Door Femme Taken

Architect

Custom frontpage en css weer beschikbaar voor abonnees

12-07-2007 • 11:21

38 Linkedin

Na de introductie van de nieuwe site waren enkele exclusieve abonneefeatures, zoals een eigen indeling van de frontpage, optionele kleurschema's en aanpassingen van de lettertypes, niet meer aanwezig. De ontbrekende features zijn inmiddels geherintroduceerd. Sinds gisteren is het voor abonnees weer mogelijk om aan de layout te sleutelen en wel op de meest flexibele manier, namelijk door zelf stukjes css toe te kunnen voegen. Er is een previewknopje aanwezig waarmee de wijzigingen bekeken kunnen worden. Met de custom stylesheets is het onder andere mogelijk om de site roze te kleuren, de achtergrond te vervangen door Henkjes of, wellicht nuttiger, de door sommigen gewraakte rechterkolom te elimineren.

Custom css abonnees - Roze achtergrond

Custom css abonnees - Henkies

Custom css abonnees - Rechterkolom weg
Prachtige creaties van SleutelMan en Glaanieboy

Vorige week is tevens de mogelijkheid terruggekeerd om de indeling van de frontpage aan te passen. Tino heeft een mooie sleur-en-pleur-interface bedacht voor in de layoutinstellingen. De custom frontpageindeling is eveneens flexibeler dan voorheen. Naast het aantal items en de zichtbaarheid van een contentblok kan ook de volgorde en de positie in de linker- of rechterkolom bepaald worden. Verder kan de Pricewatch Monitor voor het volgen van prijsontwikkelingen van producten weer zichtbaar gemaakt worden op de frontpage.

Custom frontpage abonnees

Met de terugkeer van de bovengenoemde features zijn de oorspronkelijke mogelijkheden van de abonnementen teruggekeerd. Omdat de custom tracker echter voor iedereen beschikbaar is gekomen, kunnen abonnees voorlopig kosteloos gebruikmaken van hun abonnement totdat wij van mening zijn dat er weer voldoende exclusieve features zijn.

Update: Inmiddels is ook de mogelijkheid om rss-feeds in de tracker weer te geven als experimentele feature toegevoegd. Abonnees kunnen maximaal drie feeds opgeven die om de tien minuten ververst worden. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om het nieuws van Computer Idee vanaf Tweakers.net te volgen!

Abofeature: rss-feeds in tracker

Reacties (38)

Wijzig sortering
Zou het niet mogelijk zijn om voor de abbo's een optie toe te voegen waarmee ze automatisch naar de oude layout kunnen gaan. Mensen die vroeger gratis de oude layout dagelijks te zien kregen, en de nieuwe minder vinden (daaronder val ik dus niet), mogen als ze er zelfs voor willen betalen best wat hulp krijgen.

Want iedereen begrijpt wel dat er gedegen kennis van CCS nodig is om de site helemaal in de oude stijl te krijgen, als dat al mogelijk is. Voor een aantal jongens uit de crew moet dat veel minder werk zijn, zeker omdat ze de code nog hebben liggen, en als dat zoveel abbo's op levert als mensen die beweerden altijd voor de oude layout te gaan valt er nog genoeg te verdienen ;)
Die code hebben we in feite niet meer liggen, en 100% terug naar de oude layout is functioneel al niet eens meer mogelijk. Je zou hooguit een benadering van de oude situatie krijgen, maar zelfs dat zou dusdanig ingrijpend zijn dat we daar niet aan gaan beginnen.
Staan de oude graphics nog op de T.net-server? Zo ja: sleuteltijd.
Zo nee: eerst de oude graphics terugzoeken maar...

* Alex) warmt z'n editor alvast op, samen met z'n userscripts-engine

[Reactie gewijzigd door Alex) op 11 juli 2007 13:18]

Het is nu dus niet mogelijk om een abonnement af te sluiten? Of moet je dan toch nog betalen? Ik wil namelijk al langer wel een abbo nemen, maar als alle huidige abbo's de features waarvoor ik betaal gratis krijgen... :P
Je kan wel een abonnement afsluiten hoor. En je zal daar wel voor moeten betalen. Maar totdat we vinden dat de features op orde zijn verlengen we de termijn waarvoor je betaald hebt telkens met een maand, dus effectief gebruik je dan gratis je abonnement. :)

Dus als je nu een jaarabonnement en we over drie maanden pas tevreden zijn met de features, dan hoef je pas over 15 maanden te kiezen tussen laten verlopen of verlengen :)
Misch zou het eens handig zijn om voor 24u gratis "premium-member" te worden om te zien wat je er allemaal mee kunt doen ?
zou geen slecht idee zijn, een soort proefabbonement?. Nu is de korste termijn geloof ik een halfjaar jah. Ik kan inmiddels echt niet meer zonder abbo, ook private file storage en fotoalbum zijn echt heel handig. Maar een soort testdagje kan wel veel mensen trekken, of zoals crisp het al zei, enkele abo-features worden toegankelijk voor normale members bij een bepaalde karmagrens :).
Hmm niet dat ik jullie abonnee systeem wil rinueren, maar custom styles zijn ook beschikbaar via een firefox plugin stylish :Y)
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/2108
Op de site van de maker zijn o.a. donkergrijze youtube en google al gepost. http://userstyles.org/styles/1078
De meeste browsers ondersteunen native al user-stylesheets, da's gewoon een accessibility feature. Voordeel van een abo-stylesheet is dat wij het opslaan voor je zodat je het altijd beschikbaar hebt waar vandaan je ook op Tnet zit :)
nu ga ik toch echt sirrieus overwegen om abonee te worden
al was 't echt enkel maar om de leesbaarheid van bepaalde site-onderdelen naar mijn persoonlijke leesbaarheid te re-stylen.

wat overigens wel 'heel prettig' zou zijn is als je, die-features in actie kunt zien en testen,
(vooral om te zien of 't weld gaat werken - voor wat je verwacht.

ergens hoop ik zelfs dat Tnet ook eens gaat nadenken of en hoe 't mogelijk is om alle features te splitsen en appart aanbieden, een L33T AT Tw34k3rs.n3t meel-adres is natuurlijk wel c00l maar voor mij niet zo intressant, en van die adds heb ik eigenlijk ook niet zoveel last...

maar 't designe en lettergrotes dus wel - en dat uitebreidere profiel met meer info is ook wel grappig, ookal hoeft die file ruimte dan weer niet...

in mijn geval - 'ook al krig je maar de helft - voor 3 kwart van de prijs, kan 't nog steeds intressanter zijn, als je op de kleintjes moet letten.
Wellicht dat je in de toekomst automatisch een aantal van de nu abo-only features kan "verdienen" op basis van je karma. Dat zullen dan met name de kleine (maar toch leuke) tweak-achtige features zijn zoals de hier genoemde of nog nader te bepalen features. De "grote" features zullen echter voorbehouden blijven aan abonnees.
Overigens krijg je een @mytweakers.net adres, omdat T.Net liever niet heeft dat abonnees aan de hand van hun mailadris zich voor kunnen doen als crew.

Ikzelf ben er achter gekomen dat het niet hebben van advertenties wel verschil uitmaakt; als ik eens niet ingelogd ben erger ik me ineens aan die in-de-weg-staande plaatjes op T.Net . En dat terwijl ik ze voor mijn gevoel niet eens zie op al die andere sites waar ik geen abo heb :P .
Ik vind het een beetje jammer dat er ook niet een paar default custom stylesheets aangeboden worden. Niet iedereen heeft de tijd / kennis om zich daar mee bezig te houden. Een paar default grijze / zwarte / blauwe themes zoals vroeger zou ik wel appreciëren eigenlijk :)
Er wordt wel degelijk nagedacht over het aanbieden van een aantal extra stylesheets als 'alternate stylesheets' - veel UA's bieden de mogelijkheid om die semi-permanent te selecteren. Te denken valt dan aan een high contrast stylesheet of een met een groter lettertype :)
Maar dan zou je dus kunnen stellen dat Tweakers.net van slechtzienden verwacht dat ze betalen voor een abbonnement in plaats van het gratis aanbieden van deze stylesheets, of worden ze dan beschikbaar voor iedereen met een account?
Als je slechtziend bent kun je het lettertype groter maken in je browser, een browser met zoomfunctie gebruiken of een monitor met een lage pixeldichtheid kopen (bijvoorbeeld een 19 inch model met een resolutie van 1280x1024 of een lcd tv).
uit ervaring weet ik echter dat dat onder firefox EN IE6 niet (of niet goed) werkt, omdat die de text dan buiten de kaders renderen, - en andere van dat soort probleempjes, betere contrast zul je dan inderdaad beter via stylesheets kunne doen.

als slechtziende kun je overigens wel gebruik maken van screenreaders - al moet ik zeggen dat de kwaliteit daarvan zeer matig is, (vind ik persoonlijk), zeker omdat er niet zoiets bestaat als een technische wordenlijst (bijv standaard nederlands met een aantal aanvulligen uit de engelse lijst), echt goede opensource versies ben ik nog niet tegen gekomen dus onder anders dan windows draait het zowiso niet (ook niet op mac zover ik weet) .

dat van die grotere beeldschermen gaat maar ten dele op, als je beeldscherm te groot wordt (bijv 22inc ) zullen de meesten als nog moeite gaan krijgen omdat ze geen overzicht hebbe (tunnelvisie is in van de meest voorkomende bij-kwalen),

een of enkele alternative (high contrast) stylesheets aanbieden zou zeker een optie kunne zijn, en anders misschien het banner-free abo opwaarderen naar een pakket waar alle layout features in zitte maar geen extra's,

maar ik weet zeker dat Tnet daar tzt zeker wel een middeweg in weet te vinden ...
voorlopig zijn er al heel wat dinge 'flink leesbaarder geworden tov de Nextgen introductie. -
Extra stylesheets tbv toegankelijkheid zullen natuurlijk voor iedereen beschikbaar worden. Overigens bieden de meeste browsers (IE7, Opera) al een mogelijkheid tot 'inzoomen' en is zelfs het vergroten van de tekst tot zekere hoogte goed te doen (alleen IE kan geen pixel-sized fonts vergroten).
Anoniem: 217577
6 juli 2007 10:12
Ik wist niet eens dat er een banner stond op tweakers.
Pas toen ik met NoScript doubleclick toeliet, zag ik hem (dan nog niet helemaal, alleen het noscript icoontje, waarop ik op moest klikken.)
Ja, gwn firefox en noscript en alweer een ergernis minder en een paar centen minder om die ergernis weg te nemen.
Het is niet de bedoeling dat je op T.net de banners blokkeert. Logisch, want daarmee neem je de inkomsten van de site weg en dat is niet zo sympathiek. Uitzetten dus die bannerblocker, anders heb je straks een ban aan je broek hangen. :)
@Posttoast: Romic gebruikt helemaal geen bannerblocker, maar een script blokker die standaard alle scripts blokkeert voor de "veiligheid".

Een (on)gewenst neveneffect ervan is dat reclame van grote bedrijven welke aangestuurd worden via javascripts niet langer meer werken. Maar kun je dat romic kwalijk nemen? Het installeren van Noscript deed hij niet om geen advertenties te kunnen zien maar om veiliger te surfen. (Dus crisp: er is helemaal geen sprake van moedwillig blokeren)

Mijn advies aan Romic: niet zoals posttoast adviseert Noscript uitschakelen maar gewoon Tweakers.net whitelisten. Iedereen gelukkig nietwaar?

/Edit: Woordje adblock vervangen door noscript. Zelf in de war aan het geraken ;)

[Reactie gewijzigd door Jan304 op 6 juli 2007 16:42]

Ik heb er geen moeite mee als mensen javascript uitzetten, of geen flash-plugin geinstalleerd hebben. In dit geval leek het er echter op dat enkel bepaalde javascripts (die van doubleclick) geblokkeerd werden, en dan ben je imo wel doelbewust banners aan het blokkeren.

Tweakers.net heeft juist een erg gematigd advertentie-beleid, juist om ergenissen bij onze bezoekers te voorkomen :)
gebruikt tnet tegenwordig geen alternatief block element om de ad in te laden, en/of is het dan niet mogelijk om een sooft van waarschuwing te plaatsen in het <noscript> gedeelte, - er zullen ongetwijfeld mensen zijn die per-ongeluk toch de adds blokkeren,
een vriendelijke waarschuwing zou dan in eerste instantie op z'n plaats zijn,

ja er staat dat je niet mag blokken op straffe van een ban, maar get real lang niet iedereen heeft de TOS grondig door gelezen,
Het nadeel van een dergelijke 'waarschuwing' is dat je false-positives niet kan uitsluiten, en het laatste wat we willen is mensen valselijk 'beschuldigen'. Het uitzetten van javascript staat ook niet gelijk aan banners blokkeren, het puur selectief blokkeren van bepaalde javascripts echter vaak weer wel ;)

Anyway, het laatste wat we willen is er een heksenjacht van maken. Mensen blokkeren ads, dat weten we. Het enige wat we vragen is begrip voor het feit dat dat voor veel sites wel een bron van inkomsten is, en voor sommigen (voor ons gelukkig niet meer) de enige bron van inkomsten waarmee het bestaansrecht van een site gewaarborgt kan blijven. Als iedereen banners zou blokkeren zou het internet een stuk minder leuke en interessante sites bevatten, en hoe meer mensen banners blokkeren hoe meer adverteerders overgaan op aggresievere en irritantere manieren om aandacht op hun producten te vestigen en hoe meer sites met een gematigd advertentie-beleid gedwongen worden hun beleid te 'versoepelen'.

Kortom: denk eens na bij wat je doet en wat op de langere termijn de gevolgen kunnen zijn. Persoonlijk snap ik de aversie tegen banners niet zo, ik heb zelf nog nooit de behoefte gehad om een bannerblocker te installeren en op de meeste sites die ik bezoek ervaar ik ze meestal ook niet als hinderlijk (op floaters en banners met geluid na).
Programma's zoals adblock hebben ook een functie om banners wel te laden maar niet weer te geven, leuk voor t.net en de gebruikers van adblock. Minder leuk voor de adverteerders ;)
't hoeft natuurlijk ook niet direct op een toon te zijn, die een 'zoals je dat zelf zegt > heksenjacht, insinueerd"

een noscript text á la " op deze plaats behoord een reclame object te staan, echter wordt deze om één of andere reden niet in je browser weergeven, houd er alsjeblieft rekening mee dat het blokeren van onze ads niet is toegestaan, lees meer op >>>> link

en op die link kun je dan zeker perfect een behulpzame en vriendelijke text neerzetten dat 't mogelijk te maken kan hebbe bet bepaalde adblock extenties en of noscript extenties,
dat gezamelijk met een how to fix textje - hoeft zeker niet ongvriendelijk over te komen..

en leverd (in ieder geval bij de welwillende tweaker) toch wellicht enig resultaat op....
Anoniem: 217577
@Jan3047 juli 2007 15:21
tweakers.net is gewhitelist.
De banners komen van google(-analytics ofzo) en doubleclick.
Die ga ik echt niet op m'n whitelist zetten hoor.
Deze had ik al als onbetrouwbaar gemarkeerd, toen ik nog niet van tweakers wist.
Daarom:
Ik wist niet eens dat er een banner stond op tweakers.
voila.
In dit geval leek het er echter op dat enkel bepaalde javascripts (die van doubleclick) geblokkeerd werden, en dan ben je imo wel doelbewust banners aan het blokkeren.
Als ik doubleclick niet als onbetrouwbaar, maar ook niet op toestaan(neutraal dus) laat staan, dan zie ik de banner nog niet. Alleen het icoontje van Noscript.

Natuurlijk is het niet mijn bedoeling om winst weg te nemen van tweakers.net

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 217577 op 7 juli 2007 15:23]

Misschien kunnen we je overhalen tot het afsluiten van een abo? ;)
Het moedwillig blokkeren van de advertenties is in strijd met onze algemene voorwaarden (waar je mee akkoord bent gegaan bij het registreren) op straffe van een ban.
Netjes dat jullie geen kosten doorberekenen bij het uitblijven van een gedegen pakket aan abbonee features.

Ik zou misschien ook wel abbonee willen worden, maar dan is het alleen maar voor het uploaden van meerdere systemen + toevoegen van foto's aan de systemen en het abboneeforum. :P

Frontpage customizen is neit iets waar ik behoefte aan heb, ik vind de site zo al erg mooi. De rechterkolom geeft veel informatie.

[Reactie gewijzigd door frankknopers op 5 juli 2007 23:46]

Tweakers is hoe dan ook een erg goede website die inhoud heeft en ook vormgeving. Dat is iets wat maar weinig websites zich kunnen toe eigenen. Tweakers is onvervangbaar.
Zou je op deze manier de oude lay-out grotendeels terug kunnen krijgen :?
Dan neem ik heeel snel een abbo'tje namelijk !!
Dat ligt er aan hoe goed je bent met CSS ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee