaalt welk type laptop of monitor wordt aangeschaft.

We beseffen dat er grote verschillen mogelijk zijn in de zaken waarover bij een aanschaf wordt gediscussieerd en er dus veel verschillende reacties kunnen binnenkomen. Daarom wordt alle feedback eerst verzameld, zodat van de meest genoemde zaken een shortlist kan worden gemaakt. Als bedankje voor het meedenken verloten we onder de mensen die hebben deelgenomen aan de virtuele brainstormsessie een Dell XPS 15z-laptop ter waarde van bijna 1200 euro*.

Op de speciale actiepagina vind je meer informatie over waar we concreet naar op zoek zijn, de spelregels en andere relevante gegevens. Als je wel op deze samenwerking wilt reageren, maar geen inhoudelijke input wilt of kunt leveren, dan kun je terecht in de reacties hieronder of dit topic.

* Hoewel het iedereen vrij staat input te leveren, dingen medewerkers en crew van Tweakers.net niet mee naar de prijs.

Reacties (67)

Wijzig sortering
Sowieso vind ik dat alle bedrijven hier moeten kijken, zodra er een laptop uitkomt wordt er zoveel commentaar gegeven.

Het geen men tegenkomt op Tweakers.net :

- Beeldscherm heeft een slechte of onhandige resolutie
- Glossy beeldscherm verschrikkelijk, beter nemen ze een ...
- Te breedde bezels
- Te vingerafdruk gevoelig
- Trackpad zit teveel naar links ...
- Verkeerd toetsenbord indeling/soort/nummeriek gedeelte
- Videokaart is crappy, beter nemen ze ....
- enz enz.

Dit kunnen de fabrikanten toch zelf ook wel bedenken, mensen die een degelijke desktop/notebook willen komen hebben daar ook het geld voor over. Ga dan als fabrikant niet bezuinigen op belangrijke dingen. Een game notebook heeft nou eenmaal een goede videokaart nodig, nou komt Alienware met een x14 met een GeForce GT555M gooi er dan een GTX 580 in of iets dat in de buurt komt.

Denk als fabrikant gewoon logisch na! dan heb je ons helemaal niet nodig. beslis over het doel van het product. Is het een game PC/notebook gebruik een SSD en Videokaart.

Is het een werkpaard, gooi er minsten een i3 processor, SSD en veel RAM in.

Moet het een lowbudget worden, bezuinig dan alsjeblieft niet op het beeldscherm, de rest maakt niet zoveel uit.
Dell (geldt voor alle computerfabrikanten) levert wat zijn klanten willen (zoveel mogelijk) tegen de afgesproken prijzen.
Je kan wel zoveel willen, maar dat gaat niet tegen de prijs die men er soms voor over heeft. Dan wordt daar de juiste balans in gevonden (prijs/kwaliteit), en de deal is rond.
Als eindgebruikers klagen, heeft diegene die specifactie's op heeft gesteld niet goed zijn werk gedaan, er is niet goed genoeg getest, of er is niet genoeg budget uitgetrokken. Vaak is het een combinatie van.

Bovendien zijn de producten die hier op Tnet en door zijn gebruikers op consumenten gericht, en vaak niet op de zakelijke markt.

Het voorbeeld van glossy schermen heb ik al in een paar reactie's voorbij zien komen, maar vziw heeft Dell deze niet in zijn zakelijke lijn. Althans niet in mijn ervaring van 10 jaarmet de Latitude serie notebooks bijv. Bij consumenten laptops is dit juist bijna altijd het geval dat er wel een glossy scherm inzit, inclusief dus ook de consumentenmodellen van Dell.
Blijkbaar is dat wat de klant wil, als dat niet zo is, zou niet elke fabrikant deze zou uitvoeren. Wij de klant kopen het immers.
Laptops

Criteria 1: Windows 7/Vista en Office 2010.
Welke laptops hebben er geen windows 7 of vista en Office 2010. Upgrade in software betekend namelijk alle interne software her-evalueren/herschrijven. Laatst bijvoorbeeld gekeken over te gaan naar Office 2010; Binnen excel zetten wij specificaties op ondersteund door achtergrond processen/macro's/databases zodat direct de juiste hardware word geselecteerd voor engineering/productie (engineering doet zodoende enkel nog customisatie en checks). Deze overstap zou een paar van deze onderlinge processen instabiel maken en zo de gehele productie stil kunnen leggen.
Dit betekend dat we eerst ICT ondersteuning en Engineering moeten uitbreiden. ICT om alles te controleren en aan te passen voor Office 2010 en Engineering om eventuele problemen na de overstap aan te kunnen. Een dergelijk verloop zal minimaal 1 jaar in beslag nemen voordat de overstap plaats kan vinden.
Misschien nog beter: helemaal geen software meeleveren. Gewoon blanco ongebruikte harde schijf.

Criteria 2: Achtergrondtoepassingen.
Veel laptops draaien ondersteuningsprogramma's rond bv batterij die je niet op een desktop ziet. Hierdoor krijg je echter belachelijke opstart tijden, zoals op mijn huidige laptop (+/- 4 maanden oude DELL) waar het ruwweg 10 minuten duurt van moment van aanzetten tot moment dat ik in mn e-mail zit.
Dit betekend voor mijn afdeling (9 man): 1,5 manuur verloren per werkdag of 7,5 uur per week. Op jaarbasis is dat een aardig prijskaartje dat niet te voorzien was en het word ook behoorlijk irritant in verloop van de tijd.
Geef dus op zn minst inzicht in opstarttijden en nog belangrijker: garandeer deze tijd.

Criteria 3: De hardware zonder spanning.
Belangrijkste criteria aan de laptop zelf is de hardware wanneer deze niet is aangesloten op het net. Vaak zie je dan dat bv de processor iets trager gaat lopen om energie te besparen. Ze moeten dan nog steeds goed om kunnen gaan met verschillende software tegelijk als AutoCAD, office applicaties en databases.
Wat is immers een laptop die toch netstroom moet krijgen om voor alles inzetbaar te zijn.

Criteria 4: Beveiliging.
Er mogen, behalve draadloos internet, geen andere draadloze toepassingen zijn zoals infrarood of bluetooth. Tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje en iedereen zou dan (kunnen proberen) toegang krijgen tot de laptop en dus informatie.

Criteria 5: voldoende USB ondersteuning.
Tegenwoordig is alles USB. Headset, toetsenbord, muis, conference speaker, aansluiting mobieltje voor opladen/updaten agenda. Er moet voldoende capaciteit zijn om deze aan te kunnen sluiten. Niet alleen capaciteit in aantal USB poorten, maar ook dat ze allemaal tegelijk gebruikt kunnen worden.
Vooral dat laatste lijkt soms vergeten te worden, dan crashen alle USB poorten als je een 3e of 4e onderdeel inplugt. Erg lastig als dat net je headset/speaker is voor een vergadering en je opnieuw moet opstarten.

Criteria 6: Verticale beeldpunten
Het merendeel van het werk op de laptop is office: documenten, sheets, mail, presentaties, internet. Voor al deze onderdelen word voornamelijk het verticale vlak gebruikt. Zodoende is het nuttig om zoveel mogelijk verticale beeldpunten te hebben (dus vooral geen 1080p of 720p!) maar richting een 16x10 of zelfs 4x3 beeld te gaan.
Misschien zelfs nog beter, een laptop te ontwikkelen met een gekanteld scherm (dus 9x16 of 10x16 na openklappen).

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 6 juli 2011 13:46]

+1Anoniem: 413935
6 juli 2011 08:57
Ik doe het maar hier, want bij de speciale actiepagina kan het niet.

Voor mij ( als dagelijks gebruiker, voor de dagelijkse dingen en die nu ook een laptop voor haar studie nodig heeft ) moet een laptop makkelijk en snel zijn. Als ik meerdere programma's open heb staan moet hij niet vast gaan lopen of trager reageren. Er moet snel internet op zitten, en doe het ook altijd doet. Bij een laptop staat er ook altijd dat de batterij zo lang zonder stroom kan, en als je eenmaal bezig ben blijkt het dat het heel veel minder lang is. Misschien kunnen ze de batterij zonder stroomtoevoer baseren op hoelang hij kan als de laptop niet gewoon aanstaat en er niks op word gedaan, maar als hij normaal word gebruikt en er een paar programma's open staan, zoals internet, Word, Msn, en wat van die soort programmaatjes. En als de batterij het dan langer volhoud, heb je geluk, want nu denk je ook ik kan nog wel 3 uur met de batterij, en dan gaat de laptop al uit na 1 uur en 30/45 minuten. Eigenlijk moet elke laptop, makkelijk internet hebben en dat je makkelijk even snel iets met Word kan doen en niet dat het nog 5 minuten duurt voordat hij geopend is. Nu het zomer word wil je ook graag met je laptop buiten zitten, en als je dan buiten zit kan je bijna niks zien, ook al zit je niet in de zon. De beeldschermen kunnen die ook niet worden gemaakt dat je nog iets kan zien als je buiten zit. Het beeldscherm voor een normale laptop hoeft niet zo heel groot te zijn. Als je een speciale laptop wil waar je veel film op wil kijken kan je er één kopen met een breed beeld. Een normale dagelijkse laptop kan wel 15,6 inc. En op een laptop met 15.6 inc. kan je ook wel films kijken. En kunnen er niet standaard 4 usb poorten in een laptop. Of is dat nu al? want ik heb er nog 1 met drie. En eigenlijk kom ik er 1 te kort. Ongemerkt stop ik er nog altijd wel veel in tegelijkertijd. Makkelijke en snelle laptop moet nu wel kunnen voor een lage prijs in deze tijd. ;)
Er was idd een bug waardoor er op die pagina niet gepost kon worden. Nu is die bug geplet, dus ik raad je/jullie om de inhoudelijke reacties ook daar even te plaatsen zodat je keurig meedoet aan de verloting. :)
Beste advies is KOOP geen DELL, maar HP

Laat ze een consultancy firma in de arm nemen betalen ze 120.000 euro ipv 1200 met een kostprijs van 600.

je kunt me wel verstoppen,maar de reactie hieronder zijn net zo negatief ,miscchien in wat vriendelijker bewoordingen.

[Reactie gewijzigd door Jermak op 6 juli 2011 08:48]

Slechtste advies ooit. Als ik van 1 fabrikant nooit meer iets zou kopen is het HP wel.

Aantal jaar geleden een laptop gehad, na 14 maanden (net na garantie) wilde het display niet meer aan. Na wat zoeken op internet was het probleem duidelijk. Backlight converter stuk. Onderdeel kost 26 dollar in US maar is hier niet te vinden. HP kan het onderdeel niet leveren. Dus ik maar de laptop ter reparatie aangeboden bij HP (met boodschap erbij vervang backlight inverter). Kreeg ik een bericht terug: Het enige dat HP kon doen is nieuw LCD panel plaatsen. Kosten: 1400 EURO !!! 8)7

Uiteindelijk via ebay zelf het onderdeel besteld (voor 26 dollar) en alles werkte weer prima.

HP laptops zijn naar mijn mening slecht gebouwd en de support is nog vele malen slechter.

Verder komt er bijv. uit dit onderzoek (uit 2009) naar boven dat HP bovenaan staat met laptops die kapot gaan: http://www.squaretrade.co...ptop_reliability_1109.pdf

The industry leader HP, which shipped nearly 16 million laptops in the past year according to IDCiii, ranked dead last in our reliability study with over one-fourth of laptops expected to malfunction in 3 years.

[Reactie gewijzigd door Drexz op 7 juli 2011 15:07]

+1Anoniem: 111177
@Drexz10 juli 2011 15:04
Echter zijn er wel vele problemen met dat "onderzoek". Zo is het redelijk logisch dat inderdaad netbooks sneller defecten zullen vertonen dan "premium" laptops, zoals daar ook word gevonden inderdaad. Bij het vergelijken van de merken word er echter nergens blijk gegeven dat men hier rekening mee houdt.

Op deze manier zal een merk dat meer netbooks en minder premium laptops verkoop (of zelfs, gewoon zijn opgenomen in die studie), er automatisch al slechter uitkomen dan merken die geen netbooks verkopen bijvoorbeeld.

Verder zijn er nog andere problemen gemoeid met die studie. Ik ben deze al lang geleden tegengekomen (dus deze is sowieso al lang outdated) en je vindt praktisch geen verdere informatie omtrent hun meetmethodes en dergelijke.

En als sidenote: Er zijn nog vele factoren die ook een impact hebben. Zo is het type gebruiker ook van belang. Indien een laptop anders gebruikt word zal dit ook leiden tot een kortere/langere levensduur. (Enkel desktop gebruik of veel onderweg en iets of wat careless, waardoor de harde schijf het sneller begeeft.)
Zonder deftig voor alle (of toch zoveel mogelijk) factoren rekening te houden, zeggen deze cijfers relatief weinig.

En ten slotte: Een persoonlijke ervaring zegt ook bitter weinig. In de eerste plaats zijn er bij alle merken wel eens slechte ervaringen. (En goede, bv: Mijn neef zijn HP lader voor de 2de keer kapot, stuurt een mailtje, de dag erop heeft hij een nieuwe lader.) Volgens zo'n logica zou je dan van geen enkel merk meer een laptop mogen kopen.
In de tweede plaats is er een groot verschil tussen verschillende reeksen binnen merken.
En ten derde: De kwaliteit/service van merken veranderd ook over de tijd heen. Logisch in een snel evoluerende markt. Dus ervaringen van jaren geleden hebben slechts een relatief kleine betekenis. (Zeker ten opzichte van andere, minder snel vernieuwende producten.)
Het is al lang geleden, 2006 had ik hem gekocht... Een HP notebook...
Het ding was al kapot na 3 jaar. Wat het exact was weet ik niet, maar zelfs op de Windows Installatie CD liep hij compleet vast en deed het ding niets meer. Uiteraard was de garantie net verlopen. De design van het ding was wel goed, maar na 5 maand had je door dat er een grote fout in zat: ijzeren roostertjes aan de voorkant voor geluid. Je legt je arm erover om op het toetsenbord te typen... Je armen zweten zeer lichtjes (zoek maar eens een mens die dat niet doet) en het verroeste compleet. Het zag er echt niet uit... 800 euro ging na 3 jaar zo even de vuilbak in. Dat was dan de laatste keer dat ik iets van HP heb gekocht.

Dell lijkt saai en overheerst de kantoor-computer markt. Echt op elk bureau staan ze... en traag... Maar de prijs krijg je als werknemer niet te zien. Als je die zou zien, zul je nog redelijk tevreden zijn over die kantoormodellen. Verder zie ik Dell het heel goed doen. Mooie notebooks en PC's (Alienware bv., of dit ding hierboven) voor een goede prijs (in tegenstelling tot de mooie tot 5 maanden later, compleet verkeerd ineengestoken, na 3 jaar crashende HP's). Op het model hierboven na, kun je ze zeer goed upgraden. Het zijn droom modellen voor IT-specialisten die vaak wijzigingen langs de binnenkant doen. Alles ziet namelijk met een klik systeem vast en zijn zeer makkelijk te vervangen. Je kunt (bijna) blueprints ophalen van de Dell website aan de hand van een serienummer. Drivers zijn ook geen probleem. En ze upgraden voor een nieuw OS blijkbaar ook niet.
Tja, het is net wat je wilt.
Mijn ervaring is dit:
HP machines lopen soms hardwarematig iets achter (ze leveren nog steeds ps/2 muizen en toetsenborden bij nieuwe machines....kom op zeg!) maar de service is meestal prima in orde. Wel jammer dat je deze service in verhouding vaak nodig hebt ivm gebreken.

Dell machines zijn up-to-date en zijn slim in elkaar gezet (zakelijke machines he? niet de thuis monsters). Hoewel de service beroerd is, heb je deze ook bijna nooit nodig. In 9 jaar heb ik ze 3 keer nodig gehad (voor een bedrijf met meer als 60 werkplekken, allemaal dells + 20 servers)

Overigens snap ik de verwarring over prijzen niet. Ik belde altijd mijn accountmanager en vertelde wat ik wilde hebben, deze stuurde me dan een offerte.....duidelijk zat lijkt me :?

@ro8in: Jij mag het onzin vinden, maar wij zijn hier bezig met een migratie van 60 werkplekken van Dell naar HP (wilde de baas). Bij ALLE desktops, nieuwe 8200 Elite (core i5) machines word een PS/2 muis en toetsenbord geleverd, je mag ze komen tellen als je wilt....

[Reactie gewijzigd door buzzin op 7 juli 2011 10:28]

Wat is er tegen een PS/2 toetsenbord of muis?

Maar nu we het er toch over hebben, een knap staaltje Dell:
Pas kregen we op m'n werk een stel Dell-laptops geleverd met bluetooth muizen (zat er standaard bij), dus enthousiast aan de gang, blijken de muizen niet te werken. Oorzaak: Laptops hebben geen bluetooth-module!

Zulke onzin hebben we ook al eens eerder gehad.

Nee, doe dan toch maar een HP'tje met PS/2 toetsenbord of muis...
Oh leuk, laten we weer een OEM-flamewar starten. Over welke beter is. Mensen, als het erop aankomt is elke OEM, dus Dell, HP, Acer of wat dan ook, gewoon zware shit. Dat is waarom wij ze ook afraden. Laatst ook weer; mijn tante wilde een nieuwe laptop, toen maar een MSI voor der gekocht en geprobeert alle shit eraf te halen, maar je kunt gewoon niet alle pre-installed features eruit halen en heb de standaard background en custom login screen laten zitten. Dat is het nadeel van dat soort systemen; je krijgt kilo's bloatware met het systeem mee. En op den duur gaat dat negstief uitpakken. Maar het blijkt dat men een computer na 3 jaar toch al als afgeschreven aanziet.
eh....je kunt ook gewoon even het OS zelf installeren? :?
Dan zit er geen bloatware meer in en geen rare achtergrond services?
Dan verloopt je garantie soms, heb je kans dat je MS moet bellen omdat de serial code als dubbel wordt gezien en nog meer rompslomp. Nee dank je. Ti's niet dat ik het DVD'tje niet heb liggen, ti's dat dat even iets meer moeite kost.

Ik had graag meegedaan aan dit onderzoek, het is alleen dat ik niet in een bedrijf met 50 werknemers werk, ik werk niet eens in de ICT. Officieel werk ik niet eens ;) maar dat hoeft ook niet met 14 jaar.
Het is onmogelijk om reacties te plaatsen onder http://tweakers.net/advertorials/dell (ik krijg de melding "Artikel niet gevonden.")

Dus dan maar hier mijn reactie:

Laptops
Resolutie van het scherm
Veel laptops hebben tegenwoordig een onwerkbare resolutie, met minder dan 1000 pixels in de hoogte. Breedbeeld is op de werkvloer nutteloos, vrijwel alle applicaties gebruiken juist de hoogte om informatie weer te geven. Denk hierbij aan Word, Excel, maar ook webpagina's. Mijn belangrijkste criteria is daarom de resolutie, onder de laptops die in de hoogte genoeg pixels hebben maak ik daarna een keuze waarbij ik de cpu, prijs en eventueel gpu mee weeg.
De pagina werkt hier (nu) gewoon. Ik raad je aan om je reactie ook daar te plaatsten. Ik vermoed dat alhier geplaatste reacties niet meettellen voor de verloting.
Hij werkt voor mij nog steeds niet. Ik krijg ook de foutmelding Artikel niet gevonden.
draaid zeker op een Dell server... pre-installed :+
Het is onmogelijk om reacties te plaatsen onder http://tweakers.net/advertorials/dell (ik krijg de melding "Artikel niet gevonden.")
Die bug wordt momenteel geplet
En dat is ondertussen gebeurd. happy posting! :)
"Tweakers.net en Dell gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een keuzetool voor it-producten. "

Dus over een tijdje hebben alle kantoor-pc's van Dell een dikke graka?
Ik zeg, als een pc geen 900W verstookt dan kun je hem beter niet gebruiken om mee te officen en mailen..

Maar even ontopic, hoezo gaat Dell aan een stel pc freaks (me inbegrepen) vragen hoe ze hun kantoor-range moeten gaan verbeteren?
Volgens mij is dit gewoon een verkapte reclame-stunt van Dell.
Zo van, zie je wel, wij van Dell hebben het goed met je voor.
Wat dan weer de naam van Dell populairder moet maken.

Voelt in ieder geval erg astroturfy aan.

Aan Dell:
Wat ik wil is een pc op componenten-nivo kunnen samenstellen tegen niet veel meer dan inkoopprijs en uit alle/meeste componenten kunnen kiezen.
Van alle componenten wil ik de specs direct opvraagbaar.
Liefst nog benchmarks en eerlijke reviews.
Ik wil OS onafhankelijk zijn, dus geen deals met microsoft. Ik hoef ook geen bloatware op mn pc, sterker nog, ik wil er geen OS op te hebben.
Veel opslag voor media natuurlijk.
Magoed, das niet wat jullie horen willen natuurlijk.
Inleiding:
Bij het lezen van het tweakersbericht leek het doel duidelijk, simpel en logisch.

Dell zoekt mensen met verstand van IT, een platform waar IT-ers bij elkaar komen. Ik kan dan ook geen betere plek bedenken dan Tweakers.net. Systeembeheerders en inkopers van IT hardware komen hier dan ook bijeen.

@Koelpasta
Waarom zou je een systeem volledig zelf samen willen stellen voor bedrijven? Het enige wat je kunt eisen is dat ze dezelfde hardware leveren voor 1-3 jaar zodat je bij vervanging van een videokaart niet je gehele image moet aanpassen.

Het enige waarbij ik met het bovenstaande mee eens ben is dat er geen bloatware op komt te staan, maar als IT'er zorg je er wel voor dat je een aantal standaard images hebt waarbij je alle bedrijfsspecifieke standaard software al op zet.
Als jij kan onderbouwen waarom alle Dell bedrijfscomputers een "dikke graka" vereisen wellicht wel, maar als jij denk dat dit de wens van bedrijven is dan sla je met dit voorbeeld al de plank compleet mis. Die bedrijven zullen er uiteraard wel zijn, maar is niet het grootste deel.

Je kan van het idee vinden wat je wil, en de vraag is of dit platform de beste keuze is voor een soortgelijk alternatief.

Bedrijven hebben andere optie's, veelal uitgebreidere optie's dan particulieren.
Je eigen image laten laden af fabriek bijv, servicetags tbv administratie en balans. De goederen zijn een bezit n.l.

Voordeel voor Dell is natuurlijk dat hier ook veel bezoekers zijn die werkzaam zijn in de sector. Ze zien wat er goed en fout gaat met hun huidige leverancier.
Dell kan deze mensen lastig direct benaderen, en krijgen meestal een IT manager of iets soortgelijks aan de lijn.
Tweakers kan voorzien in de vraag, en wij krijgen de mogelijkheid om een bijdrage te leveren. Als Dell niet geinteresseerd zou zijn in de input, zouden ze dit niet ondernemen.

Interesseert het je niet, dan doe je niet mee, voor de rest win-win situatie lijkt me voor Tnet en Dell. Vind het op zich wel goed dat Dell naar zijn klanten luistert.
"Als jij kan onderbouwen waarom alle Dell bedrijfscomputers een "dikke graka" vereisen wellicht wel, maar als jij denk dat dit de wens van bedrijven is dan sla je met dit voorbeeld al de plank compleet mis. "

Vandaar dat het logischer zou zijn als Dell met de bedrijven zelf zou praten inplaats van met tweakers...
En daarom twijfel ik ook aan de motieven van Dell, volgens mij is dit gewoon een verkapte reclamecampagne.
Het zou namelijk veel efficienter zijn om gewoon bij de ict afdelingen van hun klanten langs te gaan. Die weten PRECIES wat hun bedrijf hebben wil, en dat is over het algemeen ook wat alle andere ICT afdelingen willen.
Zaken als prijs, betrouwbaarheid, support, schaalbaarheid, etc,etc.

Ik snap precies wat Dell aan info nodig zou hebben voor het opstellen van hun kantoorproduktenrange en daarom vind ik het dus raar dat ze hier met tweakers een deal hebben gemaakt.

Wat ik ook zie is dat sommige tweakers zich gevleid voelen door deze stap van Dell (omdat we hier zo professioneel zijn met z'n alle, schouderklopje voor jezelf).
Dat is in mijn ogen gewoon reclame maken en Dell onder de aandacht brengen.
Dell zou niet zo groot zijn geworden als ze niet wisten hoe je aan kantoorautomatisering moet doen, dus onze mening hebben ze echt niet nodig.
Er werken genoeg mensen voor KMO's op tweakers. Dell vraagt hen hier op welke criteria die IT'ers zich concentreren voor de aankoop van desktops en portables voor op het werk en niet wat ze zelf belangrijk vinden. Als je niet dergelijke beslissingen maakt is jouw mening in dit geval irrelevant.
Pfffff, erg jammer dat Tweakers.net zaken gaat doen met Dell, Zelf erg slechte ervaringen met Dell, website zo onduidelijk als de politiek van Den Haag en na een telefoongesprek met het service center heb je morfine nodig...:(

Oja, en als de prijs voor het meedoen een Dell laptop of desktop is dan zie ik dat persoonlijk meer als een straf!

[Reactie gewijzigd door adje123 op 6 juli 2011 11:11]

Hier is je kans dell te vertellen hoe het WEL moet
Ik heb meegedaan aan klanttevredenheids enquetes van Delllll en dat heeft ook niks verbeterd, dus hoezo dit wel? Omdat er minder mensen aan meedoen? Omdat Dell er nog meer aan gaat verdienen?
Dat kan wel zo zijn, toch is het met name van Dell een handige poging om op een relatieve eenvoudige manier achter, voor hen hopelijk, waardevolle input te komen.

De kosten van een beetje marktonderzoek zijn een veelvoud van de te verloten prijs, al weten we niet in hoeverre tweakers hier nog voordeel van heeft.

Mits er maar genoeg mensen deelnemen, is dit voor Dell meer/minder waardevol.
Mja dat zal dan wel aan iets anders liggen

Ik heb niets anders dan positief contact gehad met de helpdesk van dell en toch bedrijfsmatig regelmatig gebeld. service tag doorgeven dit is stuk, wat symptom en het wordt opgestuurd. ook een extra bezeltje die niet nodig was maar versleten. oh en dit is niet mooi meer ku nje dat ook sturen, "ja, hoor"
En hoe moeten we die keuze tool zien? Je geeft een aantal criteria aan en dan wordt er wat voor jou gekozen?

Oft: dit is lekker goedkoop marktonderzoek voor Dell.

[Reactie gewijzigd door icam0 op 6 juli 2011 10:07]

* Tukk ziet nu pas laatste aliena :z

[Reactie gewijzigd door Tukk op 6 juli 2011 09:11]

idd lekker goedkoop voor Dell... Maar ik dnek dat dit soort samenwerkingen vele malen meer zinvol is voor Dell dan een marktonderzoek bij bedrijven.

Met een beetje geluk zul je hier discussies krijgen tussen veel mensen met verschillen perspectieven. Normaal gesproken heb je bij een marktonderzoek alleen een interne discussie.
Goedkoop voor Dell? Denk je dat dit een liefdadigheidsactie van Tweakers is? :)
Die actiepagina staat niet voor niks op tweakers.net/advertorials/dell. Hier zal Dell toch echt even de knip voor open moeten trekken...
Geef eens wat duidelijkheid over de prijzen zeg. Altijd dat gezeur op donderdag dat alle prijzen weer anders zijn, "vaste" kortingen zijn gewoon kansloos, maak het product dan gewoon standaard goedkoper, acties kan ik me nog wel mee inbeelden, maar vaak heeft één product meerdere basisconfiguraties die allemaal andere opties en prijzen hebben, erg onduidelijk. Misschien vindt de doorsnee nerd dat wel leuk maar voor zakelijke gebruikers verwarrend en vaak ook misleidend.
Idem, kan niet reageren op het advertorial gebeuren. Vandaar hier:


LAPTOPS
Mat scherm
Veel laptops hebben helaas glimmende schermen. Voor werken onderweg (in de trein bijvoorbeeld) is dit behoorlijk hinderlijk. Het zou prettig zijn als dit vaker als optie wordt aangeboden.

Docking station
het werken op een laptop zelf is ergonomisch niet het beste. Om op kantoor toch met een goede houding te kunnen werken, is een docking station (of vergelijkbare oplossing) erg fijn. Elke keer 10 kabels in en uitpluggen is zeker voor laptops die veel onderweg gebruikt worden vervelend.

Reisgemak
Of het nu is omdat de laptop thuis en op kantoor gebruikt wordt, of dat hij ook onderweg gebruikt wordt, hij moet compact genoeg zijn om eenvoudig meegenomen te worden. Dat beperkt de grootte veelal tot maximaal 15", waarbij 13 en 14" de voorkeur hebben.

Noodzaak tot werken zonder stroom
Niet voor iedereen even belangrijk, maar voor diegene waarbij het wel uitmaakt is een accuduur van meer dan 5 uur wenselijk.

Verticale resolutie
helaas zijn de meeste business laptops uitgerust met een 16:9 scherm tegenwoordig, en dat terwijl verticale resolutie zo belangrijk is. Er wordt niet zoveel film gekeken, wel veel word en excel.
Ik snap je eisen niet hoor. Bijna bij alle zakelijke laptops kan een docking station worden geleverd, de meeste hebben een mat scherm, je kan een 9 cells accu bestellen en er zijn meerdere 14" modellen ...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee