Door Wilbert de Vries

Tweakers.net geeft Nerdcore-kaarten weg - winnaars

23-02-2009 • 10:35

128 Linkedin

Nerdcore is de nieuwste vorm van hip-hop, maar dan voor en door nerds. Tweakers.net geeft in samenwerking met Glitched kaarten weg voor The Dutch Nerdcore Event op 26 februari in Amsterdam.

Glitched is volgens de organisatie een evenement voor mensen die van nerdy stuff en muziek houden. Centraal bij nerdcore staan dan ook typische nerdonderwerpen, zoals internet, games, computers, Star Wars, wetenschap en andere geeky zaken. Hoewel deze muziekstijl momenteel het populairst is in de Verenigde Staten, zou hij ook op het punt van doorbreken staan in Europa. Het eerste Nederlandse nerdcore-evenement, Glitched, moet hierbij helpen, zo stelt de organisatie.

Glitched vindt plaats op 26 februari in Panama in Amsterdam, en start om 20.00 uur. Naast diverse optredens van Nerdcore-artiesten als MC Router, zal de film Nerdcore For Life zijn Europese première beleven.

Wat moet je doen om kans te maken op twee kaartjes? Bijna niets! Het enige dat je hoeft te doen is een mail met je naam en mailadres naar nerdcore@tweakers.net sturen. Tweakers.net zal uit de inzendingen 25 gelukkige winnaars selecteren. De namen en mailadressen van de winnaars zullen aan de organisatie van Glitched worden overhandigd, ten behoeve van de toezending van de pdf-tickets. Glitched heeft toegezegd de verkregen gegevens nergens anders voor te gebruiken. Deelname is mogelijk tot 24 februari 23.59 uur. De winnaars ontvangen automatisch een mail van de organisatie met hun pdf-ticket.

Lees meer

Reacties (128)

Wijzig sortering
Een redelijk bekende nerdcore rapper is MC FrontAlot. Hij heeft o.a. vaak opgetreden tijdens de PennyArcade Expo (PAX), en hij heeft een speciaal nummer gemaakt voor Episode 1 van de Penny Arcade game: On a Rain-Slick Precipice of Darkness.

Een ander voorbeeld is Alpinekat van de Large Hadron Rap.

En echt nieuw is nerdcore niet, sinds 2000 word die term al gebruikt.

[Reactie gewijzigd door elmuerte op 23 februari 2009 11:01]

FrontAlot heeft bovendien ook nog verschillende nummers in het spel "In The Groove", een populaire westerse vorm van Dance Dance Revolution. Echt nerdmateriaal in alle aspecten dus :)
Ho ff,
ITG is was een opensource versie van DDR, dit vond de originele maker Konami niet zo leuk, en is ITG (roXor) gesued, en daarna overgekocht door Konami.

En zie dan daar het voordeel uit dat Binnenkort in Europa DDR X uit komt.
Ho ff, ITG is NIET open source. Het is grotendeels gebaseerd op Stepmania (wat wel opensource is) maar buiten het feit dat je op pijltjes danst heeft het NIETS met DDR te maken.
Ze zijn aangeklaagd door konami omdat hun arcades te hard op Dance Dance Revolution leken en ze daarmee een financiele bedreiging vormden voor konami in Europa. De makers van Stepmania (de opensource cloon van DDR dus) zijn nooit aangeklaagd geweest.

DDR X is trouwens gewoon een zoveelste DDR en heeft niets met ITG te maken (de makers van ITG zijn naar "Pump It Up" gegaan, waardoor de nieuwe PUI arcadekasten opvallend veel ITG muziek bevatten).

Iets met een klok en een klepel ;)
Ik kan me namelijk een rechtzaak herinneren, dat konami het patent bezit dat je je voeten gebruikt om op pijlen te drukken.
Erger, je had zelfs ombouwcardridges, om zo ddr om te bouwen tot ITG2 kast, en dat mocht niet.
Verder ziet DDR X er wel verdomd goed uit, als zijnde
1. tft scherm
2. mines (wat nu lighting geworden is)
Leuk die verwijzing naar MF Doom (geniale hiphop) van die dude met zijn masker. Kende alleen eigenlijk YT Cracker al een tijdje die in het nerdcore genre past.

Jammer alleen dat het een subsubsubsub2genre is net als clowncore/industrial noise etc. Er is inderdaad meer dan gangsta rap en Lil' Wayne en dat is echte hiphop (want dat zijn de eerste 2 absoluut niet) en ik krijg toch het idee dat hierdoor nerdcore een grote grap blijft.

Ik vind ook dat mensen alles wat hiphop is te snel afschrijven vanwege het imago wat eraan hangt, door m*ngolen als Snoopy snooper de snoopdog, lil wayne, ali b, lange frans en baas b etc. Dat is jammer want heel veel hiphop snijdt maatschappelijke kwesties aan en gaan over het gewone leven, dat hoor je ook in die trailer van de documentaire "you don't have to rap about being all gangster, we rap about life", dat is de norm in hiphop, niet in gangstarap |:(

Een initiatief als Slagmalsklubben pas totaal niet bij nerdcore zoals Hennie-M oppert, dat is electro en in de electro scene zie je dat nerds/geeks geheel geaccepteerd zijn aangezien 9 van de 10 muzikanten zelf nerds/geeks zijn :D Dan kunnen ze net zo goed Hot Chip laten komen want als er gasten geeks zijn die populair zijn, zijn het wel de gasten van Hot Chip!
Je hebt inderdaad wel een sterk punt, Het is een nerdcore 'festival'.. geen nerd muziek festival :)
Dan worden er 25x2 kaartjes weggegeven, en kunnen zo al 10 winnaars niet 8)7

Ik kon eigenlijk ook niet (had niet opgelet wanneer het was), maar ik heb een andere oppas geregeld voor mijn nichtje, en neem vanavond een hippe nerd-chick mee O+ (dan is er in ieder geval 1 :P)

Tweakers bedankt _/-\o_
Als ik iets op tweakers wel gezien heb (met name in huiskamer en SG) is dat de muzieksmaak hier vreselijk divers is.

Verder vraag ik me serieus af of een substantieel deel van 't beoogde publiek gevoelig is voor muziek die hulp nodig heeft om in europa door te breken.
Een substantieel van 't beoogde publiek zal dit artiekel met een glimlach lezen en de comments ook.

Geef tweakers asjeblief ook ruimte voor luchtige IT gerelateerde dingen. Vergeet niet dat vroegah Femme voor de lol dingen als 'microschoft' schreef :D

ontopic: op got loopt een draadje voor over glitched. Vast ook wel voor uw klachten.
is dit een nieuw soort / vorm van de E3? alleen was de E3 meer bedoelt voor de nieuwste games te demonstreren..
het is een muziekfestival..
en meer dus..
Centraal bij nerdcore staan dan ook typische nerdonderwerpen, zoals internet, games, computers, Star Wars, wetenschap en andere geeky zaken
[edit]

wat is dan echte nerd muziek?

* ReseTTim luistert voornamelijk rock / metal / gothic en combinaties daarvan ;)

[url=Weird Al Yankovic - White & Nerdy]http://www.youtube.com/watch?v=-xEzGIuY7kw[/url]
als dit zou komen, dan ben ik er zeker :P :D

[Reactie gewijzigd door ReseTTim op 23 februari 2009 11:13]

* Vind het altijd weer lachwekkend als mensen zichzelf als derde persoon beschrijven

OT: Nerdcore... nooit van gehoord. Wanneer ben je tegenwoordig een nerd trouwens? Tegenwoordig speelt bijna iedereen games en nog meer mensen zitten op internet.

[Reactie gewijzigd door Impulzer op 23 februari 2009 13:16]

Door je juist te verdiepen in het technische aspect van allerlei dingen neem ik aan :P

Mij niet gezien op een nerdy-feest :D
WEEZER == nerdrock

Van Dale:
nerd [nu:rd] de; m,v -s iem die graag leert, computert e.d. maar verder opvalt door wereldvreemdheid

[Reactie gewijzigd door NEOeo op 23 februari 2009 14:29]

Waarschijnlijk valt Stovokor wel in de categorie Nerd Muziek :)
386DX is typische nerdmuziek. :)

En hier nog een filmpje van 386DX live perfomance.
niet meer dus... de muziek gaat over die typische nerdonderwerpen.

Ik snap het trouwens niet hoor, muziek voor "nerds" hypen... en dan isset ook nog hiphop brrrr :+)
Leuke Actie van Tweakers :)
Ik ben niet bekend met het evenement, zou wel leuk zijn om een keer mee te maken al ben ik niet zo van de hip-hop genre :9
Jammer he, dat het geen Hard- of Speedcore is ;)
Ik denk dat ik deze verloting laat schieten. Normaal doe ik wel mee, maar hip-hop is niet echt mijn ding :)
@ Kroepoe hieronder: datzelfde geld voor mij, doe mij maar metal :9

[Reactie gewijzigd door Krentenbol op 23 februari 2009 10:45]

Ik vind het bijna jammer dat ik meer een metal/rock-achtig iemand ben :9

_/-\o_ nerdcore! _/-\o_
Sja, dat zou toch ook mogelijk moeten zijn.... Nerd Metal! Rock 'n Nerd! Rhythm & Geek! Is dat niet het mooie aan creatieve proces? Alle muziek zou gewoon kunnen lijkt mij! Meh, doe mij toch maar 60/70's Rock! Dat is lekkere muziek :).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 134818 op 23 februari 2009 10:59]

zoals bijna elke tweaker
Hmm misschien moet er eens een polletje voor komen, volgens mij zijn er toch ook een hoop DnB/Techno/enz. liefhebbers binnen 'het wereldje'. Ben benieuwd naar de uitlsag!
het lijkt als je de Huiskamer wat doorneust er wel op dat alles behalve hiphop / rap door nerds geluisterd wordt... zou het gewoon een poging van de R&B brigade zijn om te proberen wat van de lucratieve nerd-markt te snoepen? :+
Ik beschouw mezelf als nerd, maar heb bijna alles wat de laatste 20 jaar op hiphopgebied is uitgekomen op de hd staan :P alhoewel ik me wél kan voorstellen dat het niet de meest populaire muzieksoort is. Hiphop/rap != r&b trouwens :)
En hiphop is ook niet equivalent met rap; denk aan voornamelijk instrumentale grootheden als DJ Vadim of DJ Shadow.
Ja dat verbaasde mij ook al :P . Meeste tweakers/nerds/dorks/geeks* luisteren toch naar metal / rock / punk en dat soort muziek?

Meeste mensen die ik ken *waaronder ikzelf:) * luisteren toch naar bovenstaand ipv vage hiphop.


*doorhalen wat niet van toepassing is
Uhm... nou ben ik niet helemaal wereldvreemd, maar verder slaat het "nerd"zijn wel een beetje op mij. En ik ben DOL op hiphop / rap / hardcore / speedcore / etc. Maar ook dol op klassiek, op contemporaire muziekstijlen, experimentele muziek, maar ook "gewone" top40, disco, synthesizer, new age, rock&roll, etc. etc. etc.
En wist je dat de hiphop/house stijl veel lijkt op moderne klassieke muziek?

Ik zou het echt gaaf vinden om daar heen te kunnen!!! Het is echter dat ik een "beetje" druk ben met mijn werk en vooral mijn privé leven, dat ik eigenlijk geen tijd heb voor dit soort evenementen :|

En dat nerdrock, ik kende het niet! Weer iets om lekker uit te zoeken :P als een "echte" nerd :D
Nah, ben zelf meer van de trance enzo. Vind punk ook wel ok, maar de meeste metal, bleh...
Had verder nog nooit van nerdcore gehoord. Ik moest meteen aan 8-bit denken, van "you aint no robot" en "Mario III" 8-)
Anoniem: 271482
@Kroepoe23 februari 2009 11:51
Organiseer een Nerd Open Air, NOA..

Hoewel volgens mij dat campzone wel aardig in de buurt komt gezien het meerendeel van de bezoekers. Het idee van "Nerdcore" komt waarschijnlijk gezien de muzieksmaak van de initiatiefnemer, wat zijn eigen zaak is uiteraard. En als het je ding niet is, organiseer je zelf toch wat? Zalen en evenementruimte zat, alleen je vergunning moet je mee uitkijken, beetje organisatie van dergelijke festivals vind je hier wel en posten ook wel, een ter ziele gegaan iets als flatrock op het terrein van de Enschedese TU, en een zaaltje als Baroeg, Dynamo, Podium, de Stage, de Ster, etc, etc. heeft ook, indien je genoeg animo en publiek realiseert.

Je hebt trouwens ook Nerd-klassiek/jazz, de band "press play on tape"
Grappig, niet eerder over gehoord. Zegt misschien ook meer over mij dan over 't begrip Nerdcore.
Ik dacht eerder aan een referentie van geeky-like-porn :x Gister aan het zoeken naar download voor Ubuntu, kom je bij iets anders uit :Y)
Directe download link zal wel niet gewenst zijn; linux chick compiling kernel while giving sencuur.avi :+
Niets word door iedereen gewenst. Oftewel, geef die link maar :P
neuj ik heb er ook niet van gehoord, maar ik zit ook niet zo in die scene van hiphop en hardcore enz. geef mij maar jazz/lounge of rock/metal. :) Zit hier op stage zonder flash support dus kan niet ff youtube luisteren, doe ik thuis wel ff. Bij mij gaat het beeld van weird al yankovic opeens door mijn hoofd :P

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee