Door Tweakers Partners

Belsimpel geeft je de kans de Samsung Galaxy S21 FE 5G te reviewen én te winnen

10-01-2022 • 08:00

130 Linkedin

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie: Samsung roert zich in het begin van het nieuwe jaar met de introductie van nieuwe smartphones. De komende weken verwachten we dan ook veel nieuws van het elektronicaconcern. Het bedrijf begint 2022 al direct met de introductie van de Galaxy S21 FE 5G.

Samen met Belsimpel organiseert Tweakers Partners een uniek testpanel rond de nieuwe Fan Edition van het vlaggenschip. De Galaxy S20 FE was destijds een opvallend goede keuze ten opzichte van de concurrenten in deze prijsklasse en werd door Tweakers goed beoordeeld. Test jij of dat bij de Galaxy S21 FE 5G ook zo is? Meld je hieronder aan in de poll.

De Fan Edition-versie, de Galaxy S21 FE 5G, is feitelijk een subtiel aangepaste versie van de S21 die in 2021 uitkwam. Voor Samsung-liefhebbers die niet kunnen wachten, is de Galaxy S21 FE 5G nu al te bestellen bij Belsimpel, zowel als los toestel als in combinatie met een abonnement. Als je het toestel uiterlijk 23 januari 2022 bestelt, krijg je Galaxy Buds2 ter waarde van 149 euro erbij cadeau.

Specificaties Galaxy S21 FE 5G

De S21 FE behoudt het slanke en stijlvolle design dat zo kenmerkend is voor de serie. Het Contour-Cut-frame integreert naadloos met de camerabehuizing en heeft een premium uitstraling. Door de slanke behuizing van 7,9mm is de S21 FE handzaam. De afmetingen van het toestel zijn 74,5x155,7x7,9mm en het gewicht bedraagt 177g.

Onder de motorkap vinden we veel techniek. Zo is de smartphone uitgerust met een Dynamic Amoled 2X-scherm van 6,4 inch dat een verversingssnelheid heeft van 120Hz. De makers beloven dat dit scherpe en vloeiende beelden oplevert. Met een scherm van 6,4 inch zit de Galaxy S21 FE tussen de gewone S21 en de S21+ in. Dat is een fijne propositie voor gebruikers die veel gamen of graag films en series kijken op hun telefoon. De krachtige Snapdragon 888-processor laat je snel wisselen van apps en vlot navigeren. De processor heeft een Qualcomm Kryo 680-cpu met acht kernen: vier Cortex-A55-kernen met een maximale snelheid van 1,8GHz, drie Cortex-A78-kernen met een kloksnelheid van 2,42GHz en een krachtige Cortex-X1-kern. Deze 'prime'-kern levert in de 888-soc een kloksnelheid van maximaal 2,84GHz.

De Galaxy S21 FE 5G telt in totaal drie cameralenzen aan de achterkant: een 12-megapixelhoofdcamera, een ultra-groothoeksensor met een resolutie van 12 megapixel, en een 8-megapixeltelelens. Daarnaast vinden we één camera aan de voorkant voor videobellen of het maken van selfies. Deze camera heeft een resolutie van 32 megapixel. Selfies moeten een betere kwaliteit hebben dan voorheen, dankzij de verbeterde AI face restoration-functie. Met dual recording leg je vast wat zich voor én achter je afspeelt.

Lange batterij, draadloos opladen en PowerShare

Een lange batterijduur is vandaag de dag een must voor smartphone-gebruikers. De S21 FE is uitgerust met een 4500mAh-batterij die volgens Samsung de hele dag meegaat. Desgewenst is een optionele super fast charger van 25W beschikbaar. Hiermee is de smartphone binnen een half uur voor 50 procent opgeladen. De telefoon is draadloos oplaadbaar en de accu kan worden gedeeld. Dankzij Wireless PowerShare kun je de telefoon gebruiken om buds, een smartwatch of de telefoon van een vriend(in) op te laden.

Gebruikers kunnen met Samsungs One UI 4 hun smartphone-ervaring naar eigen wens aanpassen. Startschermen, pictogrammen, notificaties, wallpapers et cetera kun je naar eigen smaak instellen. De widgets zijn opnieuw ontworpen en geüpgraded om extra personalisatiemogelijkheden te bieden. In het privacy-dashboard vind je op één handige plek alles over je eigen veiligheid en privacy terug.
De smartphone, die op Android 12 draait, beschikt over een IP68-certificering. In de regen telefoneren of hem in een (klein) zwembad laten vallen, mag dan ook geen probleem zijn. Het IP68-certificaat belooft dat de telefoon is beschermd tegen spetters en regendruppels, en het zelfs overleeft als hij 30 minuten lang tot een diepte van 1,5 meter onder water wordt gehouden.

Doe mee met het Tweakers-testpanel, maak kans op de Samsung Galaxy en bepaal zelf de kleur

Belsimpel geeft de Tweakers-community de mogelijkheid een review te schrijven over de nieuwe Samsung Galaxy S21 FE 5G. De gelukkige tweaker die wordt gekozen om het toestel te testen, mag het na afloop houden! Het mooie is dat hij of zij ook nog eens zelf de kleur mag bepalen en daarbij kan kiezen uit groen, lavendel, wit of grafiet.

Wil jij kans maken op de nieuwe Samsung Galaxy S21 FE 5G en je bevindingen opschrijven in een review? Meld je dan aan via onderstaande poll. Laat jij deze actie aan je voorbijgaan, maar ben je wel benieuwd naar de prestaties van dit Fan Edition-toestel? Deel dan in de comments onderaan dit artikel wat jij graag zou willen teruglezen in een test.

Wil jij de Samsung Galaxy S21 FE 5G reviewen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden acties

  • Je Tweakers-account moet voor 9 januari 2022 actief zijn.
  • Meedoen kan tot en met 17 januari 2022, alleen via de poll. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
  • Winnaar krijgt uiterlijk 18 januari 2022 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
  • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Winnaar is bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
  • Na de testperiode mag de winnaar de Samsung Galaxy S21 FE 5G houden.
  • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
  • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
  • Medewerkers van Tweakers en Belsimpel zijn uitgesloten van deelname.
  • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
  • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Geen zin om te wachten op de uitslag van de poll? De Samsung Galaxy S21 FE 5G is nu als pre-order beschikbaar bij Belsimpel, zowel als los toestel als in combinatie met een abonnement. Als je het toestel uiterlijk 23 januari 2022 bestelt, krijg je Galaxy Buds2 ter waarde van 149 euro erbij cadeau.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Belsimpel en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (130)

Wijzig sortering
Oeh dat zou ik heel tof vinden. Ben erg benieuwd hoe de FE het doet tegenover de normale S21 serie op het moment!
Om die reden laat ik het juist aan me voorbij gaan. Hier in huis is een S21 Ultra, een S21+ en een Paralympische S21 aanwezig. Het is voldoende :D
Same alleen heb ik een ultra..
Mijn moeder heeft op mijn aanraden een s20FE en die is erg goed. Ben dus benieuwd hoe deze werkt. Na die tijd mag mijn vrouw hem dan houden.
Mijn dochter wil graag een nieuw toestel testen en dat wil ik dan samen met haar doen. Ik test zelf ook wel toestellen en hardware voor wifi/televisie etc, . Ze vraagt al een jaar om een nieuw toestel, maar haar toestel doet het gewoon prima. Ze is de puber doelgroep voor dit toestel lijkt me ;)

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 11 januari 2022 11:16]

Kijk dat is leuk, net de s21 gekocht van een een medetweaker voor mijn vrouw. Dus eventueel testen zou mooi vergeleken kunnen worden met deze.
Voor mij vergelijkbaar, alleen mijn vrouw heeft een S9+. Het zou mooi zijn om ze eens het flagship toestel van 5 jaar geleden naast het 'budget' high-end model van nu te leggen. En daarnaast naast mijn eigen Xperia 1II, waar vrijwel altijd werd geconcludeerd dat de Samsung's betere foto's maakt dan de Sony's, vraagt mijn vrouw juist altijd mijn telefoon om foto's te maken omdat de S9+ zo slecht zijn. Ben benieuwd of ze dat nog steeds vindt als ze een meer hedendaags toestel heeft, of dat haar ervaring hetzelfde blijft.
Mevrouw moet misschien even haar lens schoonmaken. Mijn s9 maakt namelijk nog steeds hele mooie fotos :)

Vingerscanner zit dichtbij de camera dus de camera lens kan snel vies worden.
Heb ik gedaan, maar wat (mij) opvalt bij de S9+ tov mijn Xperia 1II is dat er erg veel ruis/compressie artefacten zijn. Zij brengt dat niet zo onder woorden, maar noemt de foto's onscherp-/duidelijk.
De S9+ is uitgebracht in maart 2018, nog geen 4 jaar terug.
Ik zou graag eens het zakelijk werken met Samsung DEX uittesten, om een goed beeld te vormen of dit van toegevoegde waarde kan zijn voor onze organisatie.
Mooi dat er weer eens een actie is waarbij het review-product mag worden gehouden, in plaats van X euro bol.com kadobon. Klasse, Tweakers (en Belsimpel)!
En X is dan vaak nog iets van een tientje ook. Als je het als uurloon ziet veel te weinig. Dit is een hele goede.
Je schrijft je toch vrijwillig in? Als je er een fatsoenlijk uurloon voor wilt krijgen dan ga je maar solliciteren en doe je lekker niet mee aan dat soort acties.
Ik heb zo het gevoel dat er over niet al te lange tijd er een ‘actie’ komt van Samsung waarbij er 5 een review mogen schrijven en er een filmcrew langs komt om je in huis met je telefoon te filmen. Je mag het toestel niet houden maar je krijgt een setje oordopjes of een bol.com bon van 50 euro voor het review dat de beste beoordeling van de community krijgt :)

Maar: top van bel simpel! Zo hoort het.
Ik wil deze winnen, omdat het gratis is!
Belsimpel is toch die partij die elke retour zogenaamd onder de microscoop bekijkt en bij elk minimaal spoortje gelijk 50 euro minder uitkeert? Sorry, maar daar wil ik niks mee te maken hebben :)
Als er daadwerkelijk sporen te vinden zijn is het toch best redelijk dat dit wordt verrekend? Zo'n toestel is dan gewoon gebruikt geweest.

Ik heb geen ervaring met het terugsturen van een toestel, wel een positieve ervaring bij Belsimpel. Bij het bestellen van een Oppo heb ik zo'n rubberhoesje bij besteld, bij leveren bleek er ook al eentje in de doos van de telefoon zelf te zitten. Bij navraag werd aangegeven dat ik de extra hoes niet hoefde te betalen en zelfs niet terug hoefde te sturen. Dat vond ik wel netjes.

Anyway, zo heeft de een een negatieve ervaring en de ander een positieve :)
De paar keer dat ik wat terugstuurt naar Belsimpel heb ik geen probleem gehad hoor. Maar ik zorg er dan ook gewoon voor dat het er netjes uit ziet. Het moet dus wel weer voor de volle mep, 'als 'nieuw', verkocht kunnen worden. Als het daarvoor eerst schoongemaakt moet worden is het toch niet raar dat ze dat in rekening brengen?
Idem. Was niet gebruikt en gewoon netjes zoals het hoort ook weer ingepakt. Nog nooit eerder zoiets meegemaakt (en ja, ik bestel heeeel veel)
De vrouw is toe aan een nieuwe telefoon, dus ja, ik doe gewoon mee!
Lijkt me een toffe telefoon om te reviewen.
Eens kijken of het fan edition waardig is.
Ben wel erg benieuwd naar dit toestel. Hoe soepel blijft hij als er diverse tasks draaien. Hoe lang gaat de batterij mee. Hoe snel laad hij op. Hoe doet de camera het als er weinig licht is. Hoe voelt hij in je hand en past hij nog goed in je zak. Kortom vragen al om!
Ik kom net terug van wintersport, de accuduur van verschillende telefoons verschilt bij kou behoorlijk. Daarom zou ik de accuduur bij echt koude condities (-10 c) willen vergelijken met met andere toestellen.

edit:

In reactie op DigitalExorcist. Er gaan ongeveer 1 miljoen Nederlanders per jaar op wintersport (bron). Daarnaast hebben we ook nog veel schaatsliefhebbers. Bij deze activiteiten ben je de hele dag op pad. Dus over de relevantie ben ik het niet met je eens.

[Reactie gewijzigd door BovenHond op 10 januari 2022 08:52]

Ja en als je in de Sahara woont wil je 'm getest hebben met +40*C ...

Gelukkig wonen we niet in de Sahara en vriest het hier nooit hard genoeg om relevante resultaten te boeken.
Het viel me ook al vaker op dat als ik mijn telefoon op de fietshouder zet, bij lage accu (zeg 15%), hij de forensrit niet meer volhoudt. Normaal zou ik toch verwachten dat die driekwartier nog wel mee gaat. Is puur de winterkou.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee